Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kampflåhøgda

Date:
26.02.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
26.2km

Etter en svært god frokost med etterfølgende fastelavnsboller pakket vi sammen og startet på dagens skitur. Med temperatur på rundt null grader, oppholdsvær og lite vind hadde vi et godt utgangspunkt for turen. Det hadde snødd en del i løpet av natten så vi gikk i ubrøytede spor i starten av turen. Heldigvis slapp vi å gå langt før vi kom til de maskinkjørte skiløypene. Vi gikk samlet i rolig tempo nesten frem til Nyvangsætra. Benedicte og Siri ønsket å ta en kort tur før de kjørte hjemover, mens Hans Thorvald og jeg ønsket å prøve og komme oss på Kampflåhøgda. Vi skilte lag og takket for turen. Da Hans Thorvald og jeg kom frem til Nyvangsætra og skulle videre derfra var ikke løypene kjørt. Heldigvis hadde noen gått foran oss slik at vi slapp å brøyte vei et godt >>>

Map    

Hyttetur i Trysil

Date:
25.02.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
19.5km

Etter en deilig frokost gjorde vi oss klare for skitur. Vi gikk i rolig tempo opp til Nyvangsætra, en sjarmerende liten sliten sæter. Der tok vi oss en liten pause før vi gikk mot Eltdalsskardet. Benedicte og Siri bestemte seg for å følge skiløypa rundt fjellet, mens Hans Thorvald og jeg gikk utenfor skisporet og satte kursen for toppen. Vinden var svært sterk så det ble en kald opplevelse å gå oppover. Snøen var derimot veldig god å gå på, så vi kunne gå i radig fart oppover. Vi nådde toppen, men for min del fikk jeg ikke tatt noen bilder fordi det var bitende kaldt. Nedkjøringen fra fjellet var noe utfordrende. Vi traff igjen jentene litt overfor Promillegropa hvor de hadde tatt seg en pause. Jeg var isende kald og vi bestemte oss for å sette kursen tilbake til hytta. Vi >>>

Map    

Skallberget

Date:
24.02.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
33.6km

Hans Thorvald og jeg var bedt med på hyttetur i Trysil denne helgen, og vi bestemte oss for å dra oppover litt tidligere for å få gått en ekstra skitur. Et stykke etter Elverum svingte vi av RV25 og parkerte bilen. Hovedmålet for turen var Skallberget og skiløypene oppover var veldig fine. Været var bra, men det var meget sur vind. Dette hadde ført til at løypene etter Skallberget stort sett var drevet igjen, noe som gjorde det tungt å gå. Det ble en litt kald men fin skitur i et nytt område.

Map    

Rudsbygd

Date:
23.02.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
21.1km

Hans Thorvald og jeg dro til Rudsbygd for å ta fire poster i Skijegeren. Det var mye stigning i starten og litt trått føre. Skiløypene var fine, men synd at en scooter hadde ødelagt det ene sporet på deler av turen. I tillegg møtte vi to gående med hund som gikk midt i skiløypa. Alle skipostene var greie å finne bortsett fra den siste. Den måtte vi snu å lete litt etter. Etter at vi hadde tatt den andre posten hadde jeg lyst til å gå opp til et toppunkt. Det skulle vise seg å være skikkelig trøblete. Vi måtte brøyte vei med snø i knehøyde, i tillegg til at veien opp var bratt. Toppen ble nådd til slutt, men veldig tvilsomt at vi tar turen dit igjen på vinterstid. Det var definitivt ingen skitopp. Det ble nok en solrik og fin skitur i vinterferien.

Map    

Skitur fra Astridbekken

Date:
22.02.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
40.2km

På grunn av nattens snøfall ble det også i dag til at Hans Thorvald og jeg dro opp til Astridbekken. Det var ingen dum avgjørelse. Jo nærmere Astridbekken vi kom, jo mindre tåke ble det, og desto mer sol. Dette været holdt seg nesten hele turen. Var bare fra Prestkjerringa og tilbake at været var overskyet. Vi gikk i fine skispor, men gikk også litt på bilvei et stykke etter Gaustumsætra og til der løypa gikk oppover langs Bleikjefjellet. Ble en lang og fin tur i dag også.

Map    

Dag 3 Ginahytta

Date:
21.02.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
37.0km

Det hadde snødd da Hans Thorvald og jeg skulle gå avgårde på dagens skitur. Vi bestemte oss for å gå i retning Værskei og Kittilbu for å derfra bestemme retning videre. Den nye løypa fra Kittilbu til Blæstervegen var fin, så tar gjerne å går den flere ganger. Fra Blæstervegen og halvveis opp bakken opp mot Kjettberget gikk vi i oppgåtte spor. I bakken traff vi tråkkemaskina noe som førte til at vi hadde oppkjørte løyper helt til Astridbekken igjen (bortsett fra traskinga vår utenfor sporet selvfølgelig). Vi bestemte oss for å ta turen opp til Kjettberget. Planen var opprinnelig å spise muffins i sola ved varden, men siden skodden lå tungt over toppen ble det bare muffins denne gangen. På vei ned til Kjettbergkrysset begynte tåka å lette igjen og sola viste seg frem. >>>

Map    

Dag 2 Ginahytta

Date:
20.02.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
50.0km

Etter en rolig morgenstund med spill dro vi av sted på dagens skitur. Første stopp på turen ble Toftfjellet, en ny topp for min del. På vei til Myssmørhelje var sporene drevet igjen, og det var også i dag mye vind i dette området. Etter Myssmørhelje ble det igjen en ny topp, før vi kjørte ned en utfordrende nedkjøring. Det var veldig varierende forhold på turen, og svært vanskelig å smøre skiene. Mens gårsdagen var hardest for beina, fikk armene kjørt seg med mye staking i dag. Det var veldig god temperatur det meste av turen. Dette førte til at jeg for første gang på lenge kunne gå uten buff. Det ble en svært lang og veldig fin tur i dag. Både Hans Thorvald og jeg var godt fornøyde da vi kom tilbake til hytta.

Map    

Dag 1 Ginahytta

Date:
19.02.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
4:34h
Distance:
24.8km

Hans Thorvald og jeg dro avgårde fra Nygaard til Astridbekken hvor vi parkerte bilen. Vi gikk inn til Ginahytta og fyrte opp i ovnen før vi gikk av sted på dagens skitur. Vi gikk i retning Prestkjerringa, men tok først og brøytet oss vei på noen nye topper. Vi var både oppom Toftfjellet sørvest, Sjuputtmyrtjønnhøgda og nordvest for Gammelhans. På vei opp til Myssmørhelje pisket vinden oss i ansiktet, og når vi kjørte ned mot skiløypa igjen var vi redde for at luene skulle blåse av. Da vi gikk videre mot Prestkjerringa var sporene drevet igjen på grunn av vinden. Ned fra Prestkjerringa valgte vi å kjøre i løssnøen. Det var veldig artig. Da vi kom ned bakken gikk vi både oppom Gaustumseterfjellet nord og Gaustumseterfjellet sør. Deretter gikk vi til Bleikjefjellet som hadde >>>

Map    

Astridbekken - Ginahytta +

Date:
18.02.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
24.9km

Hans Thorvald og jeg dro opp til Astridbekken og gikk derfra med full oppakning til Ginahytta. Vi pakket ut og fyrte opp i ovnen. Deretter tok vi oss en skitur, der Hans Thorvald fikk sesongens første fall ned fra Gammelhans. På tilbaketuren gikk vi innom hytta for å fyre litt til. Nå er vi klare for hyttetur i morgen.

Map    

Brøttum

Date:
17.02.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
20.6km

Hans Thorvald hentet meg på skolen etter at jeg var ferdig i praksis. På vei til Gausdal kjørte vi en liten omvei for å prøve løypene i Søre Ål og Brøttum området. Jeg var veldig spent på hvordan løypene skulle være, og var redd for at det var litt lite snø. Men det var veldig fine forhold og gode løyper, så vi fikk en fin tur. Vi tok fire av årets poster på Skijeger'n, og fikk besøkt en ny topp. Det var litt kronglete å komme seg opp til toppen på grunn av bratt terreng, tett skog og kram snø. Heldigvis var det ikke så langt. Det ble en fin tur og en flott start på vinterferien.

Map