Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Rasletinden

Date:
01.06.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
13.8km

Flott tur til Rasletinden i dag. Det var litt vind, men den var ikke plagsom når vi gikk, og heller ikke for kald. Ellers var det solfylt og klarvær. Flott utsikt i alle retninger. Mange som valgte å gå på Rasletinden på dagens siste pinsedag.

Map    

Stornubben

Date:
30.05.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
21.1km

I dag våknet jeg tidlig, og vekket Hans Thorvald kl. 6. Vi dro fra Slidre før 7, så vi var tidlig i gang med turen. Det var mindre snø enn antatt, så Hans Thorvald bar toppturskiene rundt 500 høydemeter. Vi satte igjen joggesko på ca 1390 moh, men selv om vi fikk tatt på oss skiene der, ble det likevel en del på og av med skiene underveis på turen. Været var flott og det samme var utsikten. Litt trå snø enkelte plasser. Finest nedkjøring fra Stornubben og ned til Veslnubben. Mye Mogop å se. Måtte stoppe appen før vi var nede i bilen pga lite batteri. Tid, distanse og høydemeter stemmer.

Map    

Storrustefjellet, Ørneflag og Sørbølfjellet

Date:
21.05.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
29.4km

Overskyet vær i Slidre, og værmeldinga viste det samme i området rundt. Det var nivå 3 på skredvarselet i Jotunheimen, så jeg var ikke så ivrig på å dra dit. Valget falt til slutt på Sør-Aurdals kommunetopp, Ørneflagg. En tur Hans Thorvald og jeg hadde sett på en stund. Vi valgte å ta turen fra Vassfaret. Det ble en del bæring av ski i starten av turen. I underkant av 5 km gikk vi på vei, før vi kunne gå av bilveien og gå på ski opp til Storrustefjellet. Før turen hadde vi planlagt å kun ta denne toppen og Ørneflag, men vi valgte å ta med Sørbølfjellet også. Det var en del kuppert terreng, og til Sørbølfjellet valgte vi å ha fellene på. På turen tilbake og opp til Ørneflag merket vi at skiene fungerte meget bra uten feller, så vi hadde nok spart litt tid og >>>

Map    

Svarteknippa, Slettningsegge og Sletterustvatnet SØ

Date:
20.05.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
14.1km

I dag var det spådd veldig flott vær. Hentet derfor Hans Thorvald på jobb, så dro vi rett til Filefjell/Tyin for å gå på tur. Vi brukte fjellskiene, noe som fungerte meget bra. Fantastiske omgivelser, og en veldig flott tur.

Map    

Nye fjellski på Grønsennknippa

Date:
13.05.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
10.0km

I dag var det første dag med ordentlig skole igjen. Etter jobb tok Hans Thorvald og jeg en tur på Grønsennknippa for å prøve de nye fjellskiene. Det ble en veldig flott tur.

Map    

Manfjellet, Busufjellet og Høgdefjellet

Date:
02.05.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
5:30h
Distance:
25.4km

_ Manfjellet Busufjellet Høgdefjellet Tid3 t 40 min1 t50 minLengde19,4 km2,9 km3,1 kmHøydemeter430160105 Ny tur til Sør-Aurdal. I dag var hovedmålet Manfjellet som er toppen med høyest primærfaktor i kommunen. Vi valgte å bruke grusskiene, men det hadde kanskje vært like fint med felleski. Vi var litt usikre på hvordan forholdene var utenfor løypene og brukte skiene vi var minst redde for å ødelegge. Den første 1,5 km måtte vi gå i oppgåtte spor. Det var bedre når vi kom i kjørte skispor, selv om de ikke var nykjørt. Det var veldig sugeføre, så det var tungt å gå uansett om det var i eller utenfor sporet. Det var langt fra Sæterknatten til toppen på Manfjellet. Vi hadde variable værforhold. Alt fra sol til snø/regn. Ca. halvveis på turen begynte det også å blåse. Vi >>>

Map    

Skitur fra Vaset

Date:
29.04.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
20.2km

Skitur etter jobb med Hans Thorvald. Det var varierende vær på turen, både snø, vind og sol. Skiforholdene var også varierende. Vi valgte å gå med felleski som var et godt valg. Man ser at det begynner å bli mindre snø i fjellet. Vi måtte av og på med skiene ganske mange ganger.

Map    

Gilafjellet og Geiteknappen

Date:
26.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
8.9km

Overskyet vær i dag, så vi valgte derfor å dra på Gilafjellet. Det ble en fin tur, og en stort sett grei nedkjøring.

Map    

Grindane og Vest for Grindane

Date:
25.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
18.0km

I dag var det spådd mye vind på flere fjelltopper i nærheten. Det så ut til å bli minst vind på Grindane, så derfor valgte vi å dra dit. Vi parkerte på Stakstøbakken vinterparkering. Fulgte veien og scooterspor et stykke. Ellers ble det gåing i terrenget. Dessverre var det smeltet vekk mye snø på nedsiden av Grindane. Derfor gikk vi noe i lyngen med skiene, men vi måtte også ta av oss skiene og bære de på rundt 1300 høydemeter. På grunn av snømangelen måtte vi også gå ned til Grindetjernet fremfor å holde høyden. Fra ca. 1300 til 1480 moh var det finere å gå. Det var en del stein oppover mot Grindane, så vi valgte å sette fra oss skiene å gå de siste 250 høydemeterne til topps. For min del gikk det ganske greit. Sank noen steder. Hans Thorvald sank mer. Det var >>>

Map    

Graveskarnosi og Søre-Knipen

Date:
24.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.4km

Etter jobb dro Hans Thorvald og jeg mot Øvre Årdal for å gå på tur med toppturski. Været var bra, så det ble en fin tur. Vi valgte å gå kjøre med feller ned igjen fra Graveskarnosi. Det var relativt flatt, så det var like greit å beholde fellene på. Ned fra Søre-Knipen valgte vi en annen vei. Jeg synes det var litt bratt å kjøre der, så kjørte veldig forsiktig. Første gang Hans Thorvald og jeg dro til dette område for å gå på tur. Veldig flotte omgivelser, så jeg drar gjerne tilbake.

Map