Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Middagsfjellet

Date:
25.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.0km

Det var kommet en del snø siden i går, så dages tur på Middagsfjellet ble en tung tur i løssnøen. Vi brukte gamasjer og trasket utenfor sti nesten alle høydemetrene. Det var litt vekslende vær, men for det meste var det snø og lite utsikt. Noe fint lys innimellom. På vei ned var det vanskelig å se hvor det var godt å gå, selv om vi gikk i de samme sporene som opp. Det ble et par fall på meg, og dermed også minst ett nytt blåmerke.

Map    

Sveinkruna og Hustadfjellet

Date:
24.11.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
2:49h
Distance:
6.8km

Ble en fin tur opp til Sveinkruna. Vi prøvde å følge stien oppover, og klarte det for det meste. Men den kunne vært bedre merket. Vi bestemte oss for å ta en tur til. Det var en del kjøring dit, og i det vi skulle begynne å gå var det også mye snøvær. Gikk likevel fint å gå oppover. Merkingen var god, og vi valgte å følge stien det meste av turen. Synes tempoet på turen var relativt bra.

Map    

Nagirvarri

Date:
20.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
5.8km

Etter frokost og en tur på systembolaget satte Hans Thorvald og jeg kursen mot Norge igjen. Vi hadde sett oss ut et par turalternativer, men fra bilen så Hans Thorvald en topp som så fristende ut. Selv om toppen var over 1000 moh så den overkommelig ut, så vi bestemte oss for å prøve. Vi hadde ikke sti å følge, men det gikk likevel fint å gå. Vi måtte krysse jernbanen, og dermed også komme oss over/under et par gjerder. Det var ekstremt mye vind på turen. Motvind oppover, og medvind tilbake. Utsikten fra toppen var nydelig. Veldig flott tur.

Map    

Rovaniemi

Date:
19.11.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
2.4km

Etter to overnattinger i Rovaniemi skulle vi i dag sette kursen tilbake til Kiruna. Først ble det et stopp på kjøpesenter, før vi gikk turen opp til Isorakka. Vi hadde vei/sti å følge helt til topps så det var fint å gå. Etterpå dro vi og besøkte Santa Park for andre gang. Deretter ble det fire timers biltur til Kiruna.

Map    

Kiruna

Date:
17.11.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
1.3km

Etter å ha overnattet ei natt i Kiruna, bestemte vi oss for å gå en tur før vi dro videre til Rovaniemi. Det var ordentlig vind, og noe isete i traseen oppover skiheisen. Vi hadde kjøpt oss brodder, som fungerte meget bra. Flott utsikt i solskinnet på toppen. Kort men fin tur.

Map    

Grillhytta

Date:
11.11.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
6.4km

Tur hjemmefra med Hans Thorvald, Marie og Thomas. Ikke alt for bra vær, men en hyggelig tur.

Map    

Domningen

Date:
10.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.9km

I dag sto vi opp tidlig for å kunne gå på tur i mest mulig dagslys. Vi hadde i utgangspunktet bestemt Blåfjellet, men siden det så ut til å være lite snø i høyden dro vi i stedet for å gå på Niingen. Vi fulgte sti det meste av turen. Opp til i overkant av 700 moh var det fint å gå, men bratt innimellom. På rundt 700 moh var det i stedet stålis og svært hard snø. Vi kom oss opp til nesten 900 moh. Da så vi det ikke forsvarlig å fortsette turen. Det var surt, men en riktig avgjørelse. Dermed ble det kun med å beskue Niingen fra avstand denne gangen. På vei ned gikk vi oppom Domningen. Ble en fin tur i bra vær.

Map    

Kvitnesveten

Date:
08.11.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
5.1km

Tur med Hans Thorvald for å se på nordlyset. Vakkert skue på himmelen.

Map    

Kollan

Date:
04.11.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
7.3km

Dårlig vær gjorde at Hans Thorvald og jeg tok en tur hjemmefra i dag. Vi gikk på sti opp til Grillhytta og videre mot Kollan. De siste høydemetrene mot Kollan måtte vi gå i terrenget. På vei tilbake tok vi raskt i bruk hodelyktene.

Map    

Middagsfjellet og Jonsheimtinden

Date:
03.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.6km

I dag dro Hans Thorvald og jeg til Kvæfjord for å gå på tur. Vi startet turen i regnvær, men det ble bedring i været etter hvert. Vi gikk litt feil i starten, men fra Fossestua kom vi på riktig vei, og vi fulgte sti nesten opp til Middagsfjellet. Både Hans Thorvald og jeg var slitne, men vi bestemte oss for å gå til Jonsheimtinden. Det ble en fin tur opp til toppen, både litt på og utenfor sti. Det var noe vind. På vei ned valgte vi å ta turen om Vestre Jonsheimtinden, der var det veldig fint å gå. Da vi kom ned på rundt 250 høydemeter mistet vi stien og gikk feil. Dette medførte at vi måtte gå i terrenget nesten hele veien til Fossestua. Det ble også mørkt for oss mot slutten av turen, så vi måtte frem med hodelykter.

Map