Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Dølfjellet

Date:
28.09.2017
Characteristic:
Hike
Map    

Kroppsøvingstur

Date:
27.09.2017
Characteristic:
Hike

Vi var totalt 12 som dro på kroppsøvingstur til Åmot. Vi kjørte så lenge det var bilvei (vest for Tingstadmyrene), før vi gikk for å finne en passende camp. Det ble et lite stykke vi gikk med en del oppakning, og vi bestemte oss for å slå leir ca. 600 meter øst for Dølfjellet. Etter at vi hadde satt opp campen og spist lunsj, ble det postløp opp til Hemmelfjellet. Deretter kjørte Inger Marit og jeg ei økt med gammeldans med gruppa, det var moro og til dels utfordrende å danse i det ulendte terrenget. Etter dansen gikk samtlige opp til Gilderåsen, før noen av oss gikk til Dølfjellet. Deretter returnerte vi til leiren hvor vi ordnet vi oss middag, før det ble førstehjelpskurs og bålkurs. Kvelden ble avsluttet med tredelt quiz ved bålet.

Map    

Østerhogna/Härjehogna

Date:
24.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.5km

Dagens turmål var grensetoppen Østerhogna/Härjehogna. Stien vi valgte å følge i starten av turen var både godt merket og fin å gå på. Naturen rundt var full av høstfarger, men dessverre var sola fraværende i dag også. Et lite stykke før Gråbeinhøa valgte vi å gå vekk fra stien og heller gå oppom toppunktet. På vei oppover så jeg minst 70 ryper lette fra toppen, det var et flott skue. På Gråbeinhøa bygde vi en liten varde, før vi gikk i retning av Vesterhogna. Enkelte steder var det tungt å gå utenom sti. På toppen bygde vi på den eksisterende varden, og gikk direkte videre til dagens turmål. Det var ingen grunn til å bruke mye tid på toppen av Vesterhogna siden det var tett tåke. Dessverre var dette også tilfelle på Østerhogna. Denne toppen hadde noen fine >>>

Map    

Tverrfjellet

Date:
23.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.3km

Etter en rolig formiddag dro Hans Thorvald og jeg til Stange og hentet campingvogna. Vi kjørte til Engerdal og dagens tur ble Tverrfjellet. Det var fint terreng å gå i oppover, og flotte høstfarger. Dessverre var vi ikke så heldige med utsikten på toppen. Det var tåke og ingenting å se. Heldigvis var det noe utsikt litt lenger nede, og det var flott å se sørover Engeren og mot Skagsvola. Vi valgte å campe i nærheten av Hyllvang på østsiden av Engeren.

Map    

Knutshøe

Date:
17.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:23h
Distance:
7.7km

Dagens turmål ble Knutshøe. Vi fulgte en fin sti hele turen. Været var flott, og det samme var utsikten. Tar gjerne turen igjen ved en senere anledning.

Map    

Oskampen

Date:
16.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.7km

Etter mye træl med å få campingvogna ut fra garasjen, satte Hans Thorvald og jeg kursen for en ny campingtur. Vi valgte å campe på samme plass som sist, like i nærheten av Valtjønna. Været var flott og høstfargene i fjellet like så. Dagens tur ble opp til Oskampen. Vi fulgte stien et lite stykke etter hytta Oskampen, før vi gikk oppover i umerket terreng. Det var noe kratt, men stort sett gikk det fint oppover det noe bratte partiet. Vi gikk først oppom Sørtoppen før vi gikk opp til selve toppunktet hvor vi tok oss litt mat. På vei ned gikk vi oppom Oskamphaugen før vi returnerte til bilen.

Map    

Frøbergsberget

Date:
08.09.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
10.1km
Map    

Gråhøe, Gluptindene og Store Nuten

Date:
03.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:40h

Etter en god natts søvn i campingvogna ved Valtjønna, var det helt herlig å våkne opp på fjellet og de nydelige omgivelsene. Denne dagen bestemte vi oss for å ha Gråhøe som dagens hovedmål, med mulig forlengelse av turen dersom formen tillot det. Vi kjørte til Listølen der vi parkerte bilen. Deretter fulgte vi en meget god sti mot Gråhøe. Da vi kom opp til ca 1500 moh var det så fint å gå, så vi valgte å ikke følge merkingen lenger. Etter et par tunge stigninger, først fra starten og opp til 1500 moh, og deretter fra 1600 moh og til 1779 moh, nådde vi endelig toppen. Det var flott utsikt utover, men toppvarden var skuffende. Vi følte oss i bra slag, og været var fint til tross for litt vind. Av denne grunn valgte vi å forlenge turen, først til Kvernhøe, før vi gikk >>>

Map    

Austhøe

Date:
02.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.7km

Etter innkjøpet av campingvogn i går, ønsket vi å ta en tur for å prøve vogna. Vi kjørte langs Jotunheimvegen og fant en nydelig plass like i nærheten av Valtjønna. Der parkerte vi campingvogna før vi dro videre for dagens turmål, Austhøe. I starten på turen var det noe kratt og litt vått, så jeg var glad jeg gikk med bukse og fjellsko. Vi så mange reinsdyr på vei opp til toppen. Været og omgivelsene var nydelige, så det ble en flott tur. Etterpå kjørte vi tilbake til campingvogna hvor vi gikk en liten tur i området der, før vi lagde oss middag og slappet av.

Map