Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Reinshovd og Lomisåsen

Date:
14.10.2019
Distance:
5.8km

Tur etter jobb. Slapp av Hans Thorvald ved Oppslidre fordi han skulle jogge. Jeg kjørte videre for å gå på tur. Første og siste del av turen gikk på vei. Ellers i litt varierende terreng. Jeg kunne både følge tråkk, men gikk også i tett skog. Hodelykta måtte brukes på vei ned fra Lomisåsen. Ingen utsikt fra noen av toppene. Møtte på Hans Thorvald da jeg kjørte nedover igjen. Han satt på med meg hjem.

Map    

Kjølafjellet og Gravfjellet

Date:
13.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.0km

Hans Thorvald og jeg hadde bestemt oss for å gå på noen topper i dag også. Vi kjørte inn bommen ved Robøle, og hadde tenkt å kjøre i retning Luskaråsen, men der var det en ny bomvei. Derfor bestemte vi oss for å snu for å kjøre i retning Robølstølen. Vi diskuterte litt frem og tilbake om vi skulle ta Kjølafjellet og Gravfjellet eller Skaget. Jeg har ikke vært i toppslag i helga, så av den grunn + fare for mye snø på Skaget, falt valget på Kjølafjellet og Gravfjellet. Det skulle vise seg å bli en veldig flott tur. Mer lettgått en gårsdagen. Vi hadde spor å gå i mye av veien. Ble noen nyregistreringer underveis. Bruktbart vær og flott utsikt på turen.

Map    

Kongsliknuppen og Heimre Fagerdalshøe

Date:
12.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.0km

Tur med Hans Thorvald. Vi gikk i veien på fin sti oppover, før vi tok av og gikk på Kongsliknuppen. Det var noe snø i terrenget, så det ble enkelte glatte partier. Det var mest utfordrende nedover. Flott utsikt fra toppen av Kongsliknuppen. Derfra gikk vi oppom og registrerte Sør for Heimre Fagerdalshøe, før vi gikk videre til Heimre Fagerdalshøe. Da vi kom opp på denne toppen var det begynt å bli dårligere sikt og tåke. Det lettet litt på tilbaketuren, men vi valgte likevel ikke å gå oppom Synshorn på grunn av været. Etter turen kjørte vi videre i retning Valdresflya, men været var såpass dårlig at vi valgte å snu. Ble en fin tur, men var litt tungt å gå på grunn av snøen.

Map    

Kvålshovd

Date:
11.10.2019
Distance:
3.5km

Tur etter jobb med Hans Thorvald.

Map    

Kvithovd

Date:
07.10.2019
Distance:
5.7km

Jeg manglet noen poeng for å få turmålskrus i Vestre Slidre. Ble derfor en tur på Kvithovd for å sanke de siste poengene. Veldig koselig at Hans Thorvald ville bli med, til tross for at han hadde alle poengene i boks allerede.

Map    

Mykkeltveitveten

Date:
06.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.0km

Hans Thorvald hadde sett ut en tur vi kunne ta på vei hjem fra Bergen. Det ble en veldig fin tur. Vi fulgte sti et lite stykke, men gikk for det meste i terrenget. Flott utsikt på toppen. På vei ned var det enkelte bratte partier. Jeg måtte gå turen med briller på grunn av et irritert øye.

Map    

Botlenipa, Liatårnet og Førdesveten

Date:
05.10.2019
Duration:
2:28h
Distance:
10.3km

Når vi reiste fra Follese var planen en tur på Lyderhorn. Vi svingte av feil i en rundkjøring og havnet i stedet i retning Sotra. Da valgte vi i stedet å ta noen turer i dette området. Første tur ble på Botlenipa. En veldig kort tur med flott utsikt. Tur nummer to ble kommunetoppen i Fjell. Var mange mennesker å se på denne turen. Fin sti helt til topps. Også på denne toppen var utsikten flott. Siste tur ble kommunetoppen i Sund. Artig gitar rett ovenfor Stranda skole. Denne turen ble lengre enn forventet. Var en del opp og ned i terrenget. Likevel ble turen bra, og det var en artig sikteskive på toppen. Vi gikk også oppom minnesmerket fra en flyulykke i forsvaret i 1948. _ Botlenipa Liatårnet Førdesveten Tid15 min51 min1t 23 minLengde0,5 km5 km4,8 kmHøydemeter61273260 Turen til Liatårnet:

Map    

Gullfjelltoppen

Date:
04.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.9km

Tur med Hans Thorvald på vei til Bergen. Været var flott, men en del vind oppe i høyden. Vi gikk på sti hele turen. Det var en del myrterreng før vardingen begynte. Veldig mange store og flotte varder på vei oppover. Utsikten var flott. I ettertid fikk jeg vite at dette var kommunetoppen i Bergen.

Map    

Larsfonnfjellet og Valafjellet

Date:
03.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.6km

Vi kjørte inn en god grusveg til Kvanndalen (50 kr i bomavgift). Da vi kom frem til parkeringa begynte det igjen å regne, så vi satt litt i bilen og ventet på at det verste skulle gi seg. Det bedret seg litt og vi gikk oppover, noe på sti men mest i terrenget. Formen min var ikke på topp, så Hans Thorvald var tålmodig. Det ble en del nyregistrerte topper og Hans Thorvald satte opp tempoet før alle for å ha toppen ferdigregistrert til jeg kom. Terrenget var mer lettgått en gårsdagens tur. Det var også i dag snø oppe i høyden, men steinene var ikke så glatte som i går. Det ble en tur i litt rufsevær (snøbyger) og tåke. Fikk heldigvis noen korte solglimt innimellom. Nok en fin tur i Voss.

Map    

Hjortahorgi og Torfinnshorgi

Date:
02.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
19.6km

Etter en god frokost dro Hans Thorvald og jeg for å gå på tur i finværet. Ble ca 45 min biltur til vi kunne parkere bilen på Tesdalen p-lomme. Var ganske hompete vei til parkeringen. Vi fulgte en bratt vei i starten, før vi kom over på sti. Denne fikk vi kun fulgt et lite stykke før det ble gåing i terrenget. Ble mest terrenggåing i dag. Omgivelsene var vakre og det samme var været. Jeg kunne gå mye av turen uten jakke. Det var noe snø i fjellet, og en del glatte steiner. Gikk ganske greit oppover, men på vei ned ble det litt mer utfordrende. På kartet kan det se ut til at vi har gått en del på isbre. Dette er ikke tilfelle. Mye av breene som er tegnet inn på kartet eksisterer ikke lenger. Vi oppdaget også et vann og noen isbreer som ikke var tegnet inn på kartet. Det ble >>>

Map