Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kjerringhola

Date:
26.03.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
11.9km

Ny tur fra Breistrand. Gikk i skiløypa til vi bestemte oss for å ta av for å bestige en ny topp. Kortere avstikker enn i går.

Map    

Høgåsen

Date:
25.03.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
1:49h
Distance:
13.2km
Map    

Sørvikfjellet rundt

Date:
24.03.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
30.1km

I dag var ikke været det aller beste, men vi bestemte oss for å ta en skitur likevel. De hadde kjørt opp løypa rundt Sørvikfjellet på grunn av Hinnøyløpet, så vi tenkte det ville være artig å prøve den skiløypa. På grunn av været var vi usikre på om vi skulle gå hele runden, men det ble så vi gjorde det. Til tross for nykjørte løyper, hadde en idiot med scooter kjørt og ødelagt mye av skisporet. Heldigvis var det brukbart noen steder. Det var vanskelige smøreforhold, så skiene var så som så. Ble likevel en fin tur, selv om det var tungt å gå.

Map    

Alle gode ting er tre - Høgfjellet

Date:
18.03.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
20.3km

Etter to mislykkede forsøk på Høgfjellet, satset vi på at alle gode ting er tre, og tok en ny tur til Kvæfjord. Været var meget bra, men det ble relativt sent før vi fikk kommet i gang på grunn av jobb. Vi hadde flotte skispor å gå i. Vi gikk opp nesten samme trasse som i går, men på toppen satte vi kursen mot Skjærstaddalsfjellet først. Deretter nådde vi endelig turmålet, Høgfjellet. Det var flott lys og nydelig utsikt. Det var litt skavlete og vondt i nedkjøringene, spesielt fra Høgfjellet. Det ble noen flere bestigninger, før vi satte kursen til skiløypa igjen. Derfra gikk vi i retning lysløypa, og derfra fikk vi lys tilbake til bilen. Det ble en flott ettermiddag/kveld i Kvæfjord. Det virket også som Hans Thorvald var fornøyd med turen på bursdagen sin.

Map    

Råheia

Date:
17.03.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
17.3km

Været var fint, så Hans Thorvald og jeg dro til Kvæfjord for å gjøre et nytt forsøk på Høgfjellet. Vi fulgte skiløypene et godt stykke før vi tok på oss skredvarslere og gikk i terrenget. Hans Thorvald var sprek og gikk først. Det var uproblematisk å gå oppover, men det blåste kraftig. Av den grunn ble det bare med Råheia i dag. Nedkjøringen gikk fint. Da vi kom til skiløypene igjen, gikk vi en ekstra sløyfe. Det ble en fin tur i Kvæfjord.

Map    

Sollifjellet og Vetefjellet

Date:
16.03.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
5.5km

Det var spådd fint vær, så Hans Thorvald og jeg dro til Sollia i Harstad for å ta en langrennstur i fjellet. Hovedmålet for turen var Høgfjellet. Vi kjøpte to enkeltbilletter opp heisen (190 kr!). Dessverre ble været for dårlig til at vi kunne fortsette videre fra Vetefjellet. Tåke, vind og snø satte en stopper for turen. Utrolig ergerlig når værmeldingen fortalte noe helt annet. Vi kjørte ned igjen, noe som ikke var veldig behagelig på langrennski. På hjemveien stoppet vi i Kvæfjordeide og tok en kort skitur. Været var litt bedre, men motivasjonen var ikke på topp etter en mislykket fjelltur.

Map    

Bergsheia og Liaheia

Date:
10.03.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
9.9km

I dag var det strålende turvær, så vi bestemte oss for å ta høyeste toppen på Dyrøya. Skivalget falt på Randonee, etter en tung tur i går. Dette viste seg å være et godt valg. Det var mange høydemeter å gå, men vi sank heldigvis ikke så mye som gårsdagen. Vi måtte ta noen veivalg underveis for å unngå bratt terreng, men vi gjorde gode valg. Når vi nærmet oss toppen ble det litt mer vind, men det var stort sett påskevær. Jeg kunne både gå uten votter og lue. På toppen var utsikten flott, 360 grader. På vei ned bestemte vi oss for å prøve en topp til. Jeg var litt skeptisk i forhold til terrenget, men vi hadde på skredutstyr. Det ble ikke noe problem, og nedkjøringen gikk også bra. En flott siste tur i vinterferien.

Map    

Aursfjellet

Date:
09.03.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
10.0km

Vi hadde egentlig sett oss ut to mulige turer i Tromsø i dag, men på grunn av mye vind måtte vi finne et annet alternativ. Vi hadde sett oss ut Persfjellet som et annet alternativ, men også her var det for mye vind. Derfor falt valget til slutt på Aursfjellet i Målselv. I starten på turen gikk kunne vi følge scooterspor, men det gikk ikke lang tid før vi måtte brøyte selv. Vi gikk med langrennski og sank mye. Det var skikkelig tungt opp gjennom skogen. Jeg hadde mine tvil om vi kom til topps, men når Hans Thorvald overtok brøytingen gikk det bedre. Det blåste også surt på Aursfjellet i dag, og det var kaldt. Derfor ble det nesten ikke noen bilder. Det var en flott topp vi kom opp på, og for min del ble nedkjøringen morsom siden jeg ikke sank for langt ned i snøen. Bilturen >>>

Map    

Topper i Tromsø

Date:
08.03.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
4:02h
Distance:
20.4km

Etter en fantastisk frokost dro Hans Thorvald og jeg for å gå på dagens tur. Hans Thorvald hadde funnet ut at vi kunne ta heisen oppover, så da kjøpte vi en enkeltbillett hver. Det var veldig kaldt i høyden og det var en del vind. Vi hadde oppkjørte klassiskspor i starten på turen (ca. 4 km). På grunn av vinden var skisporene delvis gjenblåst, men det gikk likevel lettere enn om vi skulle gått utenom. Det var tungt å brøyte opp til første topp, men fint at Hans Thorvald tok føringen. Utsikten var veldig flott, spesielt mot Tromsdalstinden. Etter Skarsfjellet ble det Blåmannen og Blåfjellet, før vi satte kursen nedover igjen. Vi fikk nykjørte spor siste biten. En veldig flott tur, men også kald. Det ble en liten skitur til, denne gang på Tromsøya. Vi begynte og avsluttet >>>

Map    

Sørhusfjellet og Helgemauken

Date:
07.03.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
4:16h
Distance:
23.9km

Hans Thorvald og jeg hadde bestemt oss for å ta et par dager i Tromsø i vinterferien. På vei oppover hadde jeg funnet mulige turer vi kunne ta. Den første gikk til Sørhusfjellet. Vi fant ut etter vi hadde gått at vi kunne parkert nærmere toppen. Var likevel ikke noe problem, vi hadde fine løyper å gå i et godt stykke. Når vi begynte å brøyte ble det straks litt tyngre. Vi gikk oppom Sørhusfjellet øst først, før vi gikk videre til Sørhusfjellet. Det var veldig flott vær på turen, og utsikten var god. Vi bestemte oss for å gå nok en tur. Denne gangen var Helgemauken målet. Også på denne turen fikk vi skiløyper å gå i. Dessverre var det kun skøytespor, og ikke klassisk. Vi måtte også på denne turen brøyte en del selv. Det var hardt og noe vondt å kjøre ned fra >>>

Map     1 comment