Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Huvetoppen

Date:
31.10.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
7.7km

Hans Thorvald og jeg gikk på tur etter jobb. I starten hadde vi sti, men etter varden nedenfor Flatfjellet måtte vi gå i terrenget. Det ble en lang marsj opp til Huvetoppen. Steinene var isete, så det var glatt på enkelte partier. Toppen var en stor glatt stein, så vi fikk bare berørt toppen med fingrene. En grei ettermiddagstur som måtte avsluttes med hodelykt.

Map    

Kvitberget

Date:
29.10.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
6.2km

Rett etter jobb dro Hans Thorvald og jeg over Tjeldsundbrua for å gå på Kvitberget. Vi hadde sti nesten hele veien, selv om den var litt vanskelig å følge innimellom. Stien kunne godt vært merket og bedre vedlikeholdt. Det var mye mus å se på turen. Da vi kom over skogen ble utsikten meget flott. Lyset var helt praktfullt. Vi måtte frem med hodelykter da vi kom ned i skogen igjen. Synd det blir mørkt så tidlig nå.

Map    

Årsteinen

Date:
28.10.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.7km

Dagens tur valgte vi med bakgrunn i Storm & Yr. Det skulle være sol/skyet oppholdsvær på Årsteinen i Vågan kommune, så derfor dro vi dit. Det tok ca. 1,5 time å gjøre fra Kabelvåg og på veien var det vekslende vær. I det vi nærmet oss parkeringen var det snøvær og tåke. Vi bestemte oss likevel for å gå, og det var lite å se opp til rundt 440 høydemeter. Derfra skimtet vi så vidt i sola, og etter hvert ble det klarere og vi fikk utsikt. Helt fantastisk med tanke på utgangspunktet vårt. Opp til ca 500 høydemeter hadde vi sti som var delvis oppgått. Videre til Stortinden måtte Hans Thorvald brøyte vei. Han måtte også brøyte vei til Lilletinden og Pundslettfjellet. Vi fikk bra utsikt fra både Stortinden, Trolldalstinden og Lilletinden. Dette var også toppene det >>>

Map    

Steintinden og Ureberget

Date:
27.10.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:04h
Distance:
7.8km

Dagens første tur gikk til Mannfallet og Steintinden. Været var helt nydelig, og det samme ble turen. Vi hadde sti helt til topps. Noe snø i stien gjorde det litt tyngre å gå. På toppen skrev vi oss inn i boka, og snakket en stund med et par damer. Vi møtte også på flere folk på denne turen. Den neste turen ble også i Vestvågøy. Vi dro til Ure for å gå på Ureberget, en topp vi også hadde sett fra Steintinden. I starten fulgte vi sti, før vi skrådde oppover og gikk i terrenget. Det var bratt og tungt å gå. Da vi kom opp på ryggen måtte vi bruke tau to steder for å komme oss opp og ned. Tauet som var lagt ut nærmest toppunktet var helt nødvendig. Uten dette hadde vi verken kommet oss opp eller ned. Disse ekstra utfordringene satte en spiss på turen, og det var morsomt >>>

Map    

Saufjellet og Ørnfloget

Date:
26.10.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
1:33h
Distance:
3.0km

Etter jobb dro Hans Thorvald og jeg til Lofoten og Kabelvåg. På veien tok vi et par stopp/turer. Første stopp ble Saufjellet, en topp jeg tilfeldigvis så på Peakbook da vi kjørte. Toppen som hadde 200 meter i primærfaktor var overraskende nok ikke registrert. Vi gikk i terrenget opp til toppen. Det var veldig tung på grunn av snøen. Toppen var flott med god utsikt. Totalt brukte vi 41 minutter, gikk 1,4 km og gikk 193 høydemeter. Den neste turen tok vi i Vågan. Der gikk vi i mørket med hodelykter. Også dette ble en tung tur, spesielt siden vi gikk i terrenget i snø som vi sank igjennom. Det at det var mørkt gjorde ikke turen noe enklere. Etter turen tok vi en handletur i Svolvær før vi dro til Sandvika Fjord- og Sjøhuscamping i Kabelvåg.

Map    

En fantastisk tur til Stortinden

Date:
24.10.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.4km

Endelig var det en finværsdag, så Hans Thorvald og jeg dro på tur etter jobb. Det var mange høydemeter å gå oppover til Stortinden, men den nydelige utsikten og lyset gjorde turen til et eventyr. Det var flott sti og følge oppover. På rundt 500 høydemeter begynte det å bli litt snø, men det var uproblematisk å gå. En fantastisk flott tur.

Map    

Sørvikfjellet

Date:
20.10.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.9km

Endelig fikk vi besøk fra sør. Selv om været ikke viste seg fra sin beste side i dag, fikk både Hans Thorvald, Benedicte og jeg en flott tur på Sørvikfjellet. Glimtvis god utsikt fra topp-platået. På toppen skrev vi oss inn i boka, og jammen sto ikke navntrekkene til HT og meg i boka fra før. Fjellet besøkte vi på vårt første besøk sammen i nord, da vi lånte hytta til Benedicte i Lødingen i juni 2016.

Map    

Nupen

Date:
15.10.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
4.4km

Hans Thorvald og jeg dro til Harstad for å hente igjen bilen som hadde vært på service etter jobb. Siden det var oppholdsvær bestemte vi oss for å gå en tur på Nupen. Vi fulgte en god sti helt til topps, og utsikten underveis var også bra. En riktig fin ettermiddagstur. Også i dag rakk vi tilbake til bilen uten å bruke hodelykter.

Map    

Lille Haugfjell, Bjørnfjell og Orjjip Vardu

Date:
14.10.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:25h
Distance:
10.7km

I dag var det dårlig vær, så vi diskuterte litt hvor vi skulle dra på tur. Vi valgte å dra mot Narvik og Sverige, og det skulle vise seg å være et lurt valg. På bilturen høljet regnet ned, men vi hadde så godt som opphold alle tre turene vi gikk. Snakk om flaks. Dagens første topp ble Lille Haugfjell. Det var en forholdsvis kort tur, der vi hadde sti deler av turen. Stien var noe vanskelig å følge, men det var uproblematisk å gå utenom. På topp-platået var det bygget et par store varder, og det var postkasse på den ene varden. Der skrev vi oss inn i boka, og de siste som hadde notert var for ca en måned siden. Denne turen gikk vi uten sti. Det var tungt å gå i terrenget oppover. På toppen var det postkasse med bok, og på denne toppen hadde det vært folk denne måneden.

Map    

Snaufjellet og Stengselhaugen

Date:
13.10.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:47h
Distance:
10.2km

I dag var det dårlig vær, men vi bestemte oss for å gå på tur i Gratangen. Første tur gikk til Snaufjellet hvor vi de første kilometerne gikk på vei. Etter hvert gikk vi over på sti. Den var godt merket, men ble litt vanskelig å følge når vi kom opp på 600 moh siden det var en del snø. På toppen var det surt med vind og regn. Vi skrev oss inn i toppboka, der ingen hadde skrevet seg inn på en snau måned. Vi bestemte oss for å ta en tur til. Denne turen hadde vi ingen merket sti, og vi gikk for det meste i terrenget til toppen. Noe bratte partier på turen. Fine turer i Gratangen og Narvik i dag. Nå har vi 63 topper over 100 m i PF på de siste 63 dagene.

Map     2 comments