Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Skitur fra Granum

Date:
28.04.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
14.6km

I dag ble det skitur etter fysioterapi, og langt kaffeslabberas med T.Helleberg. Parkerte ved Granum, og bar skiene opp til Tittut slott. Gikk deretter om Rindåsen trigpunkt, Kinnkjølens toppunkt, Kinn, Rindåsen og Finsrudbekkhøgda. Fra Finsrudbekkhøgda gikk jeg om Slettet. Lett snøvær, tungt føre, våt nysnø. Felleskiene fungerte utmerket.

Map    

Ski/gåtur fra Granum

Date:
26.04.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
14.6km

Tur før fysioterapi. Veien opp til Tittut slott var stengt, så jeg måtte gå fra Granum. Bar skiene opp til Tittut slott. På nedturen gikk jeg om Slettet, så da ble det ikke så langt å bære skiene.

Map    

Gåtur hjemmefra

Date:
25.04.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.4km

Spasertur sammen med Margrethe til Hakkerud. Derfra gikk hun hjem, mens jeg fortsatte ned i dalbotn, og videre til Ulsrud og Søre Sønsteli, før jeg vendte om til baksida igjen.

Map    

Slagsfjellet

Date:
24.04.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
22.5km

Var innom Freddybutikken IG fikk ordnet gammelt bindingsproblem, før eg parkerte ved Segalstad seter, IG gikk Slagsfjellrunden. Nykjørte løyper, men felleskiene fungerte ikke særlig bra, hadde vært bedre med Klosterskogen.sterk nordavind og overskyet vær. Traff Ole Amund som hadde gått langtur, og pratet lenge med ham.

Map    

Gåtur Balbergkampen

Date:
22.04.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.9km

Lillehammertur for serviceprisen en bil. Sigrid hentet meg på bilverkstedet, og var innom hos henne. Hadde med ski, men etter litt fram og tilbake ble det fottur. Sigrid kjørte meg til Bælakrysset, og jeg gikk en runde derfra om Balbergkampen, Rundhaugen og Hansvehagen.Etter turen serverte Sigrid kaffe og deilig eplekake, før hun kjørte meg ned igjen til bilverkstedet.

Map    

Prestkjerringa

Date:
20.04.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
24.2km

Skitur fra Astridbekken i dag. Begynner å merkes at det er lenge siden løypene ble kjørt. Særlig fra Nysetra til Prestkjerringa følte jeg på tilbakeveien at løypa kunne bryte når som helst. Utenom sporet brøt det, men karret meg oppom noen småtopper. Ble veldig bløtt, sugende føre. På tur opptil Hærfjellet nådde jeg igjen Rolf Øygarden som gikk på truger, og pratet ei stund med ham.strålende vær, sol fra skyfri himmel, og varmt. Litt vind, som bare virket svalende.

Map    

Prestkampen, Gråkampen og Dørdalsknappen

Date:
18.04.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
35.6km

Strålende tur i dag fra Skei fjellandsby. Tok løypa om Torsdalen, og deretter Prestkampenløypa. Først oppom Vestre Bånseterkampen, og deretter først Nordre Prestkampen, og derpå Prestkampen. Akte så ned til Skardbua hvor det var et yrende folkeliv i solsteiken. Tok deretter løypa gjennom Maridalen, og var oppom begge Gråkamptoppene og Tålåberget. Ved Røgnhøgda var løypa lagt om litt, slik at det ble en litt lengre avstikker enn før opp på Røgnhøgda. Siste topp i dag ble Dørdalsknappen, nå også med ny sikteskive, i tillegg til den nye flotte varden. Tungt føre tilbake på PeerGyntveien, veldig bløtt sugende føre. En enestående vakker dag, men burdevært ute litt tidligere, da det begynte å bryte flere steder, mest opp på Gråkamptoppene.

Map    

Prestkampen i går, Prestkjerringa i dag

Date:
16.04.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
28.9km

Skitur fra Astridbekken i dag. I dag ble det smøreski. La på et tynt lag med grunnklister (spray), og dekket med VR 62. Fungerte bra i oppkjørt løype, men særlig mellom Mjogsjøosen og Nesten opp på Prestkjerringa, klabbet det fælt. Måtte smøre på nytt med VR 62 da jeg kom til Nysetra for å få feste opp til Hærfjellet. Ble overrasket over fint scooterspor fra Kroktjernkrysset mot Blæstern. Fra Kjettbergkrysset til nedunder Prestkjerringa ble det brøyting, overraskende mye løssnø. Kom opp et scooterspor fra Korstjern, men den hadde snudd oppunder Prestkjerringa. Tilbake mot Nysetra hadde det gått en skiløper før meg, dessuten møtte jeg to på vei opp ved Gammelhans. Tung tur, men fine løyper der Runar hadde kjørt løypemaskin natt til torsdag, for siste gang i vinter.

Map    

Strålende på Prestkampen, men bindingstrøbbel

Date:
15.04.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
31.8km

Et fantastisk vintervær i dag, likeså fantastiske nykjørte løyper. Oppover mot Skeikampen, omlag ved Galten kafe, løsnet fremre del av "skrubindingen", puttet delen i lomma, og det virket til å gå bra lenge. Men - nesten oppe stigningen etter Skardbua, løsnet resten av bindinga, og ble sittende fast på skiskoen uten mulighet til å få festet den til skia igjen. Puttet denne delen i rumpetaska. Bar skia opp til toppen. Ned igjen fra Slagsfjellet greide jeg å ploge ved å presse skiskoen hardt ned i bindingdelen som satt igjen på skia. Likedan gikk det greit å stake på PeerGyntveien tilbake til utgangspunktet. Måtte droppe å gå på toppunktene på Slagsfjellet. På hjemveien kjørte jeg innom Freddybutikken på Skeiporten, og fikk satt på en midlertidig binding i påvente >>>

Map    

Bjørga og Kyrakampen

Date:
13.04.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
20.3km

Skitur på Skei idag. Kjørte innom sportsbutikken på Skeiporten, og kjøpte de felleskiene jeg fikk lånt i påska. Reiste fra hjemme i sol, men på Skei var det snøvær og vind. Fra Skeiporten kjørte jeg og parkerte i Fjellandsbyen. Løypa over til Austlid blir ikke kjørt lenger i vinter, men grei å gå. Tok en tur oppom Bjørga, og nysnøen gjorde sitt til at jeg slapp å ta av skiene på veien. Tok deretter nykjørt løype over Kyrakampen. Her var sporene helt gjenblåst hele traseen, men veldig fint å gå mellom sporene. Lett snøvær og ganske sterk vind hele turen, og trått skiføre pga drivsnø.

Map