Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Prestkjerringa

Date:
27.02.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
26.9km

Map    

Kjettberget og Prestkjerringa

Date:
26.02.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
30.0km

Skitur fra Astridbekken. Gikk om Værskei og Kjettbergløypa til Kjettberget, og videre til Prestkjerringa, tilbake om Hærfjellet. Noe. nykjørte løyper. Fra Kjettbergkrysset til Gaustumseterkrysset var ikke kjørt på lang tid, men noen hadde gått før meg, så greit spor. Lettskyet pent vær, rundt null grader, men fortsatt litt sterk vind på snaufjellet.

Map    

Strålende sol og kraftig vind på Prestkjerringa

Date:
25.02.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
25.6km

Skitur fra Astridbekken i dag. Gikk om Hærfjell til Nysetra, og tok løypa om Nyseterskaret til Prestkjerringa. Ikke noe lurt valg, da det ble brøyting fra Toftmyra til Rævskorotjernet. Blåste meget friskt, antakelig kuling på Skjelbreidsfjellet, og tungt i motvinden tilbake til Værskei. Strålende sol fra skyfri himmel hele turen, men surt og kaldt der det blåste som verst. Rundt 5 kuldegrader.

Map    

Grått på Balbergkampen

Date:
22.02.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.7km

Map    

Nydelig dag på Kjettberget og Prestkjerringa

Date:
19.02.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
32.9km

Runar hadde kjørt opp nesten hele løypenettet til vinterferiestarten, så i dag ble det tur om Blesteren, Kjettberget og Prestkjerringa. Fine løyper hele runden, og greit å brøyte seg bortom Kjettberget, men litt hardt og avblåst på toppene. Litt kald vind over Værskei, men det spaknet etterhvert. Sol fra skyfri himmel helt til litt før Hærfjellet, og mellom 5 og 10 kuldegrader på hele turen. Lite folk, men traff Stein Rognlien ved hytta Hans ved Blestervegen, og pratet lenge med ham. En nydelig dag i favoritterrenget.

Map    

Stølanrunden fra Tittut slott

Date:
15.02.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
15.3km

Ble tid til en tur fra Tittut slott i dag. Gikk Stølanrunden. Ble rimelig overrasket av å bli møtt av pulkspor og seigmann på Kinnkjølens toppunkt. Flott turvær, og godt skiføre. Sol og mellom 5 og 10 kuldegrader.

Map     1 comment

Skitur fra Tittut slott

Date:
13.02.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
22.0km

Skitur fra Tittut slott i dag. Nykjørte scooterspor, og godt skiføre. Vegen til Kinna var nylig brøyta, og burde nok tatt av meg skiene, den kilometeren jeg fulgte vegen her, da da det var brøytet ned på grusen store deler av vegen. Løste sporet mellom Demmtjernet og Veslesetra. En fin dag på ski, snakket med Bjørn Nyfløtt, som kom samtidig med meg til Tittut slott, ellers ingen andreå se i dag.

Map    

Skitur fra Astridbekken

Date:
11.02.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
16.9km

Map    

Målifjellet med Hans Thorvald

Date:
06.02.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
23.0km

Hyggelig dag i Tyrihans og Gåsbu. Mens Margrethe passet Henry noen timer, ble det skitur på Hans Thorvald og meg. Vi kjørte et par kilometer inn for langrennsarenaen på Gåsbu, til Monaplassen parkering. Ble en veldig fin tur til Målifjellet, i veldig fine løyper, og godt skiføre. Etter skituren ble det middag og koselig ettermiddag hos Henry, Kristine og H@ns Thorvald.

Map    

Åre5s første 3-milstur, fra Sjusjøen

Date:
05.02.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
31.8km

Sigrid ringte på formiddagen og lurte på om jeg kunne være interessert i skitur fra Sjusjøen, og slik ble det. Kjørte med Sigrid til Sjusjøen, og parkerte der vi parkerer på før-Birken turen Sigrid fortalte at alleløyper var nykjørte, men verken opp på Natrudstilen eller brattløypa overSollifjellet var kjørt siden siste snøfall. Opp på Natrudstilen hadde gått mange skiløpere, men opp på Sollifjell hadde bare gått en med truger. Litt tungt å brøyte her, med tung drivsnø mot toppen. Resten av turen gikk i fine løyper. Som den nerd jeg er, gikk jeg oppom Gulbrandtjernhaugen på veg opp på Snørvillen. Fra Snørvillen, om Kopnageln til Midtfjellkoia. Herfra opp til Birkebeinerløypas høyeste punkt på Midtfjellet, og over Midtfjellet, Steinvikfjellet, Gjestbodsåsen og >>>

Map