Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Hakkerudrunden på krykker

Date:
31.10.2017
Characteristic:
Other trip
Distance:
4.1km

Map    

Krykketur fra Skogli til Røyslimoen

Date:
28.10.2017
Characteristic:
Other trip
Distance:
4.5km

Ringte Johannes som satt hjemme med forkjølelse, og avtalte med ham at han kunne kjøre meg tilbake til Skogli, dersom jeg gikk på besøk til ham. Startet å gå rett etter middag, risengrynsgrøt, og gikk stort sett på gangfelt opp til Røyslimoen. Stort sett greit å gå med krykker, men måtte ut med piggene i et terrengparti. Gikk innover vegen på Røyslimoen, og tok etterhvert av ved skilt til Veltlien. Herfra måtte jeg gå med piggene ute, og opp mot toppen av Hageringsåsen var det ubrøytet og noe snø, dessute hadde et par grantrær veltet over vegen her, men kom meg greit over. Selve toppen av Hageringsåsen var en fraflflyttet villla, her hadde ikke vært folk siden snøfallet. Flott utsikt mot nord og vest. Vel nede igjen på Røyslimoenvegen fulgte jeg denne litt til, og tok >>>

Map    

Krykketur fra Skogli

Date:
19.10.2017
Characteristic:
Other trip
Distance:
1.7km

I det nydelige været fristet det med en tur ut, etter den ikke altfor gode middagen på Skogli. Hadde tidligere på dagen sett at det var en gangvei ned til Hamarveien og tok nå denne. Litt bratt nedover men gikk forsåvidt greit. Nede ved Hamarveien sto en Infotavle over tidlige industrivirksomhet i Årettadalen. Herfra gikk det gangvei opp igjen på den andre siden av Åretta, slik at det ble en liten rundtur.

Map    

Balbergkampen og Høyenhall

Date:
09.10.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.7km

Etter ærend på Lillehammer ble det tid til en tur til Balbergkampen. Parkerte igjen i Balbergskaret og tok råket rett opp. Skrev i toppboka og nøt utsikten, som i dag var i stjerneklassen. Mjøsa lå blank og stille, ikke et vindgufs i dag. Tok deretter Løytnantstien, da jeg kom til Masta, så jeg det var råk til den gamle husmannsplassen Høyenhall, og gikk ned dit. Opprettet dette som Peakbookelement. Derfra samme vei tilbake til Masta, og videre til Balbergskaret. En nydelig tur, nå blir det turpause, men håper å komme sterkt tilbake når nye reservedeler er på plass.

Map    

Tur fra Storsetra

Date:
08.10.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.2km

Liten tur til setra idag, for å sette opp grinder, samt inspeksjon av arbeid som kanskje var gjort, men der ble jeg skuffet. Ikke påbegynt. Etter arbeidet gikk jeg en tur om Storseterhøgda og Kirkerudsetra. På tur opp til ble jeg litt skremt av ei harebikkje som helt tydelig hadde los., men tok ingen notis av meg enda den for forbi på under 5 meters avstand. Ved Kirkerudsetra traff jeg to eldre harejegere som savnet bikkja, og som de trodde hadde los på rev.

Map    

Tur fra Toftsetra

Date:
07.10.2017
Distance:
11.6km

Kjørte til Toftsetra og parkerte der. Gikk først opp på Storhaugen, og ned igjen derfra om bilen ved Toftsetra. Gikk deretter Toftsetervegen til der råket til Snæreskampen tar av og derfra på godt råk, om enn stedvis noe bløtt, opp på Snæreskampen. Her var toppboka bare en bløt lefse. Deretter over på Østre Snæreskampen, som jeg opprettet som nytt toppunkt. Deretter på råk over Søre Glupan, og en avstikker fra råket opp på Nordre Glupan. Deretter på noenlunde brukbart råk til Dokkampen. Toppboka her viste lite besøk, i forhold til da toppen var med i topptrimmen. Noenlunde samme vei tilbake, men mistet råket opp mot Søre Glupan. Opprettet deretter et nytt lite toppunkt, Sørligste Glupan, før jeg gikk noenlunde raskt tilbake til Toftsetra. Strålende vær, sol stort >>>

Map    

Vardkampen

Date:
03.10.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.1km

Etter fysioterapitime, kjørte jeg opp Evenvoldvegen, og parkerte mellom Evenvold og Vang. Tok råk mot Vardkampen, og der råket delte seg etter noen hundre meter, tok jeg råket til venstre, og gikk først på Tobrokampen, og deretter på Vardkampen, hvor jeg skrev i toppboka. På tur ned, mente jeg å ta en snarvei over til toppen aust for Kleivmyra, men traff på stup, og gikk tilbake til råket, og fulgte dette til svingen i råket nærmest denne toppen, og gikk oppom her før jeg gikk tilbake til bilen. Fra bilen rett opp på Evenvoldkollene toppunkt. Et småpent toppunkt med liten varde og grove furutrær, i skog som ellers består av gran. Oppholdsvær, men fikk en liten regnskur på slutten av turen. Så faktisk sola idag!

Map    

Prestkjerringa fra Nysetra

Date:
01.10.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
12.1km

Nitrist vær fra morgenen av, dog stort sett oppholdsvær. Reiste litt ut på dagen til Nysetra. Gikk til Prestkjerringa, hvor jeg ble førstemann til å skrive i boka i oktober. Ned igjen tok jeg etterhvert Condrupråket, og gikk en tur til Steinehytta for å inspisere veiarbeidet, og nok en sær tur oppom Mjogsjølihaugen. Til slutt bortom Ginahytta og skrev i hytteboka der. Surt og kaldt, buff, lue og votter. Litt yr fra tåka i den kalde vinden til å begynne med, men mot slutten av turen regnet det kraftig.

Map