Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tverrlibua

Date:
30.07.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.1km

Etter turen til Finndalshaugen, kjørte vi innover Revsjøvegen, for å gå på Tverrlihøgda og Nordre Revåkampen. Parkerte ved Slivatnet, en liten veistubb sørover fra Revsjøvegen. Gikk i terrenget over Tverrlihøgda, viste seg at vi kunne spart mye tid ved å gå råket. Fra Tverrlihøgda på godt råk til Tverrlibua, ei fin lita steinbu tilhørende Gausdal Fjellstyre. Herfra videre på råket il Tverrlitjønnet. Rundt dette og gikk opp på Nordre Revåkampen. Tilbaketuren gikk på råk fra Tverrlitjønnet, men tok etterhvert av fra dette og gikk i terrenget til vi kom inn på råket vi fulgte i starten, noen hundre meter før utgangspunktet. Flott turvær, etterhvert strålende sol.

Map    

Finndalshaugen

Date:
30.07.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.8km

Litt dårlig vær på morgenen, men fikk med både Kristine og Hans Thorvald, og Johannes på tur til Svatsum, da jeg manglet bare Finndalshaugen på Gausdalslista med primærfaktor på over 50 meter. Kjørte til Skogvang ved bommen inn til Revsjøen, men tok veien nordover til Findalsbrukene, kjørte til veis ende og parkerte ved Nordre Findalen. Gikk rett opp til masta litt sør for toppunktet. Veldig bratt opp her, og vi valgte litt forskjellige ruter, men litt ekkelt var det. Fra masta greit til toppunktet, og derfra tilbake til Nordre Findalen. Dermed var den Gausdalslista også komplett.

Map    

Svangkampen og Djupdalskampen

Date:
29.07.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.9km

Tur sammen me Kristine IG Hans Thorvald. Kjørte til Tretten og videre E6 og tok av ved Krekke, tok søre Goppollvegen og parkerte på Flauseter parkeringslomme. Gikk på fint råk opp på Svangkampen, og videre over alle småtoppene Vest for Svangkampen og opp på Djupdalskampen. Tilbake mot Svangkampen oppom mange nye småtopper. Hans Thorvald og Kriistine bygde flere nye varder på småtoppene. Utrolig heldige med været, regnet rundt oss stort sett hele tiden, men vi fikk knapt en dråpe. Tung tur i det uveisomme terrenget mellom de fine toppene Svangkampen og Djupdalskampen. <gallery>

Map    

Tur på Gjøvik

Date:
28.07.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.8km

Tur mellom måltidene i Anne Grete og Laurits sin 70-årsdag. Koselig tur sammen med Laurits, Anders, Jan Arne, Kristine og Hans Thorvald. Tilbake fra tur serverte dronningen av Bergstoppen et gedigent kakebord. Takk for en trivelig dag, Laurits og Anne Grete!

Map    

Kampekollen

Date:
27.07.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.3km

Etter turen til Lundevarden reiste vi alle til Kampesvea for å gå på Kampekollen. Heldigvis fant vi råket fort. Som på turen til Lundevarden var det yr og småregn. Hyggelig turfølge!

Map    

Familietur

Date:
27.07.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.4km

Tur sammen med Sigrid, Ingrid, Synnøve, Anne Marit og Jan Arne. Traff de andre på parkeringsplassen ved Tyrom, og hadde en koselig rundtur om Lundevarden.

Map    

Kveldstur for å jage sau

Date:
26.07.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.5km

På Storseterturen i formiddag gikk det ei søye med tre lam inne på seterlykkja. Fikk derfor med Kristine og Hans Thorvald med på tur i kveld for å få dem ut. Gikk først om Storseterhøgda, før vi fant sauene et stykke nede på Evenhauglykkja. Litt træl med at kvigene også fulgte med, men vi fikk ut sauene. En hyggelig og særdeles vellykket tur.

Map    

Tur hjemmefra

Date:
26.07.2017
Distance:
8.0km

Formiddagstur for å se om dyrene på Storsetra. Gikk om Hakkerudsvea og Storseterhøgda. La ut ny saltstein på setra, og oppdaget at det gikk ei søye med tre lam på seterlykkja. Etter turen var det trivelig besøk og kaffeslabberas på føderåa.

Map    

Kampekollen

Date:
24.07.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.4km

Etter regnvær på morgenen, ble det etterhvert oppholdsvær og en liten tur. Kjørte til Kampesvea og parkerte der. Gikk først litt på en gammel traktorvei, men tok fort av fra denne, og gikk over myra ved Igletjernet. Kom inn på grusvei fra østringssiden og fulgte denne og senere gammel traktorvei til topps på Kampekollen, hvor vi skrev oss inn i toppboka. Samme vei ned igjen, men tok nå direkte inn til Kampesvea. Fulgte så Høgdavegen opp på Gammelhushaugen, og et kort stykke i skogen til toppunktet ved et le i gjerdet. Hyggelig tur i greit turvær.

Map    

Bølhøgder

Date:
23.07.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
10.2km

Tur sammen med Kristine og Hans Thorvald. Kjørte til Venabygdsfjellet, og parkerte på plassen rett under Søre Bølhøgda. Hadde bestemt oss for å gå over Bølhøgdene og Ramstindene til Store Ramshøgda. Startet i noenlunde fint vær, men oppe på Søre Bølhøgda så vi at det regnet bak Ramshøgda. Fortsatte ned i Bånskaret med de mange dyregraver, og opp på først Midtre og deretter Nordre Bølhøgda. Her tok vi en matpause. Herfra tok vi rett ned i Flåtjønnglupen, med et litt ekkelt bratt parti midt oppi nedstigningen. Litt før vi var ved laveste punkt begynte det å regne kraftig, og vi ble fort gjennomvåte. Etter litt rådslagning kom vi til den bitre konklusjon om å gå strake veien tilbake til bilen.Ramshøgda får vente til en senere anledning.

Map