Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Snørvillen

Date:
30.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
12.2km

I og med at jeg manglet Snørvillen på Ringsakerlista ble det tur til Ringsaker kommune igjen idag. Sigrid ville være med, plukket henne opp i Blæsterveien, og kjørte derfra til Sjusjøen og videre til Rømåsen, hvor vi parkerte innerst i Leindalsvegen. Gikk først på nygruset veg Sjusjøen Rundt, tok av fra denne og rett opp på Sollifjellet, videre over Mostefjellet og til Snørvillen. Fint råk hele veien. Samme vei tilbake, men tok av fra grusveien nesten med en gang og gikk på godt råk opp på Nattrudstilen. Traff igjen Sigrid på Brannhytta på Nattrudstilen, hvor Sigrid spanderte kaffe og vaffel. Retur herfra over Nattrudstilen toppunkt igjen, og rett ned til bilen. Greit turvær, men som alltid i høst, grått og disig, men oppholdsvær. Med Snørvillen ble Ringsakerlista med >>>

Map     2 comments

Kanthaugen

Date:
29.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.8km

Etter turen til Balbergkampen, kjørte jeg til Kanthaugen. Da jeg var på Kanthaugen for vel ei uke siden virket ikke Peakbook-appen,, og oppdaget i etterkant at jeg hadde vært på toppunktet, men ikke Peakbooks toppunkt. Besøkte dermed begge punktene i dag.

Map    

Balbergkampen

Date:
29.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.9km

På Lillehammer for å ta service på en bil idag. Fikk låne bil på bilverkstedet, slik at det ble en tur. Kjørte til Balbergskaret, og tok råket Balbergkampen rett opp. Fra Balbergkampen tok jeg Løytnantstien, og om masta tilbake til utgangspunktet. Fortsatte derfra brua over Bæla og i terrenget rett opp på Rundhaugen. Samme vei ned igjen til bilen.

Map    

Tur fra Værskei

Date:
26.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
10.9km

Fottur fra Værskei idag. Gikk om Værskeitoppen til Hærfjellet, videre til Søre Hærfjellet, Huletoppen og Rypefjellet. Herfra over på Storrtjønnhaugen, og tilbake til Værskei. Litt kaldt, så antydning til blå himmel, men sola viste seg ikke idag heller.

Map    

Gråværstur fra Nysetra

Date:
24.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
12.2km

Kjørte til Nysetra for å gå en tur i gråværet. Her ble jeg møtt av mange biler, og der Condrupråket starter var lavvo og masse liv og røre. Tror det var et arrangement i regi av DNT- Barnas turlag. Gikk normalråket til Prestkjerringa, og traff en del barn og voksne på veien som også hadde vært på Prestkjerringa. På vei tilbake tok jeg Condrupråket, og hørte her noen fæle lyder og rop som jeg trodde måtte komme fra barne-campen, men møtte like etter nabo Trond Ørslien som kom med mjølbytte for å lete etter noen savnede dyr.En litt pussig form for lokking. Etter en lengre prat med ham, fortsatte jeg en tur over Mjogsjølihøgda til Steinehytta. Traff igjen Trond ved Nysetervatnet, "lokkingen" hadde ikke gitt noe resultat. Var bortom Ginahytta og skrev i hytteboka >>>

Map    

Skutberget

Date:
23.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.0km

Siste topp idag ble Skutberget. Kjørte forbi Opphus parkeringslomme og helt opp til Skutbergsvea, hvor det føltes som vi parkerte midt i en hundegård. Kort tur delvis på råk.

Map    

Kompåsen

Date:
23.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.4km

Etter turen til Høsbjørkampen kjørte vi ned igjen til Brumunddal, og derfra inn til Brumund sag, etter først å ha kjørt inn til Furnes allmenning. Parkerte rett innenfor bommen ved Brumund sag. Gikk deretter på skogsbilvei til toppen av et enormt hogstfelt. Etter skogsbilveier noen hundre meter til topps på Kompåsen. På tur ned snakket vi med et par som så etter en enslig lamunge som gikk igjen i området. Kona fortalte at hun var oppvokst i Gausdal, på Sygard Steine hvor faren hadde vært forpakter til 1962.

Map    

Høsbjørkampen

Date:
23.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.8km

Tur til Ringsaker med Sigrid igjen idag. Første tur ble Høsbjørkampen, og vi parkerte ved Høsbjør hotell. Først til utsiktspunktet, med null utsikt idag. Fortsatte et stykke på råk, og deretter i terrenget over et par toppunkter før vi kom til toppen. På vei tilbake opprettet jeg Høsbjørkampen vest.

Map    

Øfsthågådrag

Date:
20.09.2017
Characteristic:
Workout
Distance:
7.8km

Etter to ukers fravær, ble det tur til Øfsthågå i kveld. Startet peakbook-appen i det jeg parkerte bilen, og var bare såvidt innom med skift før jeg GIKK av gårde. Hadde en grei tur rundt, og satte først på hodelykta da jeg svingte av skogsveien for å gå råket ned til utgangspunktet. Deltakere på draget var, Egil Paulsrud, Arne Brandslien, Runar Austgarden, Hilde Ingeborg, Ole Amund, og Inge Øvstehage, samt undertegnede som gikk uten tidtaking. Etterpå var det som alltid overdådig traktering. En riktig hyggelig kveld! Regnvær på hele turen.

Map    

Kanthaugen

Date:
20.09.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.7km

Etter turen til Balbergkampen ble det en rask tur til Kanthaugen.

Map