Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Strabasiøs tur til Prestkjerringa med fjellski

Date:
31.01.2022
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
21.8km

I dag var siste mulighet for å komme på Prestkjerringa i januar, så da måtte det bli fjelltur. Ikke nykjørte løyper til Nysetra i helga, og ikke trafikk til Prestkjerringa siden Hans Thorvald og jeg var der juledagen, gjorde at jeg valgte å gå med fjellski. En del skavler etter vindværet i helga mot Nysetra. Fra Nysetra og opp mot Skjelbreidsfjellet var det skikkelig tungt med mye einerkratt, og sank nedi til knes lange perioder. Holdt nesten på å gi opp, men det ble bedre og fastere da jeg nærmet meg Gammelhans. Prestkjerringa var målet, og jeg gikk strake veien dit, og gikk oppom deandre toppene på tilbaketuren. Håper det snart kommer mere snø, på nesten alle toppene var det is og stein. Kalstadlykkja på Forsetsetra er nesten bar siste dagen i januar. Greit turvær, overskyet >>>

Map    

Balbergkampen

Date:
30.01.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.3km

Spådd mye vind i fjellet, så jeg tok en turtilbud Lillehammer. Kombinerte et besøkhos Sigrid med en tur på Balbergkampen. Veldig glatt i området der det er lagt ut tau, så jeg gikk ned en annen rute ned.

Map    

Skei, treningstur med Johannes i tåke

Date:
29.01.2022
Characteristic:
Ski trip
Distance:
25.7km
Map    

Skitur hjemmefra med stavbrekk

Date:
28.01.2022
Characteristic:
Ski trip
Distance:
18.8km

Skitur hjemmefra etter fysioterapi. Gikk vanlig runde om Klininggrautsteinen. Noen cm nysnø, men litt trælsamt over åpne partier, der det var adskillig tyngre da løypa var helt og delvis gjenblåst. Gikk til slutt om Hakkerudsvea, og hadde planlagt om Hakkerud, men mellom Hakkerudhaugen og Hakkerud ble det plutselig bråstopp på grunn av grus under nysnøen, og da jeg skulle ta meg for med staven for å bremse fallet, knakk den ene staven i flere biter.Veldig irriterende!

Map     1 comment

Skei, skitur til Skardbua

Date:
25.01.2022
Characteristic:
Ski trip
Distance:
20.7km

Etter fysioterapi skulle Else K. og Margrethe besøke Elly S. På Nedre Sven i Skeislia, og jeg ble med som sjåfør, og gikk inn til Skardbua., mens damene var på kaffeslabberas.

Map    

Bjørga og Kyrakampen fra Fjellandsbyen

Date:
24.01.2022
Characteristic:
Ski trip
Distance:
20.5km

Skitur fra Skei fjellandsby. Tok av skiene og gikk til fots både opp påBjørga og Kyrakampen. Opp på Bjørga var det hardtråkket råk, mens det på Kyrakampen nok ikke hadde vært noen dette året, var i hvertfall førstemann som skrev i toppboka der i 2022. Flott vintervær. Mye mildere enn i bygda. Stor slitasje på smurningen, og måtte smøre om en gang.

Map    

Skitur hjemmefra til Astridbekken

Date:
23.01.2022
Characteristic:
Ski trip
Distance:
20.7km

I dag ble det skitur hjemmefra. Var spent på forholdene, men det hadde vært lite hundekjøringsaktivitet i det siste, så det var en liten cm nysnø i løypa. Fra Voldasetra til Fålådalskrysset hadde nok ingen gått eller kjørt siden jeg sist gikk der, så der ble det litt tung brøyting på åpne partier. Fint vintervær,med kuldegrader hjemme og på fjellet, men fra Storbekkkrysset og opp på Voldasetra, var det kram snø og mange varmegrader. Her klabbet skiene mine noe forferdelig, men kanskje like greit da det her er noen veldig bratte partier. Ved Voldasetra sluttet det å klabbe og siden gikk det greit.

Map    

Skitur på Skei, Fagerhøy

Date:
22.01.2022
Characteristic:
Ski trip
Distance:
31.6km

Skitur fra Fjellandsbyen på Skei idag. Gikk til Fagerhøy..ved Varden på Fagerhøy hadde jeg 14.7 km, så fir å få over 30 km gikk jeg oppom Torsdalsbommen. På tilbaketuren møtte jeg Ole Amund, Martin og Inge. Snakket med Martin,de to andre gikk dragrace bommen på Skei til Fagerhøy. Tåke hjemme, strålende vær på Skei og PeerGyntvegen.

Map    

Skitur fra Værskei

Date:
16.01.2022
Characteristic:
Ski trip
Distance:
23.1km

Skitur fra Værskei også i dag. Gikk Kjettbergløypa til Nysetra. Stort sett greit å gå. Selv om løypa ikke var kjørt etter mildværet, men litt nysnø innimellom gjorde bra, men veldig hardt stedvis, og det ble stor slitasje på skismøringen. Gikk deretter Nysetervegen til bommen. Tilbake til Nysetra gikk jeg til fots opp på Hærfjellet. Etter å ha vært en tur til på Nysetra, gikk jeg tilbake til Værskei, og var bortom Værskeitoppen, avsluttet med handicaprunden. Nydelig vær, men blesterk vind påslutten av turen.

Map    

Skitur fra Værskei med Johannes

Date:
15.01.2022
Characteristic:
Workout
Distance:
22.3km

Skitur fra Værskei sammen med Johannes. Overraskende flotte spor etter mildværets herjinger.

Map