Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Kolbeinsvarden med Mia Margrethe

Date:
30.09.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.7km

Koselig tur til Kolbeinsvarden med Mia Margrethe. Mia plumpet oppi et skikkelig gjørmehull på vei innover, men gikk sporty videre uten å klage. På toppen var hun atskillig mer ivrig med å samle pokermon enn å nyte utsikten. Etter turen ble det middag hos Lars sine foreldre.

Map    

Brenneklubben via Follese skole

Date:
30.09.2022
Distance:
4.4km

Morgentur fra Hovestølen. Fulgte Mia og Jakob, samt Vinjar, til skolen. Fulgte Jakob helt inn i klasserommet. Fra skolenfulgte jeg litt forskjellig til Sørafjellet og Brenneklubben. Herfra om Midtfjellet og tilbake til Hovestølen.

Map    

Nesten Leppskaret og Ongsjøfjellet fra Slia

Date:
25.09.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
19.4km

Kjørte fra Nygaard til Synstgardsetra for å være med Anne Grete og Jan på Ongsjøfjellet. Parkerte der, hvorpå Laurits kjørte Anne Grete, Jan og meg til Slia parkeringslomme. Underveis dit stoppet vi ved Vetafjellet sikteskive. Fra Slia gikk vi først over Skomakeråsen, før vi fortsatte i retning Leppskaret. Da råket vi gikk møtte råket fra Ongsjøfjellet et par hundre meter før Leppskaret, valgte Jan at vi fortsatte rett mot Ongsjøfjellet, som jo var dagens hovedmål. Det blåste sterk litt kald vind på Ongsjøfjellet, men vi fant litt ly ved varden, og fikk tatt en kort rast. Ned herfra og om Dambua ved Nedre Ongsjøen, som disponeres av hytteeierforeninga på Synstgardsetra, men eies av kraftselskapet. Like etter Dambua var vi oppom Skarvhøgda, før vi fortsatt til Synstgardsetra >>>

Map    

Tverrlihøgda og Vetafjellet med Jan og Marit

Date:
24.09.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.6km

Tur mellom kaffe og middag i Laurits og Anne Gretes 75 års feiring på Synstgardsetra. Laurits kjørte Marit, Jan og meg til Slivatnet. Herfra gikk vi over Tverrlihøgda til Tverrlibua. Fra Tverrlibua gikk vi først på råk til utleiebåten på Tverrlitjønnet, og videre i terrenget til sørtoppen på Vetafjellet. Videre på råk, med kort avstikker til hovedtoppen på Vetafjellet, til parkeringslomma på Vetafjellet, hvor Laurits ventet på oss med bilen. Hyggelig tur, og meget hyggelig selskap påhytta til Laurits og Anne Grete. Takk for en topp dag alle sammen!

Map    

Første rulleskitur på flere år

Date:
22.09.2022
Characteristic:
Ski trip
Distance:
16.6km
Map    

Tur fra Rømåsen, Snørvillen og Natrudstilen

Date:
21.09.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
14.2km

Margrethe skulle treffe tidligere kolleger, så jeg slapp av henne i Storgata på Lillehammer, og kjørte deretter til Rømåsen for å ta en tur i finværet. Parkerte på den store parkeringsplassen og gikk over Sollifjellet og Mostefjellet til Snørvillen. På tilbakevegen var jeg oppom Gulrandtjerhaugen, og dessuten ble det tid til å gå oppom Natrudstilen. Ble 10 minutter senere enn planlagt møte med Margrethe. Etterpå kjørte vi til middag og koselig ettermiddag på Gåsbu.

Map    

Suluhøene fra Liomseter

Date:
18.09.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
15.5km

I dag kjørte jeg til Liomseter. Det ble tur over Suluhøene i et greit høstvær. På Nordre Suluhø var det nesten vindstille, mens det på Søre Suluhø blåste sterk, kald kuling. På det lille Tortjønnet var det nesten halvmeter høye bølger. Veldig flotte farger i høstfjellet nå. Dette var årets første tur innover Liomsetervegen.

Map    

Maling og Klininggrautsteinen

Date:
17.09.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.2km

Etter ei økt med maling på Storsetra ble det tur til Klininggrautsteinen. Parkerte og gikk fra grinda inn til Storsetra. Flott turvær.

Map    

Balbergkampen med Marit og Helge

Date:
14.09.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.2km

Map    

Topptrim, Nonstjønnkampen

Date:
11.09.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
22.2km

Tur sammen med Johannes, han manglet Raudgrovtjønnfjellet på Gausdal pluss 50 lista, og jeg hadde igjen Nonstjønnkampen på Topptrimmen. Kjørte inn til Revsjøen, og gikk først om Prestkampen til Nonstjønnkampen. På vei mot Nonstjønnkampen møtte vi Harald Austgarden, gikk forbi Andreas Holen med følge, og mot toppen møtte vi Kjersti Engeland med følge. Etter Nonstjønnkampen så vi ikke et eneste menneske. Fra Nonstjønnkampen gikk vi om Nonstjønnbua og Storkvolvhøgda til Raudgrovtjønnfjellet, hvor vi åt nista vår. Derfra over Storkvolvbuhøgda til Storkvolvbu. Fra Storkvolvbu tok vi raskeste råk tilbake til Revsjøen. Kjempefint høstvær. Vindstille og sol fra skyfri himmel. Gikk i shorts og T-skjorte.

Map