Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Sautur

Date:
28.10.2018
Characteristic:
Workout
Distance:
15.2km

Treningstur/sauleiting fra Øvstehage. Etter kaffe og kaker på Øvstehage gikk turen over Vardkampen, og derettter i krok og krik, over Høgås og Flatsteinhytta. Fant 4 sauer mellom Flatsteinhytta og Holtsetra, men mistet dem, så null utbytte, men en meget trivelig tur.

Map    

Musegift til setra, og tur Storsetra-Værskei

Date:
27.10.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
11.2km

Jeg skulle legge ut musegift på Storsetra, og Sigrid ville parkere på Værskei og gå tur derfra. Sigrid kjørte meg da til Storsetra, hvor jeg først var nedom setra og la ut musegift. Deretter gikk jeg over Stormyra og Storseterhøgda og ned til Djupåa. Fortsatte da Nyseterråket til vannskillet mellom Drammensvassdraget og Glommenvassdraget ved Nysetra.gikk derfra over Rypefjellet og Huletoppen, samt søre Hærfjellet til Hærfjellet. Tilslutt råket til Værskei, via Værskeitoppen, der Sigrid nok hadde ventet ei stund. En fin tur i fint høstvær.

Map    

Tur

Date:
25.10.2018
Distance:
3.9km

Map    

Sautur

Date:
21.10.2018
Distance:
14.0km

Map    

Hokneknappen og Fakkelmannen

Date:
20.10.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.8km

Tur mellom fjøsstellene idag. Kjørte såviidt forbi Hunderfossen familiepark, og parkerte på grensa mellom Lillehammer og Øyer. Her startet Panoramastien, som jeg fulgte til Haugalykkja. Herfra Brånån opp. Bratt, med en del fine utsiktspunkter. Tok avstikker til Haugakampen, som jeg opprettet som Peakbook-element. Fortsatte videre over Fakkelmannens hals, og videre til Brånån, hvor det var ei turbokkasse litt før selve Brånån. Litt sør for Brånån tok det av råk til Hokna. Fulgte dette litt for langt, og måtte gå litt tilbake og opp på Hokneknappen. Herfra ned til først Husesletten seter og deretter Huse seter på Hokna. Fra Hokna på godt råk/traktorvei til skogsbilvegen ved Husekampen. Opp på denne, og ned igjen på skogsbilveien. Fulgte denne til Brånåråket omtrent >>>

Map    

Hyttestengning, og Prestkjerringa-Hærfjellet

Date:
18.10.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
14.4km

Kjørte med Sigrid til Nysetra, og etter at vi hadde stengt Ginahytta for vinteren, ble det tur. Gikk Condrupråket innover, og over Condruphaugen, nordvest for Gammelhans, Gammelhans og Myssmørhelje til Prestkjerringa, hvor jeg skrev i toppboka. På vei tilbake til Nysetra var jeg bortom Rævskorotjønnhaugen. Fra Nysetra om Rypefjellet, Huletoppen, nordre Hærfjellettil Hærfjellet, hvor jeg kom like etter Sigrid, som var på sin andre tur for dagen, og som nå hadde parkert på parkeringslomma nord for Staumsetra. Nydelig turvær i dag, sol fra skyfri himmel, men en kald vestavind.

Map     1 comment

Sautur

Date:
14.10.2018
Distance:
14.6km

Map     1 comment

Balbergkampen

Date:
13.10.2018
Characteristic:
Workout
Distance:
5.8km

Margrethe har i mange år hatt lyst til å gå på Hammartunskolekorps loppemarked i Håkons hall, og endelig i år klaffet det. Slapp henne av ved Håkons hall, og kjørte deretter til Sigrid og plukket opp henne, før jeg kjørte og parkerte i Balbergskaret. Gikk raskt opp på Balbergkampen, og Løytnantstien til Masta. En rask tur nedom Høyenhall, og likedan en rask tur i terrenget til Rundhaugen. Gikk litt imøte med Sigrid, som viste seg å være nesten nede ved bilen. Varmt og fuktig. 18-19 grader da jeg kjørte hjem. En liten tur innom Håkons hall, hvor det ble et par turer med bæring av diverse varer Margrethe haddehandlet på loppemarkedet, mest bøker, kjekt å utvide vår lille boksamling.

Map     1 comment

Spåtind

Date:
11.10.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
14.2km

Sigrid hadde igjen Djuptjernskampen på topptrimmen, og jeg slengte meg med i siste liten. Sigrid hadde allerede kommet forbi Værskei, da jeg bestemte meg for å bli med. Sigrid ventet, og vi møttes på Værskei. Kjørte henne til Tronhus, bommen sto oppe, før jeg kjørte videre til Feplassen, mellom Lenningen og Hafsennstølen, hvor det er godt råk til Spåtind. Var oppom mange småtopper, noen på vei opp, noen på vei ned.hadde tenkt å gå til Høgkampen, men en iskald vind satte en stopperfor det, ellers greit turvær. En del folk i fjellet, men kassa med toppbok på Spåtind var tom. Hentet Sigrid på Tronhus.

Map    

Rulleskitur

Date:
08.10.2018
Characteristic:
Workout
Distance:
25.4km

Rulleskitur fra Nygaardsrampa. Nådde igjen Martin, Ole Amund og Egil ved Melgardsoppkjøringa, hvor de sto og pratet med Inge som kjørte bil. Idet jeg stoppet falt jeg pladask på ryggen, heldigvis gikk det bra både med meg og stavene. Gikk sammen med dem til innkjøringa til Ro, der det før var kulturstue. Samme vei tilbake, men tok av meg skiene og gikk ned brubakken.

Map