Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Sautur

Date:
25.11.2018
Characteristic:
Workout
Distance:
15.8km

Sautur fra Øvstehage med Johannes, Harald Austgarden, Hilde Ingeborg, Ole Amund og Inge Øvstehage. Gikk i umiddelbar nærhet av Trettehøgdas toppunkt, men for en gangs skyld motsto jeg fristelsen av å gå bortom. Gikk om Kvileplassen, som nok ikke er besøkt av noen etter at den var med på topptrimmen. Fant ingen sauer, men det ble en fin treningstur.

Map    

Vardkampen og Flatsteinhytta

Date:
24.11.2018
Characteristic:
Workout
Distance:
8.6km

Det ble tid til en treningstur i dag også. Ble mest gåing, men jogget litt innimellom. Parkerte mellom Evenvold Vang, og gikk om Tobrokampen til Vardkampen. Straks før Vardkampen traff jeg Bjørn Ola Foss og fikk en hyggelig pause. Fortsatte til råkkryss mot Flatsteinhytta, og fulgte råket mot den til jeg kom inn på veien, der tok jeg av og gikk over Kollummyrhaugen, som jeg har valgt å kalle dette lille toppunktet. Bommet litt på retningen herfra og ble løpende i terrenget til Flatsteinhytta, som jeg også registrerte som peakbookelement, her har jeg vært utallige ganger før. Fulgte deretter veien og råket tilbake, og var oppom toppunktet aust for Kleivmyra.

Map    

Sjogehaugen

Date:
22.11.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.5km

Etter å ha vært på Fjellmyrhaugen kjørte jeg inn til Sjogen, og parkerte på ei lita parkeringslomme med benk, mellom Sjogevatnene. Betalte bomavgift med kr.65. Fant skilt det sto Sjogehaugen på, som var mitt mål med turen, og fulgte følgelig dette. Trodde selvfølgelig at råket gikk til toppunktet, men hva jeg ikke visste var at det var ei seter ved navn Sjogehaugen råket gikk til. Toppen var bare skog, men det var rester etter et tårn som sikkert var satt opp av Tyldum-gjengen rundt 1970. Samme vei tilbake, syntes det ble kort tur i finværet, så jeg fortsatte nordover langs nordre Sjogevatnet på skogsbilvei, og senere på råk mot Borosetra. Kom etterhvert til gapahuken ved Kopnagelmyra. Flott gapahuk, som ligger i tilknytning til skiløypa. Gikk deretter opp på et ubetydelig >>>

Map    

Fjellmyrhaugen

Date:
22.11.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.3km

Tur mellom fjøsstellene for å ta småtopper på Lillehammerlistene. Første stopp ble Fjellmyra på Vingromsåsen for å gå på Fjellmyrhaugen. Gikk over myr, traktorvei og terreng for å nå dette totalt ubetydelige og kjedelige toppunkt. Kort tur, før jeg kjørte videre til Sjogen.

Map    

Kinnlia

Date:
22.11.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
1.5km

Etter turene til Fjellmyrhaugen og Sjogehaugen ble det tid til en tur til på hjemveien, og valget falt på Kinnlia, toppen Kinnlia ved Kinnlien gård i Døsgrenda. Parkerte ved første parkeringslomme etter avkjørselen til Kinnlien gård, startet peakbook-appen, og gikk rett opp lia til toppen. Da jeg skulle ta bilde på toppen fikk jeg ikke appen til å virke, det ble derfor ikke GPS-spor fra denne lille turen. Tømmerhogst ved toppunktet, og en mast av noe slags like syd og ned for toppunktet.

Map    

Turtdalshøgda fra Slettet

Date:
19.11.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
10.4km

Tur i finværet mellom fjøsstellene i dag. Bestemte meg for å gå til Turtdalshøgda fra Slettet. Nesten framme ved Slettet ble jeg stoppet av en tømmerbil som holdt på å lesse tømmer. Ingen parkeringsmuligheter, måtte rygge et stykke tilbake å vente til bilen var fullastet og passert. Parkerte etter det ved Slettet, og tok råk merket til Veslesetra. Mistet fort råket, men fant det etterhvert igjen, men mistet det igjen etter å passert Rinna. På Veslesetra har mine forfedre setret i generasjoner på setrene som opprinnelig tilhørte Nordre Lien og Vesl-Ulland. Setrene bærer preg av at her ikke har vært veg, men imponerende å se forvandlingen på setra til Runar Austgarden (Bergstuen), hvor hans far Harald har gjort en kjempejobb. Fra Veslesetra godt råk mot Ruka, som viste seg >>>

Map    

Morgentur

Date:
18.11.2018
Distance:
10.0km

Map    

Tur hjemmefra

Date:
15.11.2018
Distance:
4.7km

Map    

Borgund stavkyrkje

Date:
12.11.2018
Distance:
0.1km

Hjemtur fra Askøy. Alle bildene er tatt ved Borgund stavkyrkje. En av landets største severdigheter.

Map    

Dronninga (Storåsen)

Date:
11.11.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.7km

Etter turen til Ospåsen, kjørte jeg tilbake til Ravnanger og kjørte inn en vei som på kartet heter Rispeveien. Parkerte i enden, men kunne kjørt noe lenger på traktorvei, med gode parkeringsmuligheter, der jeg parkerte sto det privat parkering. Gikk på godt råk/traktorvei til Dronninga. Her var toppbok og fin utsikt, men ikke peakbooktoppunktet. Gikk derfor også på råk, til toppunktet hvor det også var flott utsikt. Navnet Dronninga kommer av ei stor furu som sto på det første toppunktet inntil for snart 100 år siden. Dette viste seg å være et mye besøkt utfartssted, selve toppunktet var nok besøkt bare av en brøkdel, av folk som da går en runde på toppen.

Map