Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Skitur fra Værskei

Date:
30.01.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
21.6km

Skitur mellom fjøsstellene. Fikk beskjed om at Runar hadde beltet seg til Prestkjerringa, og bestemte meg for å ta en tur dit. Parkerte på Værskei, da det ikke var løype fra Astridbekken. Heller ikke løype om Hærfjellet, så det ble å gå rett fram til Prestkjerringa. Fin løype til Nysetra, og helt greit å gå i Runars beltespor. På vei tilbake tok jeg trælsamme avstikkere til Myssmørhelje og Gammelhans. Veldig mye løssnø vondt å brøyte, dessuten veldig flatt lys og vondt å se konturene i landskapet, på vei opp på Myssmørhelje, falt jeg plutselig ned et par meter, og gikk på hodet løssnøen, trælsamt å komme seg opp igjen i løssnøen, men det gikk greit. Gikk om Kroktjernet på tilbaketuren.

Map    

Skikafe

Date:
29.01.2019
Characteristic:
Other trip
Distance:
1.2km

Første gang på skikafe på Stasjonsbygningen på Lillehammer.Initiativtaker til den månedlige skikafeen er Steinar Brekke, og dette har utviklet seg fra en 6-7 frammøtte til det nåværende antall på mellom 60 og 70 frammøtte. I dag var det Inge Eidsvåg og Erling Jevne som kåserte.i tillegg ble det rikelig tid til sosialt samvær, spesielt siden Erling hadde glemt hele avtalen, og satt i traktoren på vei hjem fra Gausdal Bruk med flis da sikafeen startet. I tillegg fortalte Åge Ludvigsen og Tor Finn Denstad fra en Vasalopptur, men de to eldre herrer var noe lavmælte, så dette hørte jeg lite eller ingenting av.

Map    

Kjøldilten 2019

Date:
27.01.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:00h
Distance:
23.0km
Map    

Skitur fra Astridbekken

Date:
26.01.2019
Distance:
16.0km

Map    

Gråværstur på Kinnkjølen

Date:
24.01.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
30.2km

Skitur fra Granum. Gikk veien til Slette, og skiløypa med avstikker til Finsrudbekkhøgda, til Tittut Slott. Nedenfor Slettet lettet 4 orrhaner rett foran meg, og det minnet meg om Hans Aanruds novelle John Hjellum og Sjur Svipop, der John Hjellum kalte orrhanen for Svipophane. Kanskje var Svipop det samme som Tøftumsbakken, som Slettet ligger under. Tok så løypa til Stølan med avstikkere til Rindåsen trigpunkt og Kinnkjølens toppunkt. Fra Stølan var det i dag et delvis ødelagt scooterspor av hundespann til Kinna. Derfra opp på Rindåsen. Tok deretter vinterveien til Veslsetra, om Bånmyra, og om Slettet. På vei ned fra Slettet tok jeg gamle Slettevei, men her var bare kjørt om Tøftumsbakken. Her hadde jeg en lengre prat med brukeren Ole Einar Steffensen. Tøftumsbakken, eller >>>

Map    

Skitur fra Grøtåsen til Prestkjerringa

Date:
22.01.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
20.3km

Skitur mellom fjøsstellene. Så på skisporet.no at løypene fra Grøtåsen var kjørt med scooter i går, så da ble det tur til Prestkjerringa. Det var grått i bygda, men da jeg kom opp på Grøtåsen, var det solskinn, med ganske så trolsk stemning med omkringliggende tåke. Det ble en flott tur i greie spor. Vel oppe på Prestkjerringa hadde jeg tid til å brøyte meg opp på Myssmørhelje og Gammelhans. Ganske så mange kuldegrader tilbake over Langmyra. Men som sagt, en nydelig skitur i kjent og kjært terreng.

Map    

Skitur fra Granum

Date:
20.01.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
28.2km

Skitur mellom fjøsstellene. Kjørte til Granum, og parkerte der Rindåsveien starter. En liten centimeter nysnø gjorde det greit å gå veien oppover. Tok Sletteveien, men her måtte jeg brøyte til der GamleSlettevei kommer opp på Sletteveien. Skispor derfra til Slettet, og videre til Tittut Slott, med avstikker til Finsrudbekkhøgda. Tok deretter løypa til Stølan, med avstikkere til Rindåsen trigpunkt og Kinnkjølens toppunkt. Var spent på om det var løype fra Stølan til Kinna, her var det heldigvis god scooterløype. Oppom Rindåsen, før jeg tok vintervegen- løypa til Bånmyra, og runden om Veslsetra, før jeg akte ned til Slettet, og derfra samme løype tilbake til utgangspunktet. Flott tur, med mye brøyting, og stort sett gode skispor.

Map    

Skitur fra Astridbekken

Date:
19.01.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
17.8km

Skitur fra Astridbekken sammen med Johannes. Gikk i god løype fra Astridbekken, men så fort vi kom opp bakkene opp på myra, var sporene helt gjenblåst. Gikk om Hærfjellet, Nysetra og Kroktjernet. Her så vi en mann med hund som brøytet seg mot Kjettbergkrysset, noe som viste seg å være Atomsilda, så peakbook-rapport i etterkant. Om Værskei og Staumseterkrysset tilbake til Astridbekken.

Map    

Skitur hjemmefra

Date:
18.01.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
18.9km

Skitur hjemmefra mellom fjøsstellene. Nabo Trond nevnte i går at han skulle kjøre med scooter og sporsetter, og i Hammerliveien var det fin skiløype. Sveabergveien var også grei å gå, selv om det her ikke var satt skispor, likedan traseen opp til Djupådalen. Herfra hadde scooteren kjørt Djupådalsveien, men den hadde tatt ned om Storsetra, så derfra var det bare en løs og vond å gå hundeløype, og når jeg kom opp på Stormyra var den totalt gjenblåst, så det ble mye brøyting til Klininggrautsteinen og Astridbekken. Turboka på Klininggrautstein begynner å bli temmelig ensformig lesning. Fra Astridbekken var det derimot topp skiløype opp bakkene, oppe dem var det igjen totalt gjenblåste løyper. Møtte Sigrid som kom ned fra Hærfjellet da jeg gikk opp, og avtalte å kjøre >>>

Map    

Skitur til Prestkjerringa

Date:
13.01.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
28.4km

Skitur mellom fjøsstellene. Under sterk tvil parkerte jeg på Astridbekken, som var oppfylt av bikkjer og hundekjørere. Heldigvis så det ut til at de hadde orden på dyrene sine. Gikk i flotte løyper opp på Hærfjellet, men kjente at det begynte å blåse mer, og videre mot Nysetra begynte løypene å blåse igjen. Greit ned i Nyseterskaret, men scooterløypatil Vingrom derfra til Prestkjerringa var på utsatte steder helt gjenblåst, og på Flugstadfjellet og Prestkjerringa blåste det rett IG slett ufyselig. Samme vei tilbake til Nysetra, IG gikk deretter om Kroktjernet til Værskei i stort sett gjenblåste løyper. Bortom Værskeitoppen og Sikteskiva før jeg tok hytteløypa ned igjen til Astridbekken.

Map