Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Skitur fra Ånrudhaugen

Date:
27.03.2017
Characteristic:
Ski trip
Distance:
22.7km

I det nydelige vårværet bestemte jeg meg for skitur etter fjøsstellet. Kjørte over på andre siden av dalen, og parkerte ved nedkjøring til Ånrud, der skiløypa på Gamle Slettevei starter. Gikk først om Slette, og om Finsrudbekkhøgda til Tittut Slott. Deretter til Stølan, med avstikkere til Rindåsen trigpunkt og Kinnkjølens toppunkt. Fra Stølan om Kinna til løypekrysset ved Søre Rindåstjern, hvor løypelaget har satt ut kasse med Turbok. Herfra til Rindåsens toppunkt, gikk deretter korteste vei tilbake til utgangspunktet ved Ånrudhaugen. Nydelig vær, men veldig tungt skiføre. Utenom løypaar det stort sett greit, bortsett fra opp mot Finsrudbekkhøgda, der var snøen råtten, og jeg brøt gjennom.

Map    

Skitur fra Værskei

Date:
25.03.2017
Characteristic:
Ski trip
Distance:
33.6km

Kjørte med Sigrid til Værskei hvor vi parkerte. Gikk Blesterløypa og hadde en lengre stopp ved Dokkfløysetra hvor jeg møtte Arvid Berntsen. Fortsatte videre om Blestrum, og tok av fra løypa og gikk om Blesterråkvarden og Kjettberget tre toppunkter. Fortsatte videre mot Prestkjerringa, og var oppom den laveste Gaustumseterhaugen. På Prestkjerringa var mye folk, og hadde der en hyggelig prat med Arnold Kopperud, som jeg kjøpte Jermin av på 1980-tallet, og ikke har sett siden. Var deretter oppom Myssmørhelje og Gammelhans, og etterhvert Hærfjellet og Værskeitoppen. Kom tilbake til bilen før Sigrid, og tok da Hytterunden ned til Astridbekken, og fortsatte videre i veikanten, over Kalstadlykkja, og videre til fots til Sigrid plukket meg opp litt opp for Kalkverket. En flott skitur, >>>

Map    

Skitur fra Astridbekken

Date:
24.03.2017
Distance:
22.3km

Runar Austgarden hadde kjørt løyper sørover fra Astridbekken i går. Dette var de nærmeste oppkjørte skiløyper, og jeg kjørte følgelig til Astridbekken og parkerte der. Noenlunde bra vær da jeg reiste hjemmefra, men ved Forsetsetra kom tåka, og det begynte å blåse og snø forferdelig. Var ikke særlig lysten på å gå ut av bilen. Da jeg tok mot til meg og kom meg ut, holdt bilen på å blåse full av snø da jeg tok ut skiene. Løypene var som før nevnt nykjørte, men sporene blåste fort igjen, så det ble å gå mellom sporene. Gikk forbi Klininggrautsteinen, med en liten avstikker til Klininggrautsteinhaugen, og til løypekryss Toftbekken, hvor jeg tok løypa til Rævskorotjernet. En liten avstikker til Flugstadfjellet, før jeg gikk opp på Prestkjerringa. Skikkelig ruskevær >>>

Map     2 comments

Skitur fra Astridbekken

Date:
19.03.2017
Distance:
28.3km
Map     2 comments

Skitur fra Sjusjøen

Date:
16.03.2017
Distance:
14.1km
Map    

Skitur fra Astridbekken

Date:
12.03.2017
Characteristic:
Ski trip
Distance:
28.9km

Kjørte til Astridbekken, og parkerte der. Gikk først opp på Hærfjellet, derfra til Nysetra og Kroktjønnkrysset. Hadde en litt strabasiøs "bestigning" av søre Roshaugen, før jeg fulgte i Anders og Anne Gretes skispor mot Kjettberget, i motsetning til dem var jeg oppom Blesterråkvarden. Fortsatte i deres spor over Torpevassfjellets toppunkter til Kjettberget. På vei tilbake fra Kjettberget rotet jeg meg alt for langt ned mot Blesteren i tåka, og fikk en noe ufrivillig lang etappe i løssnøen. Vel inne på Blesterløypa gikk jeg tilbake til Kjettbergkrysset, og deretter til Prestkjerringa. Deretter over Myssmørhelje og Gammelhans, før jeg tok korteste vei tilbake til Astridbekken, dog med en liten tur bortom Ginahytta.

Map     1 comment

Skitur hjemmefra

Date:
09.03.2017
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:45h
Distance:
18.3km

Skitur alene hjemmefra mellom fjøsstellene. Sveabergveien ble scooter-kjørt i går, men 5 cm nysnø gjorde det til en tung tur. Gikk Sveabergveien, og om Kjørkjerudsetra til Klininggrautsteinen. Brøytet meg i en halv meter løssnø og tett bjørkeskog bortom Klininggrautsteinhaugen, før jeg gikk om Hammerberget tilbake til Storsetra. Fra Hammerliveien tok jeg nyveien til Nygaardssvea, og derfra hadde løypekjøreren gjort en svarv over jordene der, og bort til Hakkerudsvea og en runde på jordet der. Her stoppet jeg for å ta bilde, men greide da å få stoppet turen på appen, slik at det på turkartet ser ut som jeg stoppet turen her. Fra Hakkerudsvea veien tilbake til Nygaard. Ingen stor tur, tåke og dårlig glid, men spikerfeste på VR 50.

Map    

Skitur fra Tøftum

Date:
07.03.2017
Distance:
27.6km

Map    

Skitur fra Astridbekken

Date:
01.03.2017
Distance:
29.2km
Map     2 comments