Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Brumundkampen og Gitvola

Date:
31.01.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
21.8km

Margrethe og jeg traff Sigrid i Vingrom, og kjørte med henne til Kristine og Hans Thorvalds hus i Tyrihans ved Gåsbu. Etter kaffeslabberas kjørte vi alle, unntatt Margrethe som ble igjen på Tyrihans, til Brumundsetra for å ta en skitur i finværet. Gikk først til Brumundkampen, og deretter til Gitvola. Veldig fine løyper, men mangelfull skilting til Gitvola-toppen, noe som forårsaket at jeg havnet på Gitvolasetra, og. måtte gå litt tilbake. En veldig fin tur i flott vintervær. Etter turen ble det deilig middag hos Kristine og Hans Thorvald, med kaffe og kaker som avslutning på en meget hyggelig dag.

Map    

Skitur fra Astridbekken

Date:
30.01.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
30.4km

Skitur fra Astridbekken i dag. På Astridbekken var det dugnad for å måke taket. Johannes skulle dit, og da de manglet traktor til å fjerne snøen, ringte jeg Johannes slik at han tok traktoren opp. En del brøyting på turen idag, relativt tung brøyting fra Myssmørhelje til Nysetra. Nok en dag med strålende vintervær, men veldig trått skiføre, og veldig kald, sur vind på Skjelbreidsfjellet. Dette ble min første tur i vinter på over 30 km.[==Overskrift==

Map    

Kinnkjølen og Stølan m.m. fra Granum

Date:
28.01.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
25.7km

Kjørte og parkerte ved Granum. Greit å gå på ski i veien til Tittut slott. Tok Stølanløypa, og tok avstikkere i mine spor fra i går til Rindåsen trigpunkt og Kinnkjølens toppunkt. Fremme ved Tollersrudsetra på Stølan valgte jeg å gå/ake i terrenget ned til løypa over til Kinna, istedet for å kjøre scootersporet. Grei nedkjøring, snaufelt før jeg kom inn på seterløkka til Midtre Bleken. Fra toppunktet på Rindåsen akte jeg ned til Tittut slott, og tok derfra løypa mot sør. Hadde tenkt å gå ned til Slette, men denne løypa var ikke brøytet, fortsatte derfor til neste løypekryss for å ta løype til Slette derfra, men heller ikke der var det antydning til skispor. Snudde derfor og gikk tilbake til Tittut slott, med tung avstikker til Finsrudbekkhøgda. Fra Tittut slott >>>

Map    

Stølanrunden fra Tittut slott

Date:
27.01.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
15.5km

Etter fysioterapi på formiddagen, ble det ettermiddagstur fra Tittut slott i dag. Scooterkjørteløyper, litt løse, og dårlige stavtak, men greie å gå. Veldig tung brøyting til både Rindåsen trigpunkt og Kinnkjølens toppunkt. Flott vintervær.

Map    

Nordseter, Nevelfjell og Lunkefjell

Date:
26.01.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
15.4km

Lillehammertur i dag, flere ærender, men hovedformålet var å kjøpe ny mobiltelefon. Kjørtepp til Sigrid mens mobilen ble klargjort, for en koselig kaffestund, og etter å ha hentet mobilen kjørtejeg igjen opp til Sigrid for en skitur. Satt på med Sigrid til Nordseter. Gikk på Nevelfjellet, og derfra ned igjen til Nevelosen, og videre til Lunkefjell. Flott vintervær, og nydelig solnedgang.

Map     2 comments

Sjøsetra og Bånsetra fra Skei

Date:
24.01.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
23.5km

Skitur fra Skei fjellandsby sammen med Kristine og Hans Thorvald. Gikk Sjøseterrunden til løypekryss litt innenfor Sjøsetra. Tok her løypa til Bånsetra, Tok ikke første løypa mot Stamstadbua, men var helt bortom Bånsetra. Foto og drikkepause ved Stamstadbua ved Bårdtjønnet. Skeikampen rundt-løypa var ikke brøytet, så da ble det om Torsdalen tilbake til bile. Første gang jeg gikk løypa om Bånsetra. Flott tur i strålende vær, litt tåke ved Bånsetra som hindret utsikten mot Gudbrandsdalen, og trivelig turfølge.

Map    

Bjørga og Kyrakampen

Date:
23.01.2021
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:30h
Distance:
20.6km

Tur fra Skei fjellandsby. Gikk først på Bjørga, hvor det hadde vært et par med fjellski,før meg, så jeg slapp å brøyte. Gikk deretter på Kyrakampen, litt mer strabasiøs brøyting opp hit. Fortsatte videre til PeerGyntveien, og ned igjen tilFjellandsbyen. Grått, og tett tåke på Bjørga. Litt for bakglatte ski med blå extra på nullføret.

Map    

Stinn skodde på Kinnkjølen

Date:
19.01.2021
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:36h
Distance:
18.0km

I dag kjørte jeg til Tittut slott, og betalte 50 kroner i parkeringsavgift der. Det var kjørt en scooter uten sporsetter mot Stølan i dag, løst og vondt å gå i scootersporet, men lettere enn å brøyte. Tok avstikker oppom Rindåsen trigpunkt. I skogen etter Kloppa vistes sporet fra i går lett opp på Kinnkjølens toppunkt. Tilbake tok jeg løypa mi fra i går mot løypa mellom Rindåsen og Kinna. Denne var vond og se i skodda og nysnøen. Gikk opp på Rindåsen, og derfra tilbake og runden om Veslesetra. Gikk samme veg tilbake fra Veslesetra, da det var lettere å følge sporet mitt, enn å brøyte seg fram i det gamle sporet. Stinn skodde, særlig på myrene, men god temperatur i dag, 6-7 kuldegrader.

Map    

Tur nummer 50 på Kinnkjølens toppunkt

Date:
18.01.2021
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:53h
Distance:
20.0km

Så i går at det var noen scooterkjørte løyper på Rindåsen, derfor ble det skitur der i dag. Kjørte til Granum og parkerte der. Vegen opp til Tittut slott var helt grei å gå med ski, og løypa herfra var helt topp innover mot Rindåsen. Dessverre ar det ikke kjørt løype mot Stølan, men et enslig skispor gikk innover så jeg fulgte dette. Skisporet gikk inn på Rindåsvegen igjen nesten med en gang, jeg prøvde litt videre, men sank for mye her, så jeg også inn på Rindåsvegen igjen. Oppe på Rindåsen, brøytet jeg opp til toppunktet ved setren, før jeg tok et skispor som ledet helt opp på Rindåsen trigpunkt, skisporet var gått av en som kunne kjøre på ski, og visste nøyaktig hvor trigpunktet lå. Dessverre stoppet skisporet her, men jeg brøytet meg videre, litt lettere >>>

Map     1 comment

Prestkjerringa

Date:
17.01.2021
Characteristic:
Ski trip
Duration:
3:30h
Distance:
24.0km

Grått hjemme på morgenen, lavt skydekke, mellom Ulsrud og Ulsrudrønningen. Bestemte meg for en skitur Fra Astridbekken, da Vestringen I.L. hadde kjørt løypa om Nyseterskaret. Gikk først til Klinggrautsteinen, og tok avstikkeren til Klininggrautsteinhaugen, før jeg fortsatte til Nyseterskaret. Herfra tok jeg løypa til Prestkjerringa. Blåste kaldt og surt på Prestkjerringa. Fra skaret mellom Prestkjerringa og Myssmørhelje gikk det et skispor mot Myssmørhelje, som ikke var mitt, og jeg fulgte dette over Myssmørhelje, Gammelhans og toppen Nordvest for Gammelhans.herfra virket sporet å gå mot Mjogsjøosen, så for meg ble det derfor å brøyte herfra og ned på Nysetra. Tung brøyting, likevel oppom Condruphaugen. Godt å komme inn igjen i gode spor på Nysetra. Tok øverløypa, >>>

Map