Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Årets siste skitur

Date:
31.12.2013

Skitur fra Værskei sammen med Mari, Lars og Hans Thorvald. For Mari og Lars var det årets første og siste skitur. Vi gikk først Kjettbergløypa til Nysetra, her skiltes vi idet de tre andre gikk direkte til Astridbekken, mens jeg gikk øvreløypa. Var bortom Storrtjønnhaugen og Værskeitoppen på tilbaketuren til Værskei. Nydelig vær og skiføre, og utrolig artig at det nå endelig er maskinkjørte løyper på Vestfjellet også. Etter å ha plukket opp de andre på Astridbekken, var det hjem til mølje, fjøsstell og nyttårsfeiring på Nygaard. Gikk 14.6 km.

Map    

Vinterens første fra Astridbekken

Date:
29.12.2013
Map    

Skitur fra Skei i styggvær

Date:
27.12.2013
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:47h
Distance:
29.6km
Map    

Bjørgadrag

Date:
26.12.2013
Characteristic:
Ski trip
Distance:
33.0km

Skitur sammen med Johannes og Hans Thorvald. Kjørte til Skei og parkerte på parkeringsplassen opp for appartementet. Gikk først inn PeerGyntveien og tok skogusløypa til Austlid. Hans Thorvald og jeg hadde bestemt oss for å gå Bjørgadrag, la derfor fra oss rumpetasker og jakker der Olstadrunden tar av fra løypa rundt Veslesetervannet. Gikk så korteste vei til startstedet for draget, der lyslinjetraseen tar av fra løypa Austlid-Skei. Johannes var ikke med på draget, men gikk i normaltempo. Hansi og jeg hadde fellesstart, og Hansi fikk allerede rett etter start en luke som jeg aldri greide og tette. Hansi vant med tiden 38.54, mens jeg brukte 39.36. Slått med 42 sekunder. Ydmyket og knust. Draget går først lyslinjetraseen og deretter Bjørga rundt, ca. 9.6 km - en meget tung løype. Etter >>>

Map     1 comment

Skitur fra Bødalskjølen

Date:
21.12.2013
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:40h
Distance:
25.6km

Skitur alene fra parækeringsplassen sør for Bosshaugmyra opp for Austgarden. Gikk først scooterløype inn til Olstadrunden. Gikk derfra til Nustadsetra ved Austlid, og tok deretter løypa om Kyrakampen. Brøytet meg oppom Kyrakampens top, og tok litt etter av løypa på ny og brøytet oppom Langlitjønnhøgda. Meget trælsamt med racingski, vel en halv meter med løs snø, og bare einerkratt og småstup. Fra toppunktet ned igjen på løypa ved Systugusetra, og ned til Frøyseseterkrysset. Deretter ti Austlid og rundt Veslesetervannet, og samme vei fra Nustadsetra tilbake til utgangspunktet. Flott vær og føre med en 5-6 kuldegrader og nysnø. Gikk 25.6 km og brukte 2.40.

Map    

Treningstur på Skei

Date:
15.12.2013
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:40h
Distance:
30.6km
Map    

Skitur fra Skei om Kyrakampen

Date:
07.12.2013
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:17h
Distance:
25.4km

Skitur sammen med Hans Thorvald. Hans Thorvald og jeg startet i et forrykende tempo fra parkeringsplassen opp for appartementet, innover PeerGyntveien og videre mot Kyrakampen. Oppe ved Kyrakampen gikk jeg oppom toppunktet hvor Vis-Knuts seng var helt avblåst. Nede ved Veslesetervannet tok vi til høyre rundt vannet, og via skisytterstadion over til Fjellandsbyen på Skei. Her snudde vi og gikk tilbake til Austlid, og videre opp til PeerGyntveien og ned igjen til parkeringsplassen. Hans Thorvald som startet så optimistisk, ble merkbart sliten etterhvert, men han har da også vært mye halvsjuk i det siste. Kaldt og surt vær i dag, ca. -10 grader og en sterk nord/vestvind. Gikk 25.4 km og brukte 2 timer 18 minutter. Trått skiføre.

Map    

Hodelykttur til Fagerhøy

Date:
04.12.2013
Characteristic:
Ski trip
Duration:
1:48h
Distance:
25.3km

Kveldstur etter fjøsstellet sammen med Arne Brandslien. Traff Arne på Segalstad Bru og kjørte sammen med ham opp til Skei hvor vi parkerte på parkeringsplassen opp for appartementet. Gikk PeerGyntveien til Fagerhøy, og gikk bortom toppunktet. Her tok vi turens eneste drikkepause. Litt sur vind, så oppholdet ble kortvarig. Tok av skiene bare opp til selve toppunktet. Returen gikk raskt, men fikk litt dårlig lys mot slutten, da lykta mi ikke var fullt oppladet ved start. Årets flotteste skiløyper, og enestående godt skiføre i kveld. Brukte 53 minutter til parkeringsplassen på Fagerhøy, og startet tilbaketuren fra toppunktet på nøyaktig 1 time. Gikk tilsammen 25.3 km og brukte 1.48 timer.

Map    

Treningstur til Fagerhøy

Date:
30.11.2013
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:10h
Distance:
27.0km
Map    

Topper rundt Kyrakampen og Fagerhøy

Date:
23.11.2013
Characteristic:
Ski trip
Duration:
3:51h
Distance:
40.6km

Treningstur alene fra parkeringsplassen opp for appartementet på Skei. Gikk først en kilometer innover PeerGyntveien og tok så løypa mot Kyrakampen. Ved Hesttjønnet tok jeg ut i terrenget og gikk opp på Mastetoppen. Som navnet antyder var her mast for kraftledningen på toppunktet. Overså her et toppunkt nord for dette, som jeg får gå oppom en annen gang (som jeg går alene). Nede igjen på løypa fulgte jeg denne til nedunder Kyrakampen, som jeg også kjempet meg oppom gjennom einer og vierkratt. Fra Kyrakampen tok jeg så rett østover og over flere småtopper, hvorav jeg har registrert to, nord og sør for øvre Hesttjønnet. Sistnevnte tjønn er ikke navngitt på kartet, men siden det har avløp til Hesttjønnet har jeg her kalt det øvre Hesttjønnet.. Like øst for Knutsholoa >>>

Map