Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Herdla

Date:
30.05.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.6km

I dag gikkturen fra Follese til Herdla, ei lita øy på nordspissen av Askøy. Formålet for turen var i første rekke Eides Stauder på nordspissen av Askøy. Etter besøket der kjørte vi over brua til Herdla. Her var ikke registrertnoe toppunkt, så da ble det tur opp på dette, en kort tur fra fortet hvor vi parkerte. Overalt minnesmerker fra krigstida, da tyskerne anla flyplass og flere militære installasjoner her, og lokalbefolkningen måtte evakuere øya.

Map    

Treningstur Brenneklubben

Date:
30.05.2020
Characteristic:
Workout
Distance:
2.9km
Map    

Solnedgang på Folleseåsen (Brenneklubben)]]

Date:
29.05.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.7km

Ankom Askøy ved 6-tida, og etter middag og barnelegging, tok Mari og jeg en sen kveldstur opp på Brenneklubben (Folleseåsen), i vakker solnedgang.

Map    

Borgund og Klantenovi

Date:
29.05.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.3km

På tur til Askøy stoppet vi ved Borgund stavkirke. Godt med en liten fottur innimellom all bilkjøringa. Gikk i terrenget opp mot Klantenovi før jeg kom opp på det gode råket. Tilbake gikk jeg råket, med en liten avstikker for å se på den imponerende Vindhellavegen. Borgund stavkirke var dessverre stengt, et av Norges flotteste byggverk, men vi har vært inne i den flere ganger før. En kjekk liten tur i fint, varmt vær.

Map    

Balbergkampen

Date:
23.05.2020
Characteristic:
Workout
Distance:
4.2km

Etter å ha kjørt en del søppel til Roverudmyra for Sigrid, ble det tid til en rask tur på Balbergkampen. Parkerte i Balbergskaret, og gikk råket rett opp. Traff en utflyttet Auggedøl, Liv Ånrudhaugen med følge på toppen, og hadde en hyggelig prat med dem, før jeg gikk Løytnantstien og om Høyenhall tilbake til bilen. Kaffe med god kake hos Sigrid før jeg reiste hjem.

Map    

Lomskollen, etter Kvitingskjølturen

Date:
20.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
6.1km

Etter turen til Kvitingskjølen stoppet Johannes og jeg ved Garmo skule for å gå på Lomskollen. Det ble en tung oppstigning med slitne føtter, men du verden for en utsikt som ventet oss på toppen! Her var også toppbok. Veldig godt råk, tørt og helt bart hele vegen. Småjogging i brattbakkene tilbake til bilen. Lang biltur hjem, hvor Margrethe ventet med vedens beste laksemiddag.

Map    

Kvitingskjølen

Date:
20.05.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
27.9km

Kjøpte nye fjellski sent på vinteren, og disse har stått ubrukt fram til i dag. Johannes og jeg bestemte oss for flere dager siden, etter flott værmelding, for å ta en tur til Kvitingskjølen. Startet fra Nygaard klokken 6, i strålende vær, og været forble strålende på hele turen. Johannes bestemte seg for at viskulle gå fra Brimi fjellstue, kjørte følgelig dit, men her var veldig bart, så vi hadde måttet bære skiene langt innover. Snudde derfor, og kjørte til Soleggen, litt ned for Sålell, kjørte oppom Soleggen, men kjørte litt tilbake og parkerte der veien går innover mot Sålell. På vei innover mot Sålell gikk vi litt sammen med to frøninger som også hadde tenkt seg på Kvitingskjøltoppene. Bratt og tungt opp til Vestre Kvingskjølen, men stadig flottere utsyn. >>>

Map     2 comments

Kjettberget og Prestkjerringa 16.mai

Date:
16.05.2020
Characteristic:
Ski trip
Distance:
30.1km

I dag ble det tidlig skitur fra Astridbekken. Reiste hjemmefra omlag 6.45. Ikke antydning til skiløyper, men hard skare, med antydning til en liten cm nysnø, der den ikke hadde blåst vekk. Stort sett overskyet, litt sol innimellom, men kaldt og ganske sterk vind. Ikke mye som tyder på vår. På Nysetra kunne jeg gå over skigarden uten å lette på skiene. Da jeg var innom Ginahytta kom Vestringens løypekjøreren O.T.K. kjørende med scooter og sporsetter, så i morgen blir det skispor til Prestkjerringa.

Map    

Hakkerud, Tøftum, søre Sønsteli hjemmefra

Date:
10.05.2020
Characteristic:
Walk
Distance:
9.2km

Map    

Skitur fra Sjusjøen

Date:
04.05.2020
Characteristic:
Ski trip
Distance:
23.9km

Margrethe hadde visse ærender på Lillehammer, og dahun måtte ha bilen, var jeg så heldig å få sitte på med Sigrid til Sjusjøen, så det kunne bli en skitur. Gikk først til Brannhytta på Nattrudstilen, og deretter over Sollifjellet og Mostefjellet til Snørrvillen. Fint skareføre så jeg gikk en del utenom løypene, ved Midtfjellkoia ble det en lengre stopp, da fetter Ole Madslien satt der i sola sammen med en kamerat. Ble en hyggelig prat med dem før jeg fortsatte over Gjestbodsåsen tilbake til utgangspunktet. Takk for turen Sigrid.

Map