Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Klininggrautsteinen hjemmefra

Date:
29.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
12.4km

I utgangspunktet tur sammen med Kristine og Hans Thorvald, men de drev med jobblogg hustelefoner, og var ganske så opptatt. Vi gikk sammen til Voldasetra, men derfra til Klininggrautsteinen, og tilbake til Storsetra, gikk jeg alene. Traff dem igjen ved Storsetergrinda, og var sammen med dem en kort stund på Storsetra, før jeg forlot dem, for å gå ned til fjøsstellet. Fikk konstatert at alle dyrene gikk rolig på seterlykkja.

Map    

Topptrimmen, Gråkampen

Date:
27.06.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
20.0km

Sigrid og Anne Grete hadde planlagt tur til Topptrimmålet Gråkampen, og jeg ble med. Gråkampen var igså fjor med på Gausdals topptrim, og jeg gikk samme tur i dag som fjor. Sigrid hoppet av ved anbefalt turstart til Gråkampen, Dørdalen parkeringslomme, mens Anne Grete og jeg fortsatte inn til Dørdalsglupen. Gikk sammen med henne til begge Dørdalsknappene. Tilbake ved bilen, kjørte Anne Grete tilbake til der Sigrid hoppet av, mens jeg fortsatte over Steinhaugene til Røgnhøgda. Godt råk fra skaret mellom Østre Steinhaugen og Røgnhøgda, og videre til Jegerhytta samt til topps på topptrimmålet på Vestre Gråkampen. Her satt allerede Anne Grete ved varden, mens Sigrid som i likhet med meg hadde vært oppom Tålåberget, kom opp like etter meg. Her tok de aldrende men spreke damer >>>

Map    

Grøtåsen, alt for mye insekter

Date:
25.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.0km

Ble en rask tur til Grøtåsen i dag, etter å ventet på dyrlege. Veldig plagsomt med flue og klegg,

Map    

Solnedgang på Hærfjellet

Date:
23.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
1.0km

Etter hyggelig St.Hanskveld på Ginahytta, ville Sigrid avslutte med en tur på Hærfjellet på veg hjem, og da hun ikke hadde noe i mot å kjøre om Nygaard, ble jeg med henne. Ble en fin tur i den vakre solnedgangen.

Map    

Lundevarden og Josvadalhaugen

Date:
22.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.4km

Kveldstur sammen med Kristine og Hans Thorvald. Vi bestemte oss for en tur til Lundevarden, hvor det var mulighet for å opprette en ny liten topp på Gausdal +30 lista. Kjørte etter forslag fra Hans Thorvald til Houm for å gå ei rute ingen av oss hadde gått før. Det var et klokt valg. Veldig fin utsikt og et godt råk, etter at vi gikk veien fra Houm til Skogheim. Lundevarden er nok Gausdals mest besøkte toppunkt, og det har flott utsikt. Den nye toppen vi opprettet kalte vi Josvadalhaugen, etter Josvadalen som snor seg inn på østsiden av Lundevarden, og mot dette " nye" toppunktet. Her var ingen utsikt i noen retning.Ned igjen gikk vi om det fraflyttede bruket Sæter til Skogheim, og samme veg ned igjen til utgangspunktet. En hyggelig kveldstur i veldig fint vær, men vått >>>

Map    

Prestkjerringa hjemmefra

Date:
21.06.2020
Characteristic:
Workout
Distance:
25.0km

Tur hjemmefra i dag. Ikke fullt så varmt som det har vært de siste dagene, og overskyet vær, men hælet godt i bare shorts. Brukte 2.02 opp på Prestkjerringa, gikk mest, men prøvde å jogge en del. På tilbaketuren tok jeg Condrupråket ned til Nysetra. Bortom Ginahytta, hvor Marit og de øvrige nettopp var ferdige med middagen. Artig å innom Ginahytta når det for en sjelden gangs skyld er folk der. På hjemveien gikk jeg bortom Storsetra, hvor jeg kunne konstatere at alle ungdyrene gikk rolig og lekkert på seterlykkja. Veldig fint turvær, litt yr fra Nysetra og hjem.

Map    

Nøsterhaugen

Date:
18.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.3km

Etter turene til Killiknappen og Bjørga/Hovdekollen ble det en tredje tur til Nøsterhaugen.Trodde ikke dette lille toppunktet var registrert, men da jeg kom opp på toppunktet, plinget det i mobilen, så der hadde det vært folk før.veldig varmt i dag.

Map    

Topptrim Bjørga og Hovdekollen

Date:
18.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.9km

Etter turen til Killiknappen, kjørte jeg til Mortengskaret ved Rausjøen for å gå på Bjørga og Hovdekollen. Gikk først på godt råk til Bjørga. Da eg skulle ta runden oppe på Bjørgaplatået tok jeg feil råk, skjønte det etterhvert og gikk tilbake, råket jeg skulle gå tok til høyre rett ved varden. Gikk deretter om det nordlige trigpunktet på Bjørga, og ned Dritarskaret. Endteopp rett opp for utgangspunktet i Mortenengskaret, og gikk deretter opp på Hovdekollen. En liten avstikker opp på høyeste punkt, før jeg gikk til utsiktspunktet hvor topptrimmen har sin turbokkasse med tang. Samme veg tilbake til Mortenengskaret.

Map    

Topptrim Killiknappen

Date:
18.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.1km

Topptrimtur i dag også. I dag ble det Killiknappen, så jeg kjørte og parkerte på Goddalen parkeringslomme litt før Sjøsetra. Gikk først bratt opp på snaufjellet, og deretter om Skjenafjellet og Storfjellet til Roåkerknappen, På Roåkerknappen var to andre turgåere, de eneste jeg så på turen. Fra Roåkerknappen over på Killiknappen, og til slutt overvNordre Killiknappen og Goddalsrundhaugen, med småjogg tilbake til bilen.

Map    

Topptrim, Ormtjernskampen

Date:
17.06.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
17.1km

Margrethe hadde invitert tidligere kolleger til formiddagstreff på Nygaard, så da ble det fjelltur på meg. Ormtjernskampen er med på årets topptrim, kjørte derfor til Ormtjønnsetra, og planen var å gå over alle toppene fra Ormtjernskampen til Storhaugen. Etter å ha gått henimot 10 minutter kom jeg på at topptrimkortet lå igjen i bilen, snudde følgeligog hentet dette. Forglemmelsen tok et kvarter. En veldig fin tur, men veldig mye kratt med kjerringris og einer utenom råkene, og stedvis veldig bløtt i terrenget.Lite folk , så kun fem personer. Litt kjedelig avslutning på turen, veien mellom Toftsetra og Ormtjønnsetra. Stort sett fint varmt vær, men lett yr på tilbaketuren fra Storhaugen.

Map