Archive - Date

Collected lists

Åsen

Date:
19.05.2018
Distance:
8.8km
Map    

To raske kommunetopper i Østfold

Date:
18.05.2018
Distance:
4.9km

Sti til begge toppene. Rødmerket til Taraldrudåsen og hvite bånd til den øst for. Klatra opp i tårnet som mangler den nederste trappa. Her skulle det vært gjort noe vedlikehold.

Map    

Gaustatoppen 17. mai :)

Date:
17.05.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
6.0km

Kan vel ikke bli finere enn dette :) DNT arrangerte skitur fra heisen. Opp Langefonna var det greie forhold. Oppe på ryggen tok de fleste beina fatt da det var relativt lite snø opp mot toppen. I hytta serverte de bløtkake og folk koste seg i sola! Det var litt hardt og løsrive seg for turen tilbake ...

Map    

Bragernesåsen

Date:
15.05.2018
Distance:
8.2km

Turleder DNT akTiv - trening til Topp7Turen 26.05. Hyggelig gjeng :) 28 + gr. i Drammen i dag. Behagelig temp inne i skogen.

Map    

Bragernesåsen

Date:
14.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
5.7km

Testa rundløype før treningstur med DNT akTiv

Map    

Storsteinsfjell

Date:
13.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
5.2km

Storsteinsfjell er igjen Drammen-ti-på-topp turmål. Kleiva opp mellom Svarttjerna er alltid like fasinerende. Fortsatt litt is på nedre tjernet.

Map    

Hardangerjøkulen

Date:
12.05.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
17.7km

Willy (Willy Skaret) og jeg kom opp med toget fra Drammen, fredag kveld. Yo hoo - kjempevær! Godt at tirsdagen som opprinnelig var planen blåste bort. Lørdagen ble like fin. Lite skyer og varmt. Vi valgte alternativ til kvistløypa første del av turen da det var problem med å komme over elvene på nedsida av Appelsinhytta. Greit føre, sånn passe slush som funka fint med feller. Fikk selskap på turen av to damer fra Oslo og Svein fra Nøtterøy. Svein er 77 år og vi gav ham etterhvert tilnavnet "seig jævel". Tror han hadde grusa oss om han ville ;). Vi brukte 3,10 til toppen, tok en lang pause ved Jøkulhytta på vei ned. Flott dag, bare å nyte. Vi rakk et par pils, litt mat og dusj nede på Finsehytta før retur med med toget 18.20. "Hadde bare alle fjellturer vært som denne" >>>

Map    

To kommunetopper fra Losby

Date:
10.05.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
4:00h
Distance:
16.0km

Min først tur i Østmarka. Losby var et godt utgangspunkt til få å med seg kommunetoppene i Rælingen og Lørenskog. Jeg starta med Barlindåsen, fulgte nordlig rute opp og ruta på sørsida ned igjen. Typisk terreng for lavtliggende østnorske skoger. Mye folk ute: Med hund, fotograf med telelinse, syklister, en som skulle fiske, et par ultraløpere og på toppen prata jeg med en hyggelig kar fra Lillestrøm. Hadde sett spor av ulv her for ei tid sia, usikker på om dyret nå var skutt? Tilbake på godset valgte jeg å gå skauleis opp til Svartåsen. Ned fant jeg en sti som gikk helt ned til parkeringa. Ganske vilt her inne med mye trefall etter en tøff vinter. Rota med GPS-trakkinga og måtte restarte slit at jeg bare fikk med siste del av turen. .

Map    

Lokkeråsen

Date:
09.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
9.6km

Kveldstur i flott vårvær. Kun noen flekker med snø i nordhellinger.

Map    

Spiralen

Date:
08.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
11.5km

Skulle vært på Finse i dag sammen med Willy Skaret. Den blåste bort ... Alternativet å gå i 20+ grader lokalt med DNT var dog et fint alternativ :)

Map