Archive - Date

Collected lists

Storsteinsfjell og Eikdammen

Date:
18.09.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
6.0km

Turleder DNT akTiv. 38 personer i dag. Ove og Liv sørget for at vi kunne parkere opp ved Knutesetra. Ved Eikdammen holdt Liv et lite foredrag om denne dammen. Spennende historie om et viktig kulturminne som går helt tilbake til 1700-talllet. Vi avrunda turen med et besøk ved hytta Furuhall, der det er flott utsikt over Lier.

Map    

Haglebu

Date:
15.09.2018
Distance:
13.0km

På hytta til Trygve, sammen med Bjørn og Øystein. Flott sted! Mye god mat og drikke fredag kveld, men vi kom da oss ut på tur på lørdag ;) Fine høstfarger.

Map    

Eggekollene

Date:
11.09.2018
Distance:
6.5km

Dnt akTiv tur. 18 personer i dag og god stemning :) Herlig å se vann i elver og bekker igjen. Lenge siden sist ...

Map    

Kjøsterudjuvet

Date:
04.09.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
2:36h
Distance:
5.0km

Fin kveldstur med DNT akTiv. Ny rekord i antall deltagere, ca. 60 personer. Fikk en del strekk i feltet opp juvet. Aldri sett så lite vann her, for det meste knusktørt. Det ble en lang pause ved Gamledammen for å samle gruppa. Returen gikk opp mot Klemmehøgda, ned Klemma som er Kjøsterudjuvet i miniatyr, videre ned Vårstigen. Flott utsikt mot Eiker. Rakk solnedgangen.

Map    

Finnemarka

Date:
31.08.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
6:00h
Distance:
13.0km

Rundtur i nordenden av marka. Måtte sjekke ut forholdene før vi har DNT akTiv tur her neste søndag. Satte kursen mot Lundaas der jeg traff en hyggelig kar fra Øren i Drammen. Han var der som en fortropp til dugnaden som venneforeningen skulle har lørdag, og på søndag er "skaurocker" Dagfinn Kolberg her og underholder. Lundaas eies av Statsskog og det er gratis å overnatte her! Det var litt tungt å gå videre etter en lang og hyggelig pause. På vei sørover gikk jeg oppom Bjønkollen som men høye graner ikke kan kalle seg et utsiktspunkt. Så krysset jeg over mot Bomlekollene. Den sørligste er høyeste punktet i Lier, og det navnet Kartverket bruker på sin liste over K-topper. På PB heter kollen: Sørøst for Bjørnkollen . Burde kanskje rettes? Gikk litt nordover til kollen Bjønnestillinga og >>>

Map    

Bragernesåsen

Date:
30.08.2018
Distance:
9.7km

Flott kveld på skauen nord for Drammen med DNT akTiv. Ca. 30 personer i dag også - gøy at så mange benytter seg av dette tilbudet. Ruta gikk til Prins Oscars utsikt, så over Stoppenkollen og ned til Hvalsdammen. Her er det ei fin hule med noe som kan kalles en lagune i nordenden av vannet. Sikkert fint og svalt en varm sommerdag. Tilbake på sti mot Stibolkrysset og videre ned til Spiraltoppen.

Map    

Storsteinfjell

Date:
28.08.2018
Distance:
5.2km

DNT akTiv. ca. 30 sprekinger og tre hunder i kveld. Turen opp til Askfjellet fra Nedre- til Øvre Svarttjern er veldig bratt og derav ganske tung. Her får en virkelig opp pulsen! Bra trening :) Vi stakk innom helleren Himmelsenga, før vi satte kursen mot toppen og utsiktspunktet litt lengre vest. Ned blåmerka "normalrute". Artig med de mange paragliderne som svevde over Eggekollene. Så ut til at de i dag hadde god oppdrift.

Map    

Brgernesåsen

Date:
27.08.2018
Distance:
2.4km
Map    

Knabben

Date:
23.08.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
1:11h
Distance:
3.0km

Kveldstur med kollega Lars og sønnen hans, Sebastian. Rolig og hyggelig :) Vi gikk opp det som kalles Knabben hard. Bruke 36 min ... hvilket er ganske så rolig tempo. Lang trivelig pause på toppen før vi gikk ned den litt mindre bratte stien forbi Dragomsteinen.

Map    

Vakkertjernheia

Date:
21.08.2018
Distance:
6.5km

Rekordmange med på vår DNT akTiv tur i kveld. Hele 49 personer som skapte god stemning på en vakker sommerkveld. Vi gikk opp fra Solvang og over Vakktertjenerheia opp til Tverråsutsikten. Videre til Skimten og ned Eikheia til Solvang. Dette er "indrefileten" i marka nord for Drammen.

Map