Archive - Date

Collected lists

Høst i skogen, Skimten

Date:
02.10.2014

Startet på Årkvisla i Lier. Ca. 11 km t/r Skimten. Nydelig høstvær og 15 grader i Oktober!

Map    

Finnefjell, Røysjømarka

Date:
05.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
2:14h
Distance:
9.3km

Kjenner på den barnslige gleden av å ha gjort en "peakbook-førstebestigning" ;) Lill, Knut og jeg starten Gorbu ved Drammensfjorden og fulgte stien på østsiden av Vardåsen opp til nordenden av Trestilevannet. Herfra ut i ganske bratt terreng opp til toppen som vi nådde etter litt over en times gange. Lill førte an i noe som jeg synes var et barskt tempo! Begrenset utsikt fra toppen, et lite gløtt av fjorden i nord og vannet i sør. Etter toppturen fulgte vi stien rundt vannet og ned på vestsiden av Vardåsen til utgangspunktet.

Map    

Siggjo, Bømlo

Date:
07.10.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
133:00h

På jobb i traktene. Fin anledning til en topptur i nærområdet. Siggjo er da et "must". Start fra godt merket parkeringplass langs riksveien. Stien er bred og god. Det er mye trafikk denne flotte effermiddagen i oktober. Første 200 høydemeterne går i granskog. Over tregrensa begynner vinden virkelig å ta. Jeg når toppen etter 40 min. Ryktene om at dette er en fantastisk utsiktstopp stemmer godt. Her ser man hele Sunnhordaland og mere til. Storhavet i vest og hundrevis av øyer, spenstige broer og fjerne topper. Det er ganske surt i vindværet så det blir et kort opphold på toppen.

Map    

Varden - utsikten

Date:
14.10.2014

Kveldstur med kollegaer og hunden Oskar :)

Map    

Varden - utsikten

Date:
17.10.2014

I dag la høstens første nysnø seg på høydene over byen. Håper på mer! :)

Map    

Bragernesåsen

Date:
19.10.2014

Søndagstur i åsen. Bildene har jeg tatt med min Nokia Lumia 930. Beste mobilkameraet jeg har hatt.

Map    

Villåsen og Varden

Date:
21.10.2014

Tirsdagsturen fulgte lysløypa fra sykehuset via Neperudjordet og Stiboltkrysset opp til Landfalltjern. Avstikker opp til Landfallhytta. Tilbaketuren gikk over "kulene" Villåsen og Varden. Siste halvtimen var det ganske mørk, det blir hodelykt neste tur.

Map    

Stoltzen

Date:
24.10.2014

Sammen med mine kollegaer; Lill, Trond og Paul tok vi Stoltzen som et alternativ til fredagspilsen ;) Vi startet kl. 1630 ved inngangen til Fløybanen. Videre langs Øvre gate til Sandviken. Tilbaketuren gikk ned via Munkebotn. Selve "Stoltzen" tok under 20 min, men turen tok totalt 2 t og 30 min før vi var tilbake på hotellet i Nygårdsgaten. Været var det jeg tenker er typisk Bergens-vær, grått oppholdsvær som gir grunn til optimisme før det etter få minutter igjen regner vannrett ;). Denne turen tar jeg gjerne igjen. Flott natur/byggverk og fin utsikt.

Map    

Haukås

Date:
26.10.2014

Start fra Drafnhuset på Austad. 50 min t/r trigpunktet på 349 m. 15 varmegrader!! :)

Map    

Haukås

Date:
28.10.2014

Tirsdagsturen med kollegaer. Nå som det begynner å bli tidlig mørkt er det godt vi har mange fine lysløyper i nærmområdet.

Map