Archive - Date

Collected lists

Nerdammen

Date:
02.07.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
2:30h
Distance:
5.2km

Bading og avslapping

Map    

Garsjø

Date:
06.07.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
6.1km

Tur til navnløs kolle nord for Vrangen/Løken. Tur for å få med ny kolle over 500 i Finnemarka. Har laget en liste med 84 topper, men det er noen til som må ikke er PB-er, og som jeg kan registrere. Setter grense PF 20, ellers blir det litt for mange "rariteter" ;)

Map    

Nerdammen

Date:
10.07.2018
Characteristic:
Walk
Duration:
2:00h
Distance:
6.0km
Map    

Molden

Date:
13.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h
Distance:
8.2km

Avslappende dager i rorbu i Luster. Sammen med datter Kari og Nils. Det ble topptur til den fine toppen Molden i steikende solskinn. Hyggelig avslutning med forfriskninger på hotell Walaker som har vært i drift siden 1600-tallet. Imponerende. En tur til Nigarsbreen føltes obligatorisk. Det er mange år siden jeg hadde vært der, i 2001, Nigarsbreen , og så vidt jeg kan huske var brearmen vesentlig lengre. Ville være med på guidet tur, men de hadde kun kontantbetaling som var en stopper. Luster fjordhytter kan absolutt anbefales!

Map    

Glitteheim - Hjelle

Date:
24.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
75.0km

Etter noen fine dager i rorbu ved Lusterfjorden og tur til Molden ble jeg satt av på parkeringa til Glitterheim, mens Kari og Nils tok bilen tilbake til Oslo. Det har blitt få "hytte til hytte" prosjekter på meg, men nå hadde jeg sjansen på en nord/sør tur gjennom Jotunheimen. På Glitterheim traff jeg Willy (Willy Skaret) som skulle ut på tur med Sondre K. Langtur til Veotindene. Det ble en trivelig middag med laks på menyen. Mye folk her som skal opp på Glittertinden. For meg ble det en grei tur opp skaret og ned til Russvannet. Slo camp på badeplassen, fyrte primusen og fikk i meg en porsjon Real, mens jeg kikket utover vannet og skulle ønske jeg kunne vært med folket som var ute å fisket med båt ... Dagen etter ruslet jeg over til Bessvatnet. Møtte en liten ungbukk som ikke var særlig skvetten. >>>

Map     2 comments

Nupsegga, høyeste i Vinje

Date:
26.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
22:00h
Distance:
18.0km

Jeg tok denne turen som et "døgnprosjekt" - mest for å få en god natts søvn i normal temperatur .... Starta fra Ulevå parkering. Fulgte DNT-stien opp til høyde 1266 og gikk da nordvest. Det er sti på kartet, men den så jeg lite til. Det er også noen spredte varder. Dog, enkelt å finne veien som gir seg selv. Holdt til venstre for vann 1362 og 1442. Mye ur, men lettgått. Oppe ved brevannet på 1467 m etablerte jeg camp. Ikke helt enkelt å finne teltplass i ura, men jeg trengte bare ca. 2 m2, og ett sted var det en slik mulighet :) Jeg ventet et par timer før jeg tok fatt på siste delen for å få lavere sol. Oppover tok jeg en ekstra runde over fonna/breen. Føltes trygt så lenge jeg holdt meg unna glatt blåis - den er lei uten stegjern. På toppvarden hang det et termometer >>>

Map     1 comment

Napuren, høyeste i Fyresdal

Date:
27.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.7km

Avsluttet gårsdagen Nupsegga, høyeste i Vinje med å rusle ned fra campen. Var nede ca. 1200. Hva nå - hjem til tropetemperatur i Drammen, eller en ny topp? Sjekka peakbook og fant at Napuren virket som et overkommelig dagsprosjekt. Satte kursen sørover, fant kafeen Hallbjønn ... der jeg sikra kostholdet med flesk og duppe! Fant parkeringa ved Vøylen. Det er en snuplass her, men greit å kjøre ut i terrenget for parkering. Det er blåmerket sti, kanskje også noe overdrevet, og neppe i følge DNT-standarden ;). Stigninga opp til vannet på 1012 var tung i dag. Det er 27+ og sola steiker i ryggen. Greit innover dalen. Stien går rundt og opp på nordvest siden. På toppen blåste det frist! 8 - 10 ms i kasta - herlig :). Retur samme vei. Hjemme i 22-tiden - 28 gr! GPS-tracket ble bare tull ... .

Map    

Bragernesåsen

Date:
30.07.2018
Distance:
1.4km
Map