Archive - Date

Collected lists

Hørtekollen og Solbergfossen med Trolldalen

Date:
02.06.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
3.7km

Kveldstur med kollegaer. Etter Hørtekollen tok vi merket rundtur ved Solbergfossen.

Map    

Vårstigen

Date:
03.06.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
6.3km

Vårstigen er en lokal berømthet. En av flere flotte stier som tar deg fra byen opp i Drammens nordmark. Som navnet tilsier er det en rute som tidlig blir fri for snø. Midt oppe i bakken åpner det seg opp, og man kommer til et trigg.pkt. som begynner å bli litt slitent. Her er den beste utsikten. Det er merking videre helt opp til Tverken, samt bort til Turheisen. I år, 2016, er Vårstigen et turmål i Drammen ti-på-topp. Må noteres at i dag var Drammen varmest i Norge med godt over 31 gr. :)

Map    

Buståsen

Date:
04.06.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
14.0km

Stien opp Buståsen er et godt alternativ for oppstigning fra byen til området rundt Lanfalltjern. Enkleste adkomst er å ta av fra Underlia ned Finn Blakstads vei til trafokiosken ved kraftlinja. Det går også an å gå fra Øren skole, men kanskje litt mer plunder å finne fram? Oppstigningen er bratt. Stien er god, og det tar ikke så mange minuttene før du kan ta deg en titt østover mot byen og vestover mot Eiker. Målet mitt for dagen var å ta et par "ti-på-topp" turer, den ved Mysetervollene og den ved Hvalsdammen.

Map    

Tverråsen og Skimten fra Eiksetra

Date:
05.06.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
8.2km
Map    

Buldring

Date:
06.06.2016
Characteristic:
Indoor climbing
Duration:
0:30h

Tverken

Date:
07.06.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
10.1km

Tur: Landfalltjern - Hvalsdammen - Landfalltjern - Tverken (via Myrdammen) - Steinkjerringa - Myrdammen - Mysetervollene - Landfallhytta - Landfalltjern. Delvis jogging. Let regn. Målet med turen var å få registrert Tverken-hytta som en PBE. Denne hytter er hyppig besøkt av Drammensere, spesielt i skisesongen. Åpent i helgene, med unntak perioden 01.06 til 20.08. Kjent for gode kanelboller :) Fikk også med meg et par Drammen ti-på-topp turmål.

Map    

Fjordparken

Date:
08.06.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:00h
Distance:
8.0km

Vakkertjern - navn som fortjent :)

Date:
09.06.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
8.2km

Tur med andre Aktive Nerder (kollegaer:). Drammen ti-på-topp tur. Da vi kom til bompengekassa ved Eggevollen var hengelåsen brutt opp og kasse tømt. Det lå igjen 6 konvolutter hver med 20 kr som vi tok med oss inn til Solvang ... Mye trafikk på denne veien, burde vel hatt en kortautomat for å slippe disse brekkene... Fra parkeringa ved Solvang fulgte vi veien langs Lisebekken opp til Løken. Videre den blåmerkede Topp3Tur-stien oppover lia og over Vakkertjernheia. Vi tok en stopp ved sørenden av Vakkertjern og kikket på den flotte hytta som kalles Jutulhytta (eid av kjentfolk) Undertegnede tok et bad - ok temp, tipper 18 gr. Videre opp på Tverråsen til det mest brukte utsiktspunktet. Det er dette som er DNT-merket, en av Topp7Tur toppene og det er her skiløypa går innom. PB-markeringen >>>

Map    

Jernbanelinja og gjennom Kjekstadmarka

Date:
11.06.2016
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
41.3km

Vi tok den nedlagte jernebanelinja fra Drammen opp til Spikkestad via Lierbyen. Gjorde en stopp på Hovedsportet, kafeen i stasjonsbygningen på Spikkestad, som drives av en tidligere kollega - et trivelig sted :) Litt tidlig for mat & drikke så vi dro videre gjennom Kjekstadmarka, forbi Kjosmyra, ROS-hytta, og Heggsjø til Lierskogen. Første gang Lill er med på denne rundturen. Fra Lierskogen er det bare å trille ned til byen. Vi tok en liten avstikker ut til Fjordparken før vi avsluttet turen i Tollbugata.

Map    

Hvalsdammen, åsen og langs elva

Date:
12.06.2016
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
20.6km

Syklet opp Underlia og det kjentes i lårene i bratta ... Fra Neperudjordet fulgte jeg den nye grusveien gjennom Kudalen. Videre nok en ny grusvei fra Stiboldtkrysset over til Hvalsdammen. Tilbake til Stibolt, og ned til Spiralen. I Bragernesåsen og Hamborgstømskogen er sykling forbudt, så det ble å trille sykkelen ned åsen og gjennom skogen og ned til sykehuset. Nydelig vær i dag så jeg tok en runde langs elva ut til Fjordparken og tilbake til Grønland.

Map