Archive - Date

Collected lists

Toppen av Oslo

Date:
05.06.2015
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
3:30h
Distance:
31.0km

Flott sommerkveld egent til overkommelige toppturer. Kjerkeberget var et godt alternativ. Willy og jeg startet fra Drammen 1445. På mistanke om mye kø gjennom Oslo, valgte vi å kjøre via Hønefoss mot Roa og så sørover til Stryken st. Vi syklet grusveien inn til Sandungen gård. Så godt merket at det er umulig å ta feil. Fra stasjonen er det 13 km inn til gården. Føltes som " bare motbakker", men netto er det under 200 meters stigning. Fra Sandungen gikk vi på blåmerket sti opp til toppen, ca. 2,5 km. Ingen av oss hadde vært så lagt inne i Nordmarka før så det gav en ny dimensjon til turen. Utsikten som forventet: mye skog, vann og et glimt av Oslo i sør. Artig hytte på toppen. Hjemme igjen 2200 etter stopp på Texburger på Lysaker. Det synes vi var vell fortjent >>>

Map    

Knabben

Date:
07.06.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:06h
Distance:
3.0km

Søndagtur til det som kanskje er den flotteste lokale kollen. Fra parkeringa i Solbergleva går stien som kalles "Knabben hard". Og bratt er det! Det er lagt ut tau på de mest krevende partiene. Litt opp i veien, etter bommen, er det merket sti "Knabben enkel", dersom man vil unngå de værste kneikene. Brukte en time t/r inkl. pause på toppen.

Map    

Risdalstårnet

Date:
09.06.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
12.0km

Startet fra Konnerud og fulgte lysløypa til stidelet til Dunkerdalen. Tok runden helt sørøst i dalen så videre nordover til Hellashytta og Risdalsåsen/Risdalstårnet. Tilbake til Konnerud via lysløypa. Ca 12 km. Marit har hatt bursdag, så vi markerte med en liten champagne-skål i tårnet :)

Map    

Pukerudlinna/Kjeraten og Gruvåsen

Date:
12.06.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
4.0km

Pukerudlinna er den gamle gruvebanen som gikk fra Drammenselva og opp til Konnerudgruvene. Traseen er ca. 1200 m lang, snorrett og relativt bratt. Jeg startet turen på Konnerud, gikk ned "linna" til Mariskoveien, opp igjen til toppen og videre opp på Gruveåsen. Startet litt for hardt oppover og ble fort straffa med melkesyre. Her gjeler det å finne en jevnt tempo rundt terskelnivå. Fin tur. Artig å se noe av det materiellet gruvestiftelsen har samlet inn :)

Map    

Toppen av Akershus

Date:
13.06.2015

Tydelig skiltet avkjøring Fjellsjøkampen på riksvei 180. Bomvei der betalingsinfo skjer via SMS. Parkering ved bommen etter å ha passert ei grind. Første 500 m på grusveien fram til skilting med valg 2 eller 5,4 km til toppen. Jeg tok den korteste ruta. Sånn passe bratt slik at høydemetene går unna. Svært tydelig blåmerking med høydeangivelse for 600 moh. og 700 moh. De siste partiet følger ryggen og er slakt. Brukte 50 min. opp. Heldigvis er det et nytt og flott tårn på toppen for utsiktens skyld. Her ser man "hele Østlandet", Besshø i nord, Gaustatoppen i vest, Trysilfjellet i øst og Nordmarka i sør.

Map    

Bragernesåsen

Date:
14.06.2015

Utforsking av åsens mange små stier/veier. Start fra inntaksdammen på Strøtvet, opp stien til den gamle boplassen Høgda. Videre til Øvre Skanse, Rytteråsen, Varden og Snaukollen. Retur via Zikk-Zakken og Ingeniør Walthers vei.

Map    

Strømsøåsen

Date:
15.06.2015
Map    

Haukås

Date:
16.06.2015

Enklere variant av turen i går. Fra Drafnhuset til Haukås t/r. 4 km, 40 min ink. noen stopp for å ta bilder. Fin sommerkveld!

Map    

Toppen av Vestfold

Date:
20.06.2015

Nye Vesfoldtoppen er jo mye finere enn det gamle ;) Gikk fra merket stil, Vestfjellet, fra Gjønntjenrveien. Ute 1 t og 30 min

Map    

Reistadåsen

Date:
21.06.2015

Valgte å gå fra Damtjern øverst i Lierbakkene. Fulgte blåmerket rute mot Stuvstjern. Skrådde opp lia i nordenden av vannet og fant stien som går over åsen. På stiens høyste punkt er det 50 m ut i terrenget rett østover. Totalt 8,9 km.

Map