Archive - Date

Collected lists

Høyest i Finnemarka

Date:
03.06.2007
Map    

Stetinden

Date:
23.06.2007
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:12h
Distance:
13.0km

Vi skulle være to dager på Leirvassbu som en "oppvarming" før Storen. På programmet stod Stetind, Kyrkja ( Kyrkja ), Langvasshøe og/eller Visbretinden. Det er lite folk her så tidlig på sommeren. Vertskapet er svært hyggelige. Vi prater om "Fritt Vilt" som er spilt inn her oppe. Ser filmen om kvelden og sover på rommet der "mordet ble begått" ;) Stor stas. Selve turen går i yr og tåke. Jeg tror feilaktig at vi er på toppen når vi kommer til fortoppen på 1985 m. Godt å ha mer våkne turkamerater i Willy (Willy Skaret) og Loffen (Ingve Skaret) ! Ganske lang og litt luftig egg ut til toppen. Bildene har Willy (Willy Skaret) tatt!

Map    

Kyrkja

Date:
24.06.2007
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h
Distance:
9.5km

Dette er siste "oppvarmingstur" før vi skal på Storen. Dagen før var vi på Stetinden . Tåke og småregn i dag også. Mine kamerater Willy (Willy Skaret) og Loffen (Ingve Skaret) ønsker å gå Visbreatinden i tillegg til Kyrkja, og da var det greit å ha med fører (om ikke nødvendig). Han heter Kjell Nyøygard. En blid og meget hyggelig kar som har egen blogg: http://fjellforer.blogspot.no/ . For meg blir det en lett og hyggelg tur opp på toppen av dette flotte fjellet. De andre går videre mot større høyder. Bildene er det Willy (Willy Skaret) som har tatt.

Map    

Storen!!

Date:
26.06.2007
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
14:00h
Distance:
20.0km

Det var på tide å erobre selveste Storen! Etter en fin opplevelse på Store Austandbotntinden året før var det naturlig å ta kontakt med patentfører Sverre hos Norgesguidene. Turdagen var det opp kl 0400 – til det jeg vil kalle nattmat. Avreise kl. 0500 fra Turtagrø. Sverre er bestemt på at vi ikke kan bruke mer enn 3 timer opp til bandet dersom turen skal gjennomføres. Jeg er redd han husker hvor elendig kondis jeg hadde året før… Heldigvis er jeg noe bedre trent og vi greier tidsramma. Tempoet er dog ikke større enn at Sverre for det meste går med henda l lomma:) Oppe på bandet tar vi en hvil, kikker forventningsfulle opp mot toppen, setter fra oss stavene og justerer utstyr og pakning. Dette skal gå fint! Vi er først i løypa hvilket gjør det tryggere med tanke på >>>

Map