Archive - Date

Collected lists

Toppen av Hole

Date:
01.07.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
2:45h
Distance:
20.3km

Nytt forsøk på denne kremtoppen ;) nøyaktig en uke etter det mislykkede prosjektet . I dag gikk det på skinner :-) - På sykkel fra Lommedalen inn Byveien til Kampesetra. På blåmerket stil til høyde ca. 490 moh. Herfra rett nordover i bushen til høyde 574! Hyggelig stopp med kaffekoping ved Byvannet.

Map    

Gampen

Date:
02.07.2015

Startet fra riksveien nord for Sylling. Ved bommen traff jeg en hyggelig kar som hadde vært ut og sett etter sauene. Sa at jeg måtte passe meg da det er gaupe i området ;) Fulgte anleggsveien mot Damvann. Tok etter hvert av på en tømmervei opp lia som møtte blåmerket sti. Kom opp til Butterudbonn og Latinersteinen. Fortsatte stien mot Mikkelsbonn, opp til høyde ca. 400 m. Der fra ut i krattet til høyde 450

Map    

Urdevassfjellet - myr og mygg

Date:
05.07.2015

Bjørn og jeg la vei fra Tosseviksetra kl 0945, en varm og fin søndagsmorgen. Vi fulgte fiskestien/ATW-tråkket inn via Damtjern og Svarttjern. Etter en time var vi på kollen 807 m. Turen foregår i en sverm av knott, klegg og flekkfluer. Vi har smurt oss inn med den gamle (nå forbudte) myggstiften og med en moderne spray men ingen av disse ser ut til å ha noen effekt. Verst er flekkflua, den tar store kjøttstykker i av deg ;) Det nytter ikke å stoppe for da man innhyllet i en sverm av aggressive blodsugende individer. Området her er et insektseldorado, utallige små vann og myr så godt som over alt. På den positive siden så ser det ut til at det blir et veldig bra multeår, dersom en skal dømme ut fra blomstringen. Etter 807 punktet er det ca 100 m ned lia før vi tar fatt på >>>

Map    

Solgladberget

Date:
24.07.2015

Kosetur i Hemsedal med datter Kari. Mørekvam, og en tur opp til Solgladberget fra Vavatn. Vi tok også en avstikker til Hydalen, stølsgrenda på 900 moh. Mange idylliske vann omkranset at bratte fjellsider. Veldig flott. Dagen ble avsluttet på Ulsåkstølen. Der har de "klappedyr" ;) Morro for store og små.

Map    

Totten

Date:
25.07.2015

Vi tok heisen sammen med mange andre som også foretrakk å spare høydemetere :) Mange syklister også som kjører downhill. Ser artig ut, men neppe noe jeg er tøff nok til ... Etter toppen tok vi turen til Rjukandefossen som ligger ca. 1 km nord for Tuv, retning Lærdal. Vi måtte også en tur innom det "nye" flatbrødbakeriet. Dessverre var ikke den lokale spesialiteten kvikaku på menyen denne dagen... Avsluttet med en tur i "outleten" nede ved skisenteret. Ny shorts, solbriller etc. til "røverpris" ;)

Map    

Utsikt til Snøhetta

Date:
31.07.2015

Et par rolige dager på Dovre. Var innom Fokstumyra og fjellhagen på Kongsvold. Fikk et glimt av et par moskus fra utsiktspunket, men desverre ikke nærme nok til å få tatt bilder. Flott sted dette. Vakhavende biolog som forteller om dyreliv mv på Dovre. Verd et besøk.

Map