Archive - Date

Collected lists

Gunhildsrudknatten og Nesfjell

Date:
31.05.2020

Merete foreslo tur vest for Eikeren. Vi kjørte opp Råenseterveien (bomvei 50 cash/Vipps) til parkeringa ved Råtevann. Vi fulgte stien mot Gunhidsrudsetra via Gamlevollen. Ved Setertjern valgte vi å bushe sørvestover til toppen av Nesfjell. Så ikke snurten av stier, og ganske ulent i tett gran- og bjørkeskog. Siste hundre høydemeterne er mer åpen furuskog. Stor varde på toppen og bord/benker. Ganske fint. Vi tråkka tilbake samme vei til Gunhidsrudsetra. Her er det et minnesmerke over fem falne unge menn i april 1944. Trist, så nærme fredsdagene. Fra setra gikk vi først et stykke på merka sti mot Gunhildsrudknatten, før vi busha inn mot toppen. Overraskelsen var stor når vi kom opp. For en utsikt. Bare å nyte en varm kveld med solnedgang vest. Fant noe fine plasser for >>>

Map    

Skogsøya

Date:
23.05.2020

Det årlige fiksturen til Nesna. Vakkert vær oppe i nord, og delvis møkkavær hjemme. Altså et godt valg å dra hit :) Vi satte ei garnlenke på 7 garn og fangsten ble ei flyndre :)) Mye snø i fjellet og trolig også rasfare så jeg holdt meg nede langs kysten. Som følge av Covid19 ble flyturen kansellert og da ble det bil. Oppover med overnatting på Indreøya i Trøndelag, hjemover i ett strekk. 115 mil... Turen i 2019: Nesna Turen i 2018: Nesna

Goliaten, overnatting

Date:
17.05.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
23:00h
Distance:
10.0km

I godt selskap med Merte, Hanne, Kristin og Tom. Drøy time inn til Goliaten fra Landfalltjern. Sur vind og snøbyger, men levelig i østveggen på hytta. God mat og god drikke :) Hyggelig kveld innpakket i ull og dun ;) Fram med flaggende den 17. Sen frokost før vi rusla hjemover i samlet flokk, men med sikker avstand. Spesiell 17. mai.

Map    

Ryggetangslettås

Date:
13.05.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
2:45h
Distance:
8.1km

Første fellestur med DNT etter Covid 19. Fint igjen å treffe kjentfolk :) Flott tur fra Fjellskar og til Bjørgesetra og videre opp til utsiktstårnet.

Map    

Hørtekollen og Solbergfossen

Date:
12.05.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h
Distance:
8.6km

Hyggelig tur med "turlederne" i for noen nye omgivelser. Hørtekollen er et flott utsiktspunkt. Kostet på oss en tur opp på Svnskehaugen, og tok en avstikker ned til Solbergfossen på hjemturen.

Map    

Klopptjern

Date:
11.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
4.6km

Treningstur i Strongløypa.

Map    

Tverråsen fra byen

Date:
09.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
21.1km

På tide med en litt lengre fottur. Bymarka hjemmefra er et greit alternativ. Startet på Strømsø Torg. Fulgte elva vestover. Øver Storgate er et trivelig område med sine gamle bygninger fra 1800- tallet. . Så var det opp Buståsen til Lanfallbrenna. 300 høydemetere, og spesielt bratt i starten. Fulgte åsen vestover over Klemmehøgda og videre opp til Kjøstreudsetra. Flott terreng med åpen furuskog. Oppe ved Goliaten er det folksomt. Finner meg en ledig lite odde, fyrer blusset og steiker pølser. Det måtte bli en snap :) Det er alltid en fryd å komme opp til benken på utsikten :) Her fra er det 95% unnabakke ned til byen. Litt kjedelig veitråkking, men det går da litt fortere... Hyggelig å møte et par rådyr:

Map    

Vårstigen

Date:
07.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
4.8km

Kneika opp til Vårstigen er tøff nok. Belønninga er flott utsikt :)

Map    

Opsahlåsen

Date:
05.05.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
6.6km

Tur med turleder kollega. Tenkte bare en tur opp til Glasåsen, men det føltes lit kort. Så et utsiktspunkt avmerket på kartet, Opsahlåsen. Absolutt verd avstikkeren :)

Map    

Byen, sykkel

Date:
03.05.2020
Characteristic:
Bike trip - road
Distance:
5.6km

Med Softis pause :) Herlig å se folk i byen igjen.

Map