Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Friken

Date:
02.10.2016
Characteristic:
Hillwalk

Etter gråvær på Hjelledalstind på lørdag våknet vi til strålende vær på søndag. Noen gikk rett ned igjen etter frokost og utvask, men noen av oss tok en tur på Friken før vi dro hjem. Flott tur uten en sky på himmelen. Rett før toppen krysset vi to elgspor etter ku og kalv. Flott utsikt til området rundt med Storen ruvende på hele turen. Etter å ha vært på toppen gikk vi ned igjen til Ingjerdbu og pakket resten på sekken og ut igjen om Vettisfossen til Hjelle. Takk for en strålende helg på Ingjerdbu! En flott plass!

Map    

Hjelledalstinden

Date:
01.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
11:07h
Distance:
22.2km

Etter jobb fredag satte jeg meg i bilen til Hjelle. Der traff jeg Berit, Kristine, Are og Njål. Da vi kom inn til Vetti Gard var det blitt mørkt og vi var nødt til å gå resten med lykt inn til Ingjerdbu. Regn for det meste innover, men litt opphold mot slutten. På Ingerdbu traff vi resten av turfølge, og en god fiskegryte til middag. Vi delte oss i tre grupper. En gruppe på 2 som gikk mot Falketind og en gruppe på 3 som skulle til Stølsnostind. Vi var seks stykker som gikk på Hjelledalstind, eller snarere to grupper, Stig Anton gikk i vegen nesten timen før oss andre og gikk en annen veg enn oss opp til toppen. Vi kom oss i veg litt før klokka 08.00. Overskyet vær og det tok ikke lang tid før vi gikk inn i tåka. På ca 1000 moh kom vi på snø, og det ble fort en del snø og >>>

Map     2 comments

Jakt i Finnmark - Muhvracohkka

Date:
13.09.2016
Characteristic:
Hunt

Mandag tok jeg fly til Alta og videre med buss til Skaidi. Der ble jeg hentet med bil til Selkopp. Der fikk vi mat og pratet litt før onkel Laurits og jeg kjørte til Lillefjord hvor vi fikk låne hytta til broren til Laurits. 07.15 neste dag blir jeg plukket opp av jegerne fra Selkopp og vi er 6 stykker som legger av gårde. Jeg går over toppen på Muvracohkka på turen. Flott dag på jakt i fint høstvær. Ikke mye rype å se, men vi har oppe 4-5 ryper. Flott start på Finnmarksferien selv om det ikke ble noe rype i dag.

Map    

Peakbook Summit III - Eisteinhovde

Date:
11.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:21h
Distance:
10.4km

Siste dag på årets Peakbook-treff. Etter mye fram og tilbake på hvor vi skulle legge turen denne dagen falt valget på Eisteinhovde på tur hjem igjen. Vi pakket ut fra Krossbu og kjørte nedover mot Garmo etter frokost. Vi parkerte før bommen ved Sålell. Der gikk vi innover veien et stykke før vi tok opp ryggen mot toppen. Fint vær denne dagen men en del sur vind. Godt og varmt nede på flata innover og oppover bakken i ly, men skikkelig surt oppe på toppen. Kort tur, 5 km hver vei. Nede igjen kjørte vi hjem igjen.

Map    

Peakbook Summit III - Tverrbottindan

Date:
10.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:19h
Distance:
10.1km

Etter frokost på Krossbu dro Cecilie, Marit, Anders, Halvor, Ingve, Willy og undertegnede til Storflye P-lomme i Leirdalen hvor vi traff Jan og Eli. Et flott turfølge på 9 personer oppover mot Tverrbottindan. Godt vær når vi begynner å ta høydemeter oppover sida. Høyt oppe kommer vi inn i tåka. Noen kortere pauser på turen opp. Nesten oppe i skaret blir det skikkelig surt med mye vind. Litt mat og drikke og setter av oss sekkene og går opp på Vestre Tverrbottind. Resten er oppom toppen mens Jan setter opp et tau som kan brukes opp renna opp mot Vestraste. Ned igjen og traversere kort i sida før opp ei bratt renne oppover mot skaret mellom toppene. Gode tak oppover og lett klyving. Vel oppe en liten topprygg til toppen. Dagens artigste topp! Etter litt bildetaging på toppen ned >>>

Map    

Peakbook Summit III - Gravdalstind

Date:
09.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
10:46h
Distance:
21.7km

Etter å ha ankommet Krossbu sent fredagskveld traff vi resten av følget som skulle være med på Gravdalstind neste morgen. Willy hadde dratt i veien denne turen og med var også Cecilie, Marit, Anders, Halvor, Knut, Roger og undertegnede. Etter frokost kjørte vi opp til en liten P-lomme før Fantensteinvannet for å slippe strekket fra Sognefjellshytta. Avmarsj herfra i regnvær i råket mot Skogadølsbøen. Vi fulgte dette til etter Falkeberget. Regnværet hadde nå begynt å gi seg og vi hadde så å si opphold resten av dagen. Rett etter Falkeberget tok vi opp over sida og fulgte langs breelva oppover til flata før breen. Greit å steingå elva her, men så ut som det kunne være greit lenger ned også. Etter å ha krysset elva en kort matpause, før vi fortsatte oppover langs ryggen >>>

Map    

Jakttur ved Geitådalen

Date:
05.09.2016
Characteristic:
Hunt

Kjørte fra Nysætre til P-lomme ved Geitådalen og fulgte råk innover Geitådalen. Etter å ha gått hele Geitådalen uten å ha sett en eneste rein gikk jeg oppover mot Eggekollan. Jeg gikk opp i skaret mot Søre Eggekollan og gikk mot Midtre Eggekollan. Gikk så jeg så innover, men ingen rein her heller. Gikk over noen topper på over 1800 meter på veg ut igjen.

Map    

Hatten

Date:
04.09.2016
Characteristic:
Hunt

Jaktur fra Nysætre. Gikk opp langs Fransarådalen og igjennom skaret mellom Bjørnahøi og Reindølsabben. Så nedover i Reinådalen før opp igjen på ryggen på andre siden og opp på Hatten.

Map    

Reindølsfjellet

Date:
21.08.2016

Parkerte ved parkeringsplassen ovenfor Svartdalsætrin og gikk inn til Strålsjøen sent fredagskveld og rakk å sette opp teltet før det ble mørkt. Jakttur fra Strålsjøen på både lørdag og søndag. På søndag stod det en flokk på ca. 50 dyr oppe i Reinådalen. Prøvde å stille på denne, men da jeg hadde ålt i 50-70 meter. Hadde vel igjen ca 5 meter før jeg var på skuddhold tråkket en annen jeger opp dyra og de ble borte. Gikk over Reindølsnabben og jaktet meg ned langs Holbekken der jeg gikk på en flokk på 8 dyr. Da jeg prøvde å gå på de tror jeg samme jegeren gikk på disse og.

Map    

Topptrimmen 2016

Date:
14.08.2016

Biltur med far fra Nygaard. Vi kjørte fra Nygaard og parkerte ved Erlandhusan og gikk på Trona derfra. En kort tur opp og ned med flott utsikt fra Trona. Etter å ha vært på Trona kjørte vi videre til Strand Fjellstue. Derfra opp på Søre Gråhøa. En del på tur dit i dag. Etter å ha kommet ned til bilen kjørte vi videre innover til Per Gynt vegen. Først en bom på 70 kroner før en bom på 80 kroner. Parkerte innerst i Dørdalen og gikk på Dørdalsknappen. Etterpå kjørte vi litt til og gikk på Kristianvarden og Slagsfjellet, før vi kjørte hjem igjen.

Map