Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Veltdalshytta - Billingen

Date:
29.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
19.8km

Kom oss av sted fra Veltdalshytta mot Billingen klokka 09.00 etter frokost og ha ordnet oss ut av hytta. Turen ut gikk i både sol, litt regn. Så det ble litt av og på med jakka. Ellers var det et meget godt tempo på turen ut. Så ble turen avsluttet med et bad i Vuluvatnet og kroneis på andre siden av vegen. Tusen takk for en flott langhelg i Tafjordfjella :)

Map    

Tordsnose og Svartegga

Date:
28.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
26.5km

Siste toppturdagen gikk til Tordsnose. En god del vind på veg oppover, men fant en plass i le som vi spiste lunsj på sør for Tordsnose. Der så vi for oss en kort stopp på toppen på grunn av vind, men så å si vindstille på toppen da stupet tok av for vinden, så det ble en god stopp her også. Til og med toppbok på toppen, men ingen hadde skrevet seg inn siden 2015. Artig ned nordvest ryggen, et lite artig bratt klyveparti, ellers litt løst nedenfor. Nesten nede ved råket skilte vi lag. 2 gikk korteste vegen tilbake til hytta, 4 gikk tilbake til hytta om Reindalseter, mens Cato og jeg tok med oss Svartegga. Laaangt over Femåna, brukte ca 1 time over her før vi begynte oppover mot Svartegga. Stor grov ur på vegen oppover. Oppe en brei rygg førstedel mot Søre Svartegga før den >>>

Map     2 comments

Naushornet

Date:
27.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.0km

En litt roligere dag i dag etter en bra dag i forvegen. Startet dagen med besøk til Fieldfarehytta, deretter tur til de to toppene ved Naushornet. God og varm dag som også ble avsluttet med bad i vannet ved hytta og Chilli Con Carne til middag. En flott dag i fjellet som også endte med en måneformørkelse.

Map    

Høgstolen og Karitind

Date:
26.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
17.7km

Første dag med topptur falt valget på å ta en runde fra Veltdalshytta om Høgstolen og Karitind. En flott tur nedover Nedre Veltdalen mot Reindalseter før vi tok på skrå oppover sida mot Lågstolen, en skikkelig frodig side. Nesten oppe på ryggen ble det ur, og ur ble det resten av dagen til vi var nesten tilbake igjen ved Veltdalshytta, foruten noen få snøfelt. Starten på ryggen var skikkelig lettgått. En skikkelig flott tur i fint vær hele dagen, og avsluttet med et bad i Heimste Veltdalsvatnet før en god pasta carbonara middag.

Map    

Inn til Veltdalshytta fra Billingen

Date:
25.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
19.7km

Sommerens andre turlederoppdrag var med fjellsportgruppa til Bergen og Lillehammer til Tafjordfjella. Jeg traff den andre turlederen Kristine i Lom klokka 12.00 så vi fikk tid til å handle inn til de to fellesmiddagene og planlegge litt av turene. Deretter kjørte vi til øvre parkering ved Billingen hvor vi traff deltakerne klokka 14.30 og kom av gårde innover klokka 15.00. Det gikk rimelig kjapt inn til hytta, 6 timer og 20 min. Framme spiste vi middag vi tok ut av proviantlageret, før vi tok kvelden.

Map    

Jentfjellet

Date:
15.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.5km

Tante Sigrid, far og jeg kjørte opp til Roasetra. Tante Sigrid gikk fra bommen, mens jeg og far kjørte inn til Roasetra. Derfra over flere små skogstopper som ikke frister mye til gjentakelse på vei mot Jentfjellet. Fint råk innover fra Roasetra mot Jentfjellet. Vi møttes igjen på toppen på Jentfjellet. Der gikk jeg og far videre mot Leppskardet og Ongsjøfjellet, mens tante Sigrig gikk mot Roasetra. Godt og varmt vær denne dagen som sommeren har vært så langt. Nede ved bilen møtte vi tante Sigrid igjen og så var det hjem igjen for å få med seg VM-finalen mellom Frankrike og Kroatia.

Map    

Ut igjen

Date:
08.07.2018
Distance:
11.4km
Map    

Bruri

Date:
07.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
23.1km

Kjølig morgen på fjellet. Fint å komme av sted mot Bruri. Fint å gå langs Langvatnet innover. Ur opp i skaret mellom Larstind og Store Langvasstind, men fint å gå videre langs vannene og videre før vi begynte å svinge rundt Bruri. Oppe mellom toppene begynte skylaget å sprekke opp og været ble strålende etter hvert. Det lønner seg å gå en litt lengre runde rundt, som vi gikk ut igjen da vi kom borti veldig stor grov ur. Liten pause før vi begynte på ura oppover, begynte på skrå oppover den veldig løse ura. Lurere å gå litt innpå breen før en begynner oppover da ura er veldig løst og det er bedre å gå lenger inn. Litt oppe kom vi inn på et område flere hadde gått før og her var det fint oppover. Vi tok hele tiden sikte på å runde en stor hammer høyt oppe på >>>

Map    

Store Langvasstind og Storstygge Svånåtind

Date:
06.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.1km

Etter frokost i teltleiren gikk turen i retning mot Store Langvasstind. Vi fulgte en fin rygg oppover som hadde fine terrasser oppover og var veldig fin å lettgått oppover. På tur oppover ryggen tok vi en liten pause der vi skiftet til shorts da været var relativt varmt, selv om det var et tungt skydekke med en del sol til tider. Undertegnede klarte å legge igjen mobiltelefonen på en sten der vi tok pause, den ble ikke lett å finne igjen, da alt så likt ut, men heldigvis fant vi den igjen. Videre oppover mot ryggen. Ryggen ble nådd og vi gikk ut til Langvasstind V1, der satt Elisabeth og Kari igjen mens Steinar og jeg stakk ut på Langvasstind. En flott tind med en artig hammer det hang et tau på fra før som var godt enda. Etter hammeren fint opp til toppen. Tilbake igjen og en matpause >>>

Map     1 comment

Drugshø

Date:
05.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
20.0km

Tur for fjellsportgruppa på Lillehammer til Dovrefjell. Vi gikk inn fra Skamsdalsætrin i et vindstille og skyfritt vær. Utrolig varmt. Innover forbi Lesjøen og inn til Langvassdalen. Vi fant en flott teltplass så fort vi kom opp til det første vannet. Der satte vi opp teltene og fikk pakket ut av sekken det som ikke trengte å være med på turene videre fra teltleiren, i tillegg til en matbit. To av oss tok en eftastur opp til Drugshøi mens to tok å slappet av til morgendagen. Ikke samme været som vi gikk inn i. Skyene har kommet inn og det er blitt mye surere i fjellet.

Map     3 comments