Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ettermiddagstreningstur til Lushaugen

Date:
30.05.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:04h
Distance:
15.9km

Etter jobb kjørte jeg til Lia og parkerte der bomvegen innover Gran Allmenning starter. Det er en åpen veg, 50 kroner i bompenger. Fint å begynne her for en rolig treningstur. Jogget rolig innover vegen til Malsjøsætra, derfra videre i fint råk til toppen av Lushaugen. Det var litt bløtt i terrenget enda og så var kommunetoppen i Gran unnagjort. Skog hele vegen opp på toppen og ikke mye utsikt på turen opp eller fra toppen. På toppen stod det en gammel falleferdig hytte. Så samme vegen tilbake igjen til bilen. Fin treningstur.

Map    

Topptrimmen 2016 - Lundevarden og Høgda

Date:
21.05.2016

Tur med far til Lundevarden. På vegen til parkeringa ved Tyrom stoppet jeg å kjøpte topptrimmen for 2016 på coop'en i forset. Vi startet i feil retning. Det rettet vi fort rettet opp igjen og gikk tilbake til bilen og opp på Lundevarden. På turen opp møtte vi tante Sigrid som var på veg ned. Ned et annet råk så det ble en rundtur. Etter å ha kommet ned igjen til bilen kjørte vi videre mot Øvre Reiten hvor det var laget en parkeringsplass for topptrimmen. Herfra også en rundtur opp om Høgda. Ikke en veldig spennende høgde.

Map    

Tur med DNT Oslo til Karitind

Date:
16.05.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
6:55h
Distance:
14.7km

Våknet til strålende vær 16. mai. Etter frokost la vi i veg mot Karitind klokka 10.00. Godt varmt vær uten en sky lovet godt for resten av dagen. Jeg er ikke ofte på skitur i shorts, men i dag var det en sånn dag. På veg oppover gikk vi om Karihøa og tok en matpause der før vi gikk videre til Karitinden. Flott utsikt fra toppen mot fjellene rundt, spesielt mot Hurrungane og vestover. Ingen andre å se rundt, rart å ha fjellheimen her så flott helt for oss selv. Ned igjen til Pyttbua og et forfriskende kaldt bad i utløpet av vannet på 1167. Våknet til snøvær og vind 17. mai, men været ble bedre utover dagen. Etter en veldig god og trivelig 17. mai-frokost var det å vaske ut og komme seg av sted mot Brøste. Vi fulgte vintertraseen ut igjen. De første kilometerne gikk veldig >>>

Map     2 comments

Med DNT Oslo til Pyttegga

Date:
15.05.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
6:00h

Etter frokost kom vi oss i veg mot Pyttegga. Heldigvis hadde turlederne med ekstra solbriller som jeg lånte da mine ikke tålte ett fall ned fra Høgtunga dagen i forvegen. Jonas og jeg gikk om Putteggenden på veg opp og møtte igjen de andre på ryggen mot Pyttegga. Vi gikk mot bakken til toppen og tok en lenger matpause der. Etter pausa var det resten av bakken til toppen. Flott på toppen. Ned igjen med alle på Putteggenden, før vi kjørte ned siste bakken. Her var det så gode forhold nedover at en del av oss gikk opp igjen en gang til for en andre tur ned. Så ned igjen til Pyttbua og middag. Flott lys rundt Pyttbua på kvelden.

Map    

Tur med DNT Oslo til Høgtunga

Date:
14.05.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
4:30h

Etter jobb på fredag 13. mai kom en av turdeltakerne Leni med tog til Lillehammer. Vi kjørte da til Brøstet hvor vi møtte resten av deltakerne, Tina, Rachel, Jonas og turlederne Sigurd og Håvard. Etter å ha hilst på alle deltakerne kom vi veg klokka 20.00 og gikk innover vegen til Pyttbua. De første kilometerne ble vi nødt til å bære skia. Etter hvert ble det mer snø og vi kunne ta på oss skia. En del flekker der de måtte bæres var det innover. Vi gikk inn mot Tunga og fulgte sommerråket inn til Pyttbua på grunn av at vi var litt usikre på om vi kunne krysse elva lenger inne. Innover i bjørkebeltet her på kryss og tvers og av og på med ski. Beregnet ankomst til Pyttbua var klokka 01.30, men vi var inne ved Pyttbua ca. klokka 03.30. Turen tok en del lenger tid en beregnet >>>

Map    

Høgkorset

Date:
12.05.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h

Høgkorset lå langs vegen der jeg jobbet med prøveflatene på Hadeland denne dagen. Det så ut som en kort tur, så jeg bestemte meg for å ta en kort pause fra arbeidet og gå på toppunktet her før jeg tok lunchpause dra gå videre. Det viste seg fort å ta en del lengre tid en jeg så for meg. Brukte ca 1 time på hele turen. En del snø enda som gjorde at turen tok litt lenger tid en beregnet. Etter å kommet tilbake til bilen tok jeg en kort lunchpause før jeg fortsatte arbeidsdagen og kjørte hjemover.

Map    

Hvalebykampen og Framstadsæterfjellet

Date:
11.05.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
3:02h
Distance:
17.0km

Etter jobb bestemte jeg meg for å ta en veldig rolig treningstur/fjelltur på Hvalebykampen og Framstadsæterfjellet. Parkerte ved Lia, der bomvegen innover i Gran Allmenning begynner. Jeg fulgte denne innover til første kryss der råket opp på Hvalebykampen tar av. Fulgte så denne til toppen. Ned igjen på andre siden og fulgte skogsbilvegen der innover forbi Randsjøen og tok av vegen mot Framstadsætra. Videre forbi og mot Framstadsæterfjellet, mer snø og bløtt innover her. På toppen her lurte jeg på om jeg skulle ta samme veien ned igjen eller fortsette nordover. Det ble så jeg fortsatte nordover, et meget dårlig valg. Bare snø og iskaldt smeltevann ned til veien. Ble så jeg droppet å gå på Lushaugen, det får bli en annen gang. Herfra på veien tilbake til bilen.

Map    

Jobbdag på Brandbukampen

Date:
09.05.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:21h
Distance:
1.2km

Etter å ha vært innom både kontoret på Lillehammer og Gjøvik kjørte jeg og parkerte rett nedenfor Brandbukampen. Tok av vegen ved Eidsalm og fulgte en skogsbilveg oppover her på 50 kroner (bomveg)- noe jeg slapp da jeg var her på jobb. Tok en kort matpause på benken der jeg parkerte før jeg begynte ut i den bratte vestsida av Brandbukampen. Veldig varmt (23 C) i dag. To fjellvåk holdt på over meg i sida her. Etter å ha kommet tilbake til bilen gikk jeg en tur på toppen før jeg kjørte nedover igjen.

Map    

Ettermiddagstur til Buhammaren og Viksberget

Date:
05.05.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:17h
Distance:
6.9km

Rakk å få tid til en kort topptur etter jobb, valget falt da på Buhammaren som ligger nærme der vi bor i Gran på jobb. Parkerte ved Gamkinn og fulgte en vei kort derfra opp på beite og over beite til toppen. Nydyrka beite her til toppen av Viksberget. Fra Viksberget videre mot Buhammaren. Fulgte litt på Buhammaren rundt stien før jeg tok rett opp skogen på Vetlehammaren. Så på råk til Buhammaren, før jeg tok rett ned igjen til en traktorveg og fulgte den ned igjen. Rakk hjem igjen og en dusj før Liverpool - Villareal.

Map    

Treningstur fra Søsterkirkene - Sølvsberget

Date:
03.05.2016
Characteristic:
Jogging
Distance:
15.0km

Kjørte opp til Søsterkirkene og parkerte på parkeringen der etter jobb. Rolig treningstur på fine grusveger i jorbrukslandskapet her. Nesten ikke strøm på GPS klokka, så den gikk tom for strøm etter 8 kilometer da jeg tok av veien og begynte på råket til toppen. Jeg tenkte ikke på å tømme sporloggen på GPS som jeg la med i drikkebeltet så sporet fra den var ikke all verden. Burde ha tatt med telefonen for å tatt noen bilder underveis, flott område og flott sti opp og over Sølvsberget. Distanse ble ca. 15 kilometer, rolig kveldstreningstur.

Map