Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ny pers opp til setra

Date:
31.07.2015
Map    

Arbeidsdag på Sauhaugen

Date:
31.07.2015

Parkerte ved Ringsvegutua og takserte skogen i området herfra og i retning Sauhaugen. Etter mye fram og tilbake i skogen var jeg etter hvert oppe på Sauhaugen. Kort pause her. Bok var det her og. Fin utsikt over Lillehammer litt nedenfor toppen. Takserte videre nedover mot bilen. Flott dag ute i lettgått skogsterreng.

Map    

Komplett pf 100 topper - Gausdal

Date:
25.07.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
0:39h
Distance:
2.9km

Parkerte der vegen sluttet ved Oppsetsætra. Derifra var det kort å gå på traktorveg før det ble råk innover. Fulgte råket inn til en saltstein, derifra i terrenget til triggpunktet. Derifra fulgte jeg høydedraget bortover og ut til punkt på 836. Litt utsikt mot Østre Gausdal herfra. Vanskelig å si hva som er høyeste punkt innpå her men er nok øverst innenfor der det står 836 på kartet. Så tilbake igjen til bilen omtrent samme vei. Da var skogtoppene forhåpentligvis gjort unna for i år da dette er turer for spesielt interesserte.

Map     5 comments

Kidliknappen

Date:
25.07.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:58h
Distance:
8.3km

Tok E6 til Tretten og kjørte mot Losna til Pålsrud og bomveg (40 kr) opp til Roåker herfra. Parkerte ved parkeringsplassen her og fulgte råket til litt før Storfjellet. Av råket og rett opp på Storfjellet før fulgte videre til Skjenafjellet. Fra Skjenafjellet til Skjenafjellet sør. Herfra til Kidliknappen nord, Roåkerknappen nord, Roåkerknappen og opp på Kidliknappen. Jeg gikk rett ned fra Kidliknappen i sørsida mot søre Kidliknappen, der traff jeg på en stor huggorm som lå og nøt sola, rakk ikke å få opp kameraet før den ble borte under einerkrattet. Usikker på hvordan jeg skal gå videre nå i graslagt ur, med einerkratt over om det er flere her i nærheten. Fortsatte rett ned og på Søre Kidliknappen. Råket ned igjen herifra til hytte/vei øst for toppen, og fulgte >>>

Map    

Nesetrona

Date:
19.07.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:07h
Distance:
3.8km

Etter å ha kommet ned igjen fra turen fra gråhøene var det inn igjen i bilen og kjøre og parkere ved vegen der råket går fra Erlandhusum. Kort veg til toppen her ifra. Hans Thorvald og far løp opp, mens jeg tok det som en tur. Mindre skyer og vind nå så godt og varmt vær på turen, ble en stund på toppen og så på utikten. Bortom både trigg punkt og toppen. Ned igjen samme vei.

Map    

Gråhøa

Date:
19.07.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:08h
Distance:
11.2km

Tur med Hans Thorvald og far. Parkerte på Strand Fjellstue og fulgte det nye råket her oppover. Veldig godt merket oppover. Litt under en time til toppen i rolig tempo. God temperatur å gå i men sur vind så ikke veldig innbydende å være lenge på toppen. Videre mot Storhøa. Før ned igjen til Strand Fjellstue, der det sannsynlig var stengt. Merkelig nå midt i sommerferien.

Map    

Vestfolds høyeste

Date:
11.07.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:23h
Distance:
17.2km

Helgetur til Mjøndalen. Lørdag bestemte vi oss for å gå på Vestfolds høyeste. Vi kjørte fra Mjøndalen og forbi Eidsfoss. Skiltet som viste opp mot Skibergfjell kom brått på. Derfra var det en bomveg på 75 kroner. Der fant vi en lomme før bommen så det slapp vi å betale og jogget rolig innover isteden. Ca 5 kilometer inn fra bommen til parkeringsplassen. Derifra en kilometer til på veg før råket tok av mot Vestfjellet. Ca 2 kilometer herfra til Vestfjellet, raskt oppom Skibergfjellet Sør før Vestfjellet. Kjapt videre til Skibergfjellet. Fin utsikt på disse høydepunktene. Noterte i to bøker før vi begynte nedover igjen. Tok med Kirkefjell på turen ned. Fin rundtur her oppe. Nede igjen på veien litt nedenfor parkeringsplassen og ned igjen til bilen. Fin og rolig treningstur >>>

Map    

Endelig komplett pf 100 topper - Lillehammer

Date:
09.07.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
4.3km

Over et år siden jeg var på Kinnkjølen som siste topp på denne lista - så på tide å få tatt siste "toppen". Ikke noe topp dette eller Kinnkjølen. Toppunktet var ganske likt Kinnkjølen, skog- og myrterreng. Parkerte ved Nerstølen innenfor Finntjernet. Fra bilen var det å gå på GPS gjennom skogen og på sørsida av Kroktjernet. Derfra retning rett på Lønstølhaugen. Skogkledd ås så ingen utsikt her. Triggpunktet er vel heller ikke på høyeste punkt så tok en runde rundt på toppen for å være sikker at jeg har vært på toppunktet her. Samme vei tilbake. Fint ved Kroktjernet og endelig en komplett liste, da gjenstår det å bli ferdig med Gausdal 100 pf lista.

Map     4 comments

Skarddalstind

Date:
05.07.2015
Characteristic:
Hillwalk

Værmeldinga for denne dagen hadde vært veldig skiftende før vi dro så det var spennende hva slags vær vi fikk. Sist jeg sjekket torsdag kveld var det meldt overskyet med litt regn, heldigvis skivebom. Ny dag med strålende vær. Frokost og ryddet ut av hytta og klare til avmarsj 09.30. Mot Rauddalsbandet, men holdt litt oppover mot ryggen til Skarddalstind. La igjen sekkene et lite stykke før ryggen, og gikk ryggen direkte til topps. Samme vei ned og etter en kort matpause på igjen med sekkene og retning Leirvassbu. Vi var spent på om snøbrua over elva fra Nedre Høgvagltjønne hadde holdt, men den var fortsatt bra. Varmt oppover i solsteika langs tjønnene uten et vindpust. Takk for en flott tur til både flinke turledere og hyggelig turfølge!

Map    

Store og Midtre Rauddalseggje

Date:
04.07.2015
Characteristic:
Hillwalk

Som forrige dagen sluttet var været igjen flott. Sol og nesten skyfri himmel da vi våknet. Etter en god frokost på Olavsbu var vi alle klare til å sette kursen mot Store Rauddalseggje klokka 10. Dagens turmål ble endret kvelden i forveien da vi egentlig skulle på Sjogholstind, men siden vi var usikre på om snøbruene ville holde seg hele dagen bestemte vi oss for Rauddalseggje. Vi gikk tilbake der vi kom ifra Leirvassbu og opp i Skaret mellom Rauddalseggje og Sørvest for Skarddalstind (1812 moh). Herifra nesten ned til vannet på 1501 før vi begynte bortover siden hvor vi også tok en lunchpause. Må litt ned igjen fra lunchplassen siden en stor skavl henger over mot breen. Etter å ha rundet denne begynte vi oppover mot breen. Her bant vi oss inn i tau og gikk breen oppover. Varmt >>>

Map