Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Hærfjellet

Date:
05.04.2015
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
1:48h
Distance:
23.0km

Kort treningstur fra Astridbekken opp til Hærfjellet. Grått vær, men fint å gå på ski. Videre fra Hærfjellet opp til Værskei og fulgte Kjettbergløypa til Nysetra. Herfra tenkte jeg å gå Nyseterskaret tilbake til Astridbekken, men der var det bare kjørt til krysset mot Skjellbreia. En skikkelig nedtur, dette er for dårlig i påska. Så opp igjen til Nysetra og øverløypa tilbake opp på Værskei. Snudde der og gikk ned igjen til Astridbekken.

Map    

Lunkefjell

Date:
04.04.2015
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
3:23h
Distance:
35.0km

Treningstur sammen med Trond Harald Sand. Brukte zero-ski, null feste da det var tørr snø. Det ble derfor å stå å stake nesten hele vegen. Gikk fra Sjusjøen og traff Trond Harald i Troll løypa da han gikk ut fra Nordseter. Tok av fra Troll løypa og gikk om Lunkefjell, Sjusjøfjellet, Storåsen, Gjesbodåsen til Nordseter og tilbake til Sjusjøen.

Map    

Påsken 2015 - Loftet

Date:
03.04.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
10.7km

Pakket ut fra Krossbu etter frokost og kjørte ned til Jotunheimen Fjellstue og parkerte ved parkeringsplass ved vegen. Siste turen i Jotunheimen denne påska med sol og fint vær. Jevnt oppover mot loftet, en lang motbakke med mange høydemeter som vil gi fin skikjøring ned igjen. Flere har valgt Loftet som turmål i dag og folksomt på toppen. Da vi kjører ned igjen er det mange på tur oppover. En flott topp som gir fin skikjøring hele vegen ned.

Map    

Påsken 2015 - Sokse og Kniven

Date:
02.04.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
6:30h
Distance:
15.6km

Dette er en tur jeg har hatt lyst til å gjennomføre lenge og endelig var dagen her. Vi prøvde oss på Sokse etter Storebjørn i fjor, men da snudde vi. Det ble et stort og hyggelig turfølge som la i veg oppover mot Leirbreen fra Krossbu etter frokost. Med god værmelding for dagen og tåke som så ut til å kunne lette var vi alle optimistiske. Dessverre ble tåka tykkere på veg oppover. I jevnt tempo til Bjørneskaret hvor ski ble byttet ut med steggjern og isøks. Sur vind igjennom Bjørneskaret så det var ikke et blivende sted. Undertegnede var litt engstelig før vi la i veg grunnet høydeskrekk, men dette var en grei rute og ting løser seg bedre opp en det ser ut rett foran. Bratt travers bort til renna og bratt opp snørenna til skaret mellom toppene. Aldri utsatt, bare bratt på >>>

Map    

Påsken 2015 - Krosshøe og Dumhøe

Date:
01.04.2015
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
5:00h
Distance:
16.3km

Været var grått med snøbyger til tider, falt valget på en lettere tur. Hans Thorvald tok langrennski oppover til Sognefjellet, mens Anders og jeg tok fjellski mot topper nord for Krossbu, Krosshøe og Dumhøe. Lett og ikke veldig lang tid til toppen av Krosshøe, derfra fulgte vi ryggen bort til Vesttoppen. Derfra akte vi nedover mot Skuggevatnet og gikk i sida bortover mot Nufsvatnet før vi akte ned i en bekkedal der. Litt opp i sida mot Dumhøe tok vi en liten matbit i le for en stor stein. Så videre til toppen. Fra toppen akte vi ned igjen til Nufsvatn og fulgte bekkedalen hvor vi tok en liten rast til. Og gikk tilbake til Krossbu.

Map