Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bjørsjøåsen

Date:
01.11.2017
Characteristic:
Hike
Map    

Dalegubben Opp

Date:
24.09.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
8.1km

Siste dagen på et nytt flott peakbooktreff ble med et godt arrangert motbakkeløp opp på Dalegubben. Et artig løp med en flott topp som målgang. En lang tung motbakke opp til toppen. I for dårlig form, i tillegg til to lange dager på tur i forvegen som heller ikke var med å hjalp på farten til toppen. Varmt i sola oppover, mer overskyet på veg ned, hadde nok foretrekt det omvendt med skyer oppover ;) Lang kjøretur hjemmover etter endt treff.

Map    

Jakta og Risenosa

Date:
23.09.2017
Distance:
13.6km

En utrolig flott tur med flere ivrige peakbookere. Janne , Endre , Geir Arne , Jan Petter , Øyvind og Sven. Et utrolig flott vær denne dagen, fra litt skyer fra morgenen av til helt blå himmel uten en sky på utover dagen. Tung start med 1500 høydemeter fra starten på Norang til toppen på Jakta. Flott innover i Konedalen, der vi også tok en matbit på turen oppover. Flott utsikt over til Smørskredtind og Slogen på andre siden av Norangsdalen. Bratt opp det første stykket fra innerst i Konedalen før det slaket ut mot toppen av Jakta. God pause på toppen før vi gikk videre mot Risenosa. Veldig bratt ned det siste stykket, med til dels klyving. Opp ryggen til Risenosa, så ned igjen til Konedalen og til bilen på Norang.

Map     3 comments

Hjørundfjordeggen

Date:
22.09.2017
Distance:
13.5km

Peakbook-treffet denne høsten var lagt til Sæbø, et utrolig flott sted ved Hjørundfjorden iSunnmøre. En flott plass for et skikkelig fjelltreff med mange flotte tinder å ta av. Jeg reiste over torsdagskveld og ble enig med arne (Arne Mæhlen) , Peregrinus (Morten Kjærnet Hagen) og Atomsilda (Jørn Håvard Ask) og gå Hjørundfjordegga. Gråbein (Tinderangler) ble også med oss oppover men han gikk mot Råna og vi andre mot Elsandtindan. Først med ferge over til Leknes, jeg parkerte nede ved stistart til Saksa, og satt på med Arne opp til Urkedalen. En utrolig artig og luftig avstikker opp på høyeste Elsandtinden. Den bøy på luftige partier og klyving i en bratt side. Men ut på bikkehella kom vi oss ikke, da burde vi hatt med tau og sikringsmidler. Etter toppen her var det mot Søre Elsandtindan. Starten ut her var det klyving ned en hammer før et bratt sva med mye løsgods. Her må >>>

Map    

Sukkertoppen

Date:
30.08.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
3.6km

Tur med Naturviterne til Svalbard. Vi fløy opp tirsdag og var ute med hundespann før middag. På tur til middag så vi flere svalbardrein som beitet rundt Longyearbyen og så ikke veldig skremt ut av folk. Vi hadde formiddagen fri denne onsdagen før resten av dagen var oppsatt med tett program. Jeg bestemte meg derfor for å ta en fjelltur. Etter frokost gikk jeg ned til sportsbutikken for å leie rifle. Måtte bort til sysselmannen for å ordne med papirer som sa at jeg eide rifle for våpenkortet lå igjen hjemme. Hadde egentlig tenkt å gå på Nordenskjoldfjellet, men fant ut at tiden antakelig ble for knapp og gikk derfor på den nærmeste toppen, Sukkertoppen. Startet fra sportsbutikken og ut av Longyearbyen og over området der det fatale raset gikk i 2015. Videre oppover til jeg >>>

Map    

Storsvulten og Høgronden

Date:
26.08.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
16.6km

I skyfritt vær jobbet jeg ute vet Atnabrua, bestemte meg derfor for å ta litt tidlig helg og slutta litt før på dagen for å ta med meg Storsvulten, en liten haug foran Høgronden, men som er på over 1800 meter lista jeg samler på. Parkerte ved Gammelgården og la i veg innover vegen mot Bjørnholia et lite stykke før jeg tok av et umerka råk som går oppover mot Høgronden. Fulgte det kort til jeg fant en fin plass å steingå Veslmyldinge. Og derifra oppover mot Storsvulten Sørøst. Derfra videre mot Storsvulten. Når en er så nærme en 2000-meter må en nesten ta med den i fin været også så en tur opp på Høgronden før ned igjen til bilen over Søre Oksle. Flott tur etter jobb.

Map    

Eldåhøgda

Date:
11.08.2017
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
14.4km

Flott kveldstur over Eldåhøgda og Skarven etter å være ferdig med jobb fredagsettermiddag. Parkerte ved Gåla Seter. La i veg oppover mot Eldåhøgda. To store varder på toppen. Herfra mot Skarven. Tilbake ved bilen bestemte jeg meg for å kjøre Imsdalen hjem igjen. Punkterte nesten i enden av Imsdalen, kjedelig da det begynte å blåse og det begynte og bli sent og jeg har aldri brukt skum før. Ble sent før jeg var hjemme igjen, men skum fungerte veldig bra.

Map    

Tverlihøgda og Nordre Revåkampen

Date:
30.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
7.8km

Vi fulgte råket fra Slivatnet kort før vi tok av igjennom terrenget mot Tverrlihøgda.Det ville nok vært bedre å ha fulgt råket. Herfra på råk til Tverrlibua, en liten fin steinbu. Herfra ned til Tverrlitjønne som vi runda på vestsida og videre mot Nordre Revåkampen. Nede igjen ved Tverrlitjønne fulgte vi råk ut igjen mot bilen, unntatt et strekke på 500meter over en myrhals. Flott tur og to nye pf 50 topper i Gausdal.

Map    

Finndalshaugen

Date:
30.07.2017
Distance:
1.5km

Tur med kristine, Hans Thorvald og far. Reiste fra Nygaard og parkerte ved Nordre Finndalen. Fulgte ganske bratt rett opp sida mot masta. GPS'en har vist gått litt vill på sporet på turen oppover i bratta her. De andre gikk litt mer rundt da de ikke likte det ene opptaket oppover den sida. Ikke vanskelig, men sleipt og utsatt. Så videre samlet til Finndalshaugen og ned igjen til bilen før vi kjørte til Slivatnet for å ta noen flere pf 50 topper i Gausdal. Godt og varmt vær.

Map    

Skarvvola

Date:
28.07.2017
Distance:
5.2km

Kort stopp på Friisvegen på tur hjem etter endt jobbuke i Alvdal. I overskyet vær oppom Skarvvola. rakk akkurat tilbake til bilen før det så vidt begynte å regne.

Map