Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Eggjenibba

Date:
26.08.2014
Characteristic:
Hillwalk

Tur til Eggjenibba med Lindis og Torgrim etter jobb.

Map    

Lave Jotunheimen-topper

Date:
10.08.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:10h
Distance:
14.5km

Grunnet sur vind valgte vi å gå en alternativ tur, og ikke på Uranostind eller Hjelledalstind som var to turer vi hadde tenkt på. Siden ingen av oss har gått på sørsiden av Bygdin før ble det en kort tur her til Utsikten, Skjenegge og Hundeknappen. Utrolig fin utsikt herfra. Får hele panoramaet. Ikke mange topper som gir bedre utsikt.

Map    

Langskaveltinden

Date:
09.08.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:30h
Distance:
25.0km

Etter en lang tur på fredag var det godt med en litt kortere tur og lettere sekk. Vi gikk i fra Eidsbugarden og fulgte råket innover Sløtabekken før vi tok av ved Sløtatjernet og fulgte det og oppover mot Langskavlen. En uendelig lang rygg men veldig lettgått, viste at det var langt men med tunge bein etter lang tur dagen før var det langt innover denne ryggen. Veldig fin utsikt fra ryggen og toppen til området rundt. Mindre skyer i dag enn i går så utsikten var topp, men veldig sur vind. Traff en 2000-samler til på toppen.

Map    

Falketind og Stølsnostind

Date:
08.08.2014
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
13:11h
Distance:
27.0km

Møtte far og Hans Thorvald på Eidsbugarden kvelden før. Tok bilen til bommen ved Koldedalsvannet og gikk videre innover Koldedalen. Første hindring skulle være en snøfonn ved vannet på 1291, men siden en så varm sommer gikk det å gå på oversiden av snøfonnen. Fortsatte langs Andrevatnet og krysset bekken som kommer ned fra breen under Falketind. Etter å ha krysset bekken bar det oppover mot breen, noe som så ut som uframkommelig når en stod nedenfor og så opp. Men god varding og sti, var dette grei og artig klyving. Så etter å ha krysset bekken igjen et lite stykke oppover fra bekken som var veldig løst før det var fine faste svaberg til breen. En liten matbit her før vi tok fram tau og steggjern og bandt oss inn og krysset breen. Etter breen pakket vi breutstyret i sekken >>>

Map