Archive - Date

Collected lists

Storheia -solsnudøgntur

Date:
22.12.2015
Duration:
2:34h
Distance:
9.2km

Fra Henriksåsen med Tone og lånt hund. Fin tur i mildt vintervær. Speilblank is på alle stier. Særs dårlig skiføre, men så to stk med ski i hånda. Piggskoene fikk kjørt seg. Tidlig skumt.

Map    

Kommunetoppen i Hof - Vestfjellet (altså nå høyest i Hof ;0)

Date:
15.12.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
0:50h
Distance:
3.9km

Herlig turvær, kaldt, ca. -8 C o , klart og stille. Bomveien fra Holt gård er åpen, ikke et snøfnugg å se. Kjører ca. 5 km inn vegen til parkering og skiltet start. Herfra er det flott sti helt frem. Innom Skibergfjellet Sør, før selveste Vestfjellet :0)) Fra toppen ser jeg bort på Skibergfjellet, hvor jeg i god tro om at det var kommunens høyeste var tidligere i år. Hører og ser storfugl, en harrahund med jeger, ellers stille. Fantastisk utsikt ifra toppen. Ser snødekte fjell i vest. Ellers er det bare temperaturen som minner om vinter, og stedvis, i lavlandet, rim. Ned samme vei.

Map    

Kommunetoppen i Hurdal - Fjellsjøkampen

Date:
11.12.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:10h
Distance:
5.1km

Med bil opp bomvei til Gjødinssetra p-lomme, eller rett før bom. Langs veien ca. 500meter, så jevnt og trutt oppover godt merket sti. Litt snø, og noe snø, men også mye bart her i solsiden, under granleggene. Samme vei ned.

Map    

Kommunetoppen i Gran - Lushaugen

Date:
11.12.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:19h
Distance:
6.0km

Fra Lushaugen parkering, på snødekt vei inn til Bustvollen. Derfra langs traktorvei vest-sørvest et stykke, før jeg peilet meg inn på toppen. En del snø, men for lite for ski. Vel oppe ser man sola som er lav på denne tiden av året. Ned følger jeg sti øst-nordøst til Bustevollen, og så vei tilbake.

Map    

Kommunetoppen i Østre Toten - Torsæterkampen

Date:
11.12.2015
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
2:42h
Distance:
18.9km

Fra Torsætra parkering så det jo ikke langt ut i det hele tatt. GPSn viste 998meter til toppen. Atomsilda anbefalte ruta mest direkte mot toppen, for å få en kjapp tur. Men da jeg så at det var kjørt "preppemaskin" i skisporet og at dette var knall hardt, tildels isete, bestemte jeg meg for å ta sykkelen vestover først. Jeg syntes å huske det gikk ei rute "med-sols" der. Dessverre gikk det litt fort i svingene og plutselig var jeg langt inne i skauen, godt på vei mot Anfinnssætra, uten å ha sett snurten av stiedele der jeg skulle tatt av. Jeg fortsatte likegodt helt til Anfinnssætra, fortsatt i ski traseen, parkerte sykkelen der og basket meg over en liten dal, nordover mot toppen. Etterhvert fant jeg en blåmerket sti. Det virket som om merkingen nettopp var >>>

Map    

Storheia (Trondheim) med Knut Sverre

Date:
03.12.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:13h
Distance:
9.2km

Morsomt å være med som kjentmann for en gangs skyld. Knut Sverre i god form suser innover fra Henriksåsen, forbi Vintervannet, opp rundt Rundheia og rett på Storheia. Litt skiftende vær, men mest fint. I det vi får opp kamera på toppen er det dog slutt, og styggværet, med snø og vind kommer inn Trondheimsfjorden. Det blir en kort stopp, og så ned i "smulere" farvann! Veldig trivelig med turfølge! Takk for turen!

Map     1 comment

Kommunetoppen i Nittedal - Blekketjernshøgda

Date:
01.12.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:26h
Distance:
9.1km

Lurparkerte ved vektstasjonen ved Varpet. På sykkel opp nesten bar grusvei. Ble litt styresnø/skare mot toppen. Parkerte ved Svarttjern ved en misforståelse og fulgte feil sti mot Paradiskollen et stykke, før jeg oppdaget feilen og "bushet" rett mot toppen. Krysset fotspor flere ganger i bushen... Flere på toppjakt? Toppen og varden ligger kanskje 70 meter sør om oppgitte koordinat, men ikke helt lett å vite. Rett mot Svarttjern ned, plumpet gjennom i ei myr som likevel ikke var frosset til. Nydelig vær. Ned gikk det som en drøm med sykkel!

Map    

Kommunetoppen i Jevnaker - Svarttjernshøgda

Date:
01.12.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:18h
Distance:
17.2km

På sykkel langs sørsiden av Mylla. Isdekte veier og vanskelige forhold. Helt til vestenden, så til p-plass vest for Stavangerleite. Herfra til fots rett mot toppen. Prøvde å finne stier, men lyktes dårlig. Det ble litt krunglete, men omsider var jeg på toppen. Ned blåmerket sti, noe lengre men raskere. Delvis islagte stier. Man må være på vakt på denne tiden av året. Åsså Nordmarkas høyeste topp da gitt:0)

Map     2 comments

Kommunetoppen i Lunner - Bislingflaka

Date:
01.12.2015
Duration:
0:58h
Distance:
6.0km

Fra Bislingflata p-plass, på sykkel opp bakkene. Her var det etterhvert isete og mye skare, som bød på betraktelig motstand til dekkene. Vel oppe ved skianleggets topp gikk jeg til fots de siste meterne. Her var det 5-10 cm snø, men lett å gå, da det syntes å være mange stier i området. Ned gikk det fortere, men med hjertet i halsen noen steder, pga glatt underlag.

Map