Archive - Date

Collected lists

Kommunetoppen i Eigersund - Store Skykula

Date:
20.09.2016
Characteristic:
Walk
Duration:
1:48h
Distance:
10.7km

Tidlig morgentur. Startet fra bom, opp flottesen asfaltert vei. Prøvde forgjeves å få haik med to av forsvarets biler, men fikk avslag på grått papir og info om ikke å flæshe kamera på strategiske steder. Det var en drøy tur opp, men vakre omgivelser og jeg nøt turen i bra fart. Det er ikke ofte man har slike forhold, så jeg bestemte meg for å nyte de. På toppen blåste det litt så det ble ikke lange stoppen. Akkurat samme rute ned.

Map    

Kommunetoppen i Sokndal - Solliknuden

Date:
19.09.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:15h
Distance:
11.3km

Parkerte et par hundre meter ovenom p-plass ved Lundheim Folkehøgskole. Fulgte skogsti til og opp Smidalen, forbi skytebane, opp på veien og videre til Prestvatnet. Nord for vannet og videre på merket sti helt til topps. Rett etter vannet gikk jeg feil, men kom meg innpå stien igjen. Lett å gå seg bort her hvis man ikke følger godt med. På vei ned startet jeg i feil retning. Da jeg sjekket GPSn etter noen hundremetere skjønte jeg blunderen. Jeg kjente meg ikke helt igjen, men her er det mye likt. Flott sti det meste av veien, men selv om det er aldri så godt vær så blir man bløt i joggesko. Fullt av flotte småvann og mye vakker utsikt.

Map    

Kommunetoppen i Lund - Lindtjørnsknuten Vest

Date:
19.09.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:19h
Distance:
5.1km

På Fv 901 nordover til Sjursvatnet, så på grusvei retning Stuhaugstølen opp Sjursvanndalen. Grind måtte åpnes, ig litt fart måtte man ha for å komme opp Stuhaugkleiva. I enden av veien er det god plass til parkering. Startet til fots over myr retning Storetjørna. Etterhvert kunne man delvis følge sti frem til vannet. Herfra på "lykke og fromme" nordvestover rett mot toppen. Tildels bratt og litt vanskelig å vite hva som var letteste veg. Rett før toppen er det en lang "canyon" delvis fylt med avlange tjøner. Veldig vakkert men ikke så let å forser. Gikk til venstre bratt ned i dalen og bratt opp andre side. Ikke det sikreste veivalget men, men... Fra toppen flott utsikt. Så tilbake over selveste Lindtjørnsknuten, og nesten samme vei tilbake.

Map     2 comments

Kommunetoppene i Time og Hå - Brusaknuden med sørskråningen

Date:
19.09.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:49h
Distance:
4.1km

Avkjøring til Brusaknuden p-plass var stengt med bom nede ved fylkesveien så jeg turde ikke annet enn å lete etter annen mulighet. Alternativet var selvsagt å gå herfra, men jeg var oppsatt på å spare bena litt. Ca. 370 meter vest for/etter Mælandsvatnet svingte jeg så av Fv504 og opp grusvei, gjennom gård, til grind, et lite stykke ovenom gården. Her parkerte jeg og tok bena fatt. Jeg fulgte først landbruksvei opp i sadel, gjennom supertett sitkagranskog til nord for Kartavatnet. Herfra rett mot toppen, over høyde 424moh. Veldig tuete underlag, lett å vrikke bena, og fuktig, selv om det hadde vært brukbart vær en stund. Kjapt til topps, så ned i sørskråningen, over lite piggtrågjerde, for å få meg høyeste punkt i Hå kommune og så ca. samme vei tilbake.

Map    

Kommunetoppen i Flekkefjord - Tomlongsheia

Date:
19.09.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:26h
Distance:
6.1km

Langt fra fjorden, men ikke fra flotte Sirdalsvatnet som ligger bare 50 meter over havet, og som sees fra tid til annen langt nede, når man kjører nordover fra E39. Med bil langs Fv 901 nordover til skilt med Tomlingen etter runding av Spjottjørna. Herfra går det fin grusvei et stykke innover mot Jendalen. Jeg valgte å kjøre ca. 1,2 km opp veien til bro over Grytåna, og så gå derfra. Til å begynne med er det fin vei, så traktorvei og til slutt merket sti, lagt i fin trase. Vel oppe i høyden er det åpent og god utsikt. Det er et stykke bort til selve toppen. Like ved ligger Tomlingen, som er en kampestein. Ned bushet jeg raskeste vei ned Moldtjørnlia. Vel nede på myr sør-sørvest om Moldtjørna kunne jeg følge en nokså gjengrodd sti til Ytre Jendalen. Derfra lett trasking på >>>

Map    

Kommunetoppen i Våler i Hedemark - Kjølberget

Date:
07.09.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:25h
Distance:
2.7km

Med bil til p-lomme/svaberg ca. 1 km nord-vest for toppen. Mye grusvei, men stort sett fantastisk standard og veldig rette strekk. Jeg kjørte inn på Håbergsvegen, 3,5 mil nordøst for Elverum. Det En bombetaling a 60,- pr personbil. Kontant eller via faktura v.hj. av telefon sms-melding. På merket sti, delvis myr og bløtt enkelt til topps.

Map    

Kommunetopper Stange og Nord-Odal - Fjellsjøhøgda S og Årkj.

Date:
07.09.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
4.9km

Svingte av ved Støa, nord for Harasjøen opp på grusveier som slynger seg langt inn i skogen. Store flokker med kyr prøvde å sperre veien, men jeg skulle frem. Omsider til p-lomme kalt Romedalen p-plass. Her, ca. 2 km nord for Årkjølen, er det infotavle og merking til begge toppene. Stien er godt merket, men går over div. myrer og er stedvis bløt. Ellers er det lettgått, mye blåbær og forholdsvis åpent terreng. En flott dag for tur, nesten 20 grader og shortsvær, selv på eftan. Ingen insekt heller. Litt trøblete tilbake med bilen da det er mange veier å kjøre seg bort på. Kyrne var der fortsatt.

Map    

Kommunetoppen i Løten -Gitvola

Date:
07.09.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:33h
Distance:
3.2km

Mye svingete vei, noe asfaltert, noe støvete grusvei i godværet, dumme sauer i veibanen, masser av hytter, mest mindre og eldre. Budor passeres, og så omsider Gitvola p-plass sørom toppen. Kjapp tur på fin sti helt til topps. Nesten helt tørt, med noen få unntak.

Map