Archive - Date

Collected lists

Kommunetoppene i Stokke, Tønsberg og Horten

Date:
28.12.2014
Characteristic:
Walk
Duration:
3:00h
Distance:
3.0km

Tre topper på rappen: Først Høgståsen fra skogsbilveier over Skatvet gård, via parkering, bom og snirklete veier 2-3 km innover. Fin bøkelund rett nordvest for toppen. Så til et nedlagt bruk, Voll, øst for Undrumsåsen. Herfra går det traktorvei og stier, men det var blitt så mørkt at jeg satset på 250 meter rett linje isteden. Noe ulendt da. På skiltet står det "Signalen". Videre til Fossøla, og merket stihode, sørøst for toppen. Her fikk jeg parkert på gården, nordom garasjene, til en hyggelig kar. Det var flott merket sti helt til topps og hyggelig rasteplass på toppen. Pga. lite snø og en noe disig halvmåne var det til tider nå helt svart i skogen. Telefonen måtte taes i bruk for å kunne se hvor jeg satte bena.

Map    

Kommunetoppene i Tjøme og Nøtterøy

Date:
27.12.2014
Characteristic:
Walk
Duration:
1:00h
Distance:
2.0km

Fra boligfelt ved Grimestad, kjapp tur rett til "topps" på 5 minutter. Så med bil nesten til Torød på Nøtterøy. Fra postkassestativ, rett opp stier og anleggsvei til installasjon på toppen. Kjapp tur, ca. 10 minutter hver vei. Selve toppunktet må man klatre gjerder for å nå.

Map    

Sæteråsen - kommunetoppen i Svelvik

Date:
11.12.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
11.0km

Fra øverst i Mariås, på sti til Ebbestadvannet, mer eller mindre kompasskurs, noe sti og langs kraftlinja opp. Litt snø, mer is, opp og ned, gjennom kratt og buskas. Dro på sykkel til å begynne med. I og med at jeg valgte "feil" startsted ble dette mer bortkastet enn til gavn, bortsett ifra på slutten kanskje. Endelig på toppen var det blitt mørkt. Her var det et flott tårn!! Nedtur etter liten rast, tårnbestigning og litt geocaching;0) Hodelykt på, fulgte nå sti så si hele veien, fant sykkelen og fulgte grusvei ned til Mariås Parking. Fin tur tross tåke og mørke!

Map     1 comment

Lauvkollen - kommunetoppen i Modum

Date:
11.12.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
2:30h
Distance:
12.0km

Fra Vikersund, til Frydenberg, svinger der opp "sinnsykt" glatt og isete bomvei på piggfritt. Anbefales IKKE på vinterføre. Kom meg på mirakuløst vis ca. 1,7 km fra parkeringen. Der holdt det på å gå helt galt på glatta og jeg lot bilen stå rett før en bratt mote, i en sving. Jeg gruet meg allerede til returen. Fra bilen på sykkel opp til parkeringa, ca. 2,5 km til forbi rød hytte. (Rett etter bilen ble det snødekke. Veldig tungt å sykle oppover i 3 cm med skare, men nedover ble dette fin styresnø.) Fulgte så blåmerket sti helt til Sandvollen, over Hestskotjernåsen, forbi flere idylliske vann. Sandvollen så koselig ut, men jeg var helt alene i marka. Hørte et skudd i det fjerne, så diverse storfugel og mye spor i snøen fra ymse dyr og fugler. Fra Sandvollen ble >>>

Map    

Barlindåsen -kommunetoppen i Rælingen

Date:
28.11.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:00h
Distance:
17.0km

Parkerte ved Losby gods, syklet innover, i godt driv og oppdaget ikke at jeg hadde syklet for lang før jeg til var inne i Badstudalen. Snudde så, opp Djupdalen, hel til enden på skogsveien. Fikk en følelse av at jeg var feil plass, ut i fra husken, tok meg 500 meter ned i dalen igjen og startet på en flott sti retning Barlindåsen. Problemet var at jeg trodde Barlindåsen lå vest for meg, mens den lå øst. Dette førte meg over Skolemeteren og ned i dalen vest for denne, før jeg skjønte at noe var feil. Opp igjen, ned i div daler og opp på Barlindåsen. Flere alternativ her, men fant omsider rett topp. Ned valgte jeg direkte rute øst, til sti i Djupdalen, så sti ned til sykkelen. Litt snø på bakken og ellers tåke ga flott lys. Kameraet og gps lå selvsagt hjemme :0(

Map    

Tømmerås - kommunetoppen i Ski + en hvis navn ikke nevnes

Date:
28.11.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:00h
Distance:
8.0km

Fra golfanlegget i Krokhol. Sti opp forbi Paddetjern, videre opp til toppen. Flott utsiktpunkt med trivelig grillplass og benker. Spor i snøen, men kun en eller to hadde vært der i dag. Møtte en liten rev på veien. :0) Raskt ned da mørket kom fort. Men - så kom jeg på toppen "med navn jeg helst ikke nevner" ;0) Ikke mulig å la være:0)) Gutset på etter flere timer på tur, vaset rundt etter høyeste punkt. Tipper jeg var der. Nå var det mørkt, og jeg holdt på å tulle meg bort på golfbanen.

Map     4 comments

Vardåsen - kommunetoppen i Enebakk

Date:
28.11.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:00h
Distance:
6.5km

Fra Vestre Veng, syklet inn et stykke. Så bratt opp skogsvei. Vardet sti-start ble ikke sett før på returen- Kjapp tur, litt snø på bakken og finn utsikt nord for toppen. Tåke ;0)

Map    

Danserfjella - kommunetoppen i Råde

Date:
27.11.2014

Det som skulle bli en kjapp tur i lønsjen ble total kaostur. Parkerte ved bom mellom Sjursørtjerna og vandret glad og lystig inn skogsvei, retning toppen. Dette skulle gå fort, selv om det snødde/sluddet litt. Hva som skjedde etter at veien sluttet må foglane veta!? Jeg hadde glemt gps'n i Trondheim og kartet hadde jeg skrevet ut ifra peakbook. Jeg beinet derfor på noen hundre meter gjennom tett granskog, enda tettere plantefelt og ut i store våte myrer. Det var ved nærmere sjekk på mitt eneste hjelpemiddel: gule sider kart på telefonen, at jeg fikk en anelse om at jeg var helt på villspor. Etter mye om og men og mangt et bannord fant jeg omsider toppen! Først en varde, så en til på rett side av kommunegrensen. Nå var jeg ihvertfall sikker på hvor jeg var, og satte kurs nord/nordøst. >>>

Map    

Hvittingen - kommunetoppen i Holmestrand

Date:
26.11.2014
Characteristic:
Bike trip
Duration:
1:00h
Distance:
6.2km

Etter å ha snakket med med bonden i traktoren fikk jeg parkert ved storfjøset litt forbi Orhus gård. Herfra er det bomvei som går 305 meter, "rett til værs". Flere bratte kneiker og lite luft i dekkene til tross, holdt jeg meg på sykkelen helt til topps. Puhhh!! Vakkert ved vann på vei opp. Det begynte å bli mørkt da jeg ankom toppen, og kaldt. Det ble tid til å ta på hodelykta, vindjakken, klyve opp i utsiktstårnet, ta noen bilder og så suse ned på 10-12 minutt.

Map    

Trettekollen - kommunetoppen i Nedre Eiker

Date:
26.11.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:18h
Distance:
8.0km

Med bil inn forbi Eiksetra, til Solvang. (Bomvei 20,-). Herfra 1300 meter på sykkel, forbi Grunnvannet, til liten dal på høyrehånd. Parkerer sykkelen og følger sti/skogsvei innover. Den på kartet inntegnede stien finner jeg ikke og følger gammel skogsvei inn til Lelangen. Herfra sikter jeg sørvest mot toppen. Uten gps er det ikke så lett å vite helt hvor man skal. Etter å ha kommet litt opp i lia ser jeg en høy mast og tar peiling på den. Herfra blir det litt roting rund, og etter å ha vært innom to-tre koller sier jeg meg fornøyd. Men det skal vise seg å være for tidlig. På retur følger jeg ryggen sørover, og der dukker det opp noe som minner om en varde. Eureka! Nå stikkes kurs etter Solvang, som jeg skimter i det fjerne. Alskens dyretråkk følges i sikksakk mot sykkelen. >>>

Map