Archive - Date

Collected lists

Ved Grindadn - årets siste skitur veintle...

Date:
30.12.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
1:07h
Distance:
10.1km

Dette tror jeg blir årets siste skitur. Melder storm med opptil 24 sekundmeter gjennom det meste av morgendagen. Takk for alle flotte turopplevelser alle turvenner og andre.. Et supert år har det vært takket være dere. :0)

Map    

Brennberget - på ski fra Trollvann

Date:
01.12.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
3:01h
Distance:
20.8km

Endelig er det skiføre i Oslomarka, og slutt på uker med regn og tåke. Mange løyper er kjørt, men det er fortsatt flere som ikke er kjørt, og ikke alle stener og kvister som er helt borte under snøen ennå.

Map    

Tonekollen fra Losby

Date:
24.11.2019
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
17.0km

På sykkel inn grisete veier fra Losby. Etterhvert delvis snødekke og is. Parkerte ved Røyrivann- stien. Gikk herfra mest på sti til Søndre Tonekollen. Oppe på ryggen her var det flott. Utsikt og bratt ned. Returen ble mre strevsom. Det er skikkelig gaupeterreng enkelte steder, og jeg tror kanskje jeg så spor etter den også. Rotet med ned i Tonekolldalen. Anbefales ikke med mindre man liker klyving over nedfallstrær, sleipe steiner, bløte bekker og "bushing". Noen skikkelig bratte skrenter er det her også. Så etter å ha stukket innom Røyrivannkoia og syklet tilbake til Losby uten skjermer på sykkelen så jeg ut som jeg hadde lekt en hel dag i barnehagen. Grått og kjedelig vær, eller fint å være ute i frisk luft.

Map    

Kjærring

Date:
07.11.2019
Distance:
2.3km

Via Fjell og Raudsjøveien til Vangenveien med bil, hvor jeg svingte til høyre. Parkerte ved bom, som stod åpen. Herfra noen hundre meter langs veien før jeg tok stien mot toppen. Godt merket, forbi ei hytte, til topps. Her er det et flott høyt utsikttårn. Rim i trinnene og bratt trapp. Her må man være forsiktig. Det ble noe disig, og snø i luften, men bare øsrmå partikler. Kaldt, og frost i bakken. Isete enkelte steder. Ellers bart. Ned samme vei.

Map    

Mjærskaukollen fra Mjær

Date:
07.11.2019
Distance:
3.9km

Parkerte ved stor støtte ved vannet Mjær. Herfra på privat gårdsvei til fots, ca 700 meter, holdt til rett frem/venstre i krysset ved gården. Så på sti, etter hvert blå merket til topps. Rester etter sammenrast utsiktstårn på toppen. Samme vei ned. Snøfritt, men kaldt og frost i bakken.

Map    

Skaugumsåsen i Asker

Date:
06.11.2019
Distance:
3.2km

Fra Semsvannet utfartsparkering, på sti først ca. 200 meter nord, så 200 øst til Holtet. Derfra på grusvei en liten bit før stien bratt opp Rastet starter. Her var det steinete og tungt oppover, helt til topps og kanten av Skaugumsåsen. Fantastisk utsikt, og jeg gikk langs skrenten et stykke. Det er benker her, og jeg prøvesatt en kjapt, og følte meg helt Konge. ;0) Videre innover platået til det høyeste punktet, kun 2 meter mer, også med navnet Skaugumsåsen her. (GPSn min sa noe annet kanskje Semsåsen??) Bushet litt til side for stien for å finne høyeste punktet. Så retur samme vei, mer eller mindre. Forsiktig ned bratte stien. Kaldt og mørkt, ingen andre, men fint likevel.

Map    

Furuåsen i Bergsmarka, Asker, fra Solliveien

Date:
06.11.2019
Distance:
3.3km

Parkerte på sørsiden av veien, rett etter Kasteløkka gårdstun. Stod noe om vipps på en plakat, men det hadde ikke jeg tid til Litt langs Solliveien, så opp merket sti, ganske bratt opp til Hovdehytta. Flere stier å velge i, men tror de alle leder til samme plass. Oppe på Hovdehytta skremte jeg et par som besøkte hytta. Det så veldig koselig ut der inne med talglys. Jeg hastet bare forbi, på fin sti, når jeg fant den i mørket. etterhvert på mindre sti, og til slutt måtte jeg "bushe" gjennom skogen for å komme til det noe unnselige toppunktet. Retur samme vei.

Map    

Vardåsen i Asker

Date:
06.11.2019
Distance:
2.2km

Parkerte på en p-plass i nærheten av p-lomma, mellom Orrleiken 20 og 26. God plass. Herfra til fots, inn i skogen langs en hekk. Først kom jeg inn i lysløypa, men tok fort sikte på en sti som gikk mer direkte mot toppen. Mange stier her, men fant greit frem. Hodelykt, veldig mørkt ellers. På toppen flotte sva og super utsikt. Ned samme vei.

Map    

Reistadåsen

Date:
06.11.2019
Distance:
3.1km

Kjørte øverst i Reistadlia, og fant fin liten parkering i enden av blindvei. Herfra er det sti opp til grusvei. (Veien jeg egentlig tenkte å kjøre inn fra andre siden, men som er/kan bli stengt med bom.) Langs veien til sti mot toppen. Denne gikk imidlertid for lenge nordover etter min smak, så jeg kortet inn, kløv opp noen småbratte skrenter og kom raskt opp på ryggen. Ned samme bratte skrenten, bare litt annet sted. Her var det noe høyere, men det gikk greit, med stor forsiktighet i mørket, med hodelykt. Fra veien samme rute ned. Flott skue mot Drammen.

Map    

Kongsvinger Festning - Tidligere 0-meridian for Sør-Norge.

Date:
05.11.2019
Distance:
0.5km

Flott utsiktspunkt, like over gamlebyen, som synes å være et veldig trivelig boområde i Kongsvinger. Inne på festningen drives nå festnings-hotell og restaurant. Fengselsmusset er også like utom porten.

Map