Archive - Date

Collected lists

Tårnåsen og Sørvest for Bollerudåsen

Date:
31.10.2014

I surt, kaldt og regnfylt høstvær ble det delvis tog, delvis sykkel fra Oslo. To enkle punkt i terrenget, gjort unna i en fei. Ble faktisk mer "togventing" enn tursykling. Fra Kolboten stasjon, mer eller mindre direkte linje til høyeste pkt. Ned på sleipe svaberg, langs Oltidsveien til barnehage og skole. Så tog til Ski. Fra Ski stasjon på sykkelen, inn Myrveien i ettermiddagsrushet. Tilbake til stasjonen etter kun 12 minutter :0)). Men, så var det hverken lys eller vær til å nyte utsikten.

Map    

Nordvest for Høyåsen

Date:
30.10.2014
Characteristic:
Hike
Distance:
2.0km

Dette ble mer en bil-/crosstur enn gåtur. Vi kom fra Son, kun med et kart fotografert med mobilen. Vi blingset på veien og avkjøringen til Erikstad, kom litt for langt og svingte inn på en grusvei nordover. Etter en stund måtte vi spørre oss frem, ved Klokkerud gård. Der fikk vi beskjed at det var en slags vei over mot Tømter, men at den ikke var kjørbar. Best var det å kjøre tilbake. Gode råd er ikke til å følge, så vi bestemte vi oss for å prøve. Store dammer og et parti med stein og berg til tross, vi kom til Tømte og en hundekennel. Igjen ble vi rådet til diverse omveier,men nå kjente vi oss igjen på kartet og så det var en sti som kunne forkorte reisen noe. Forbi Nordre Tømt, på traktorvei, Erikstadbråten, og ved Berg ble det igjen asfalt under hjulene. Heldigvis >>>

Map     1 comment

Fjerdingen - med Fredrik

Date:
29.10.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
1:08h
Distance:
6.0km

Kjapp tur etter jobb i området. Fra Fjerdingen parkeringsplass, ved Fv1, opp lysløypa, rett frem langs bred sti isteden for blå-merket rute, etter en noe upresis vei direksjon fra et par vi møtte. Endte opp ved en bekk, og måtte synse på kursen. Fulgte egentlig bekken opp til vi kom innpå stien igjen. Sleipt og sølete føre i dag, men møtte flere forskjellige folk i trim og tur modus. Etter ca. 40 min med kjapp gange var vi på toppen. Fantastisk utsikt, litt lengre fremme, og såvidt sol ennå. Rask retrett, glad og fornøyd etter turen.

Map    

Kongensåsvatnet rundt i Bymarka, Trondheim

Date:
26.10.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h
Distance:
8.0km

Nok en pangmorgen, fønvind ifra sør, varmt og ikke en sky. Selvfølgelig må det skifte når jeg endelig kommer meg på sykkelen. Opp Tømmerdalen er det et vakkert og dramatisk skue, med sol i de nå gule lerketrærne, og sorte truende skyer i horisonten. I det jeg parkerer sykkelen litt ovenfor Tømmerdalen Parkering komme første regndråpe. Temperaturen faller 5-8 grader og det ender med sludd på siste topp. Det er likevel deilig å kjenne på elementene etterhvert som vinden tar seg opp. Litt dårlig forberedt som jeg er farer jeg kjapt og er innom det som finnes av forhøyninger og koller på min vei. Herbernheia, Stadsheia, Flakkheia, Kongensåsen, Rafsåsen, Byasæteråsen, Klefstadåsen, og så Herbernheia en gang til, da jeg hadde glemt en geocach på toppen:0/, med tilhørende >>>

Map    

Rundt jonsvatnet - berg, kam, høgd og ås

Date:
25.10.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:00h
Distance:
7.2km

Bestemte meg da solen skinte og lista over 100-metringer i Trondheim dukket opp på netthinna. Dette var de rundt Jonsvatnet. Blåberga: ca. 1kmfra Kuset, og 160 høydemeter, i nydelig høstvær. Veldig mye vindfall og rotvelt. Nesten ufremkommelig enkelte steder. Aunkammen: ca. 1 km fra Øydalen p-plass. ca.230 høydemeter, fortsatt nydelig vær, og varmt for årstiden. ca. 10 celsius. Sjåvidthøgda: ca. 1 km, og 200 høydemeter. Først fin sti, så rett opp bratta, på gps-kurs til topps. Nydelig utsikt, flotte myrer og små vann. Dagens fineste uten tvil. Storåsen: Kjapptur opp skogsvei, så mosebekledt ur.ca. 600 meter til topps, 110 høydemeter. Fin ur med mye mose.

Map