Archive - Date

Collected lists

Kommunetoppene i Krødsherad og Flå/Sigdal-Høgevarde og Gråfj

Date:
15.10.2016
Duration:
5:36h
Distance:
18.2km

Fra p-plass i bunn av slalomheisen ikke langt fra tempelseter. Fantastisk vær, mye folk, vinterlig og også lave skyer som kom og gikk. Vi fulgte en av flere hovedruter til topps. Rutene er merket med rød eller blå merker men også delvis staker for vintermerking. Etter en halv times gange kom vi inn i skyene. Det var vind og surt, men lett å følge sporene i snøen til de som hadde gått her i høstferien og senere. Vi rundet Høgevardetjern uten å se det og plutselig var vi oppe på toppen. Da forsvant skyene og vi var over gråveret. Lønsjen bestemte vi oss for å ta inne. Vi fant DNT-hytta ikke langt unna toppen. Der var det varmt og godt og mye trivelig turfolk. Innimellom forsvant skyene og vi kunne skue opp mot toppen. Videre gikk vi tilbake vestover til Tempelbekken/Raudmyra, videre >>>

Map    

Kommunetoppen i Siljan - Øst for Nordre Bølene

Date:
12.10.2016
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
1:25h
Distance:
16.0km

Parkerte i Grorud, på p-plass, rett før bom. Bommen stod åpen, men i frykt for å bli sperret inne, litt sent på dag turde jeg ikke kjøre inn. Det står også skilt her om at det er forbudt og at veien er overvåket. Så da så! :0) Heldigvis hadde jeg med sykkelen, så de første 6-7 km gikk greit, selv om det var mye opp og ned. Fra sørøst for toppen, i enden av grusveien, minus 100 meter, fulgte jeg bekken fra Dammyr i retning toppen. Så over noen myrer og til slutt noen få høydemeter litt brattere opp. Greit terreng. Siste delen fulgte jeg forøvrig i sporene til en firhjuling, uten at det hjalp særlig over myrene. Det var blitt kaldere i været de siste dagene og vannet frøs utover ettermiddagen på i gress og myrer. Men selvsagt ikke nok til at men kunne gå tørrskodd. Jeg >>>

Map    

kommunetoppen i Re - Snippane

Date:
12.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:46h
Distance:
5.1km

Parkerte ved bom ved Engane, ca. 2.5 km nord for toppen, på Rv 820. Herfra fulgte jeg grusvei så langt det gikk, så bratt opp skogsdriftsvei, opp Snipedalen. Noe steinete og utrivelig å gå. Videre gjennom busk og skog til topps. Ned fulgte jeg sti delvis, men tok en "snarvei" før en sving, og mistet denne. Fra skogsdriftsvei samme rute tilbake. Snipen var en heller kjedelig kolle.

Map    

Kommunetoppen i Larvik - Berganvarden

Date:
12.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:15h
Distance:
6.6km

Tok av fra Fv 40/Lågendalsveien ved Odberg. Kjørte sakte inn grusvei, for her bar det preg av mye hest og ridetrening. I enden av vegen, på en større plass parkerte jeg, i enden av Grinddalen. Så gikk jeg litt tilbake, krysset en bekk over en kulvert, for så å følge skogsdriftsveier oppover og oppover. Ganske tidlig kom også stien innpå fra venstre, som var blåmerket helt til topps. Flott utsikt og trivelig terreng. Toppen hadde også navneskilt som sa Vettakollen.

Map    

Kommunetoppen i Lardal - Pikstein

Date:
12.10.2016
Duration:
0:39h
Distance:
2.9km

På bomveg fra Grorud, 65,- til skogeierne, på fantastisk rett skogsvei, ca. 5-6km østover. Parkerte ved vegen på et høydedrag, på noe som lignet en liten p-plass. Herfra var det ca. 1,2 km rett nordover, ørlite vest til toppen. Stien fant jeg ikke så her ble det kompasskurs og bushing. Greit terreng, ikke noe spesielt.

Map    

Kommunetoppen i Andebu - Brånafjell

Date:
12.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:43h
Distance:
5.1km

Ved Valmestad og gården Valmestadrød er det PRIVAT VEI og bom fra Fv 610/Skjelbredveien. Jeg fulgte grusveien opp til den flater ut på ca. 220 moh. Her tar man til venstre inn på dårligere vei, etterhvert sti. Så er det ikke like enkelt å følge stien. Jeg kom litt langt nord og måtte forsere en skrent ikke langt fra selve toppen. Det var imidlertid forholdsvis greit. Mye skog og dårlig utsikt, men fint i skogen nå likevel.

Map    

Kommunetoppen i Fjaler - Skredfjellet fra Stordalen

Date:
04.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:31h
Distance:
7.1km

Kjapp morgentur fra setrene i Stordalen. Delvis frost i bakken etter en kald natt, grunnet klarvær. Tåke nede i dalene, men bra sikt fra jeg svingte av riksveien. På umerket sti, tidvis over myrer som ikke bar. Opp Stordalen,nesten til skaret, så rett mot toppen. Deretter direktelinje tilbake. Det var nesten lettere ågå her,med unntak av siste stykket før jeg atter var tilbake på stein, der det var myrete og nå tint såpass at jeg plumpet gjennom til stadighet i isvann og ble rimelig kald på bena. Dårlig fottøy er en uting :0))

Map    

Kommunetoppen i Askvoll - Blægja fra Rørvika

Date:
03.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:15h
Distance:
10.9km

I påvente av en befaring i Førde fikk jeg med meg en kollega på tur. Jeg hadde selvsagt sondert terrenget og visste at Blægja var inne rekkevidde. Det jeg derimot ikke visst noe om var formen til kompisen. Heldigvis skulle det vise seg at den holdt mål, sånn akkurat.;0) Vi parkerte i Rørvika, rett ved Blægja-skiltet, på veiskulderen og fulgte merket sti opp til lita hytte. Videre til deilig frisk bekk. Men - herfra mistet vi merkingen og stien ble borte. Vi hadde ikke fulgt med ved bekken, der stien hadde tatt en kjapp sving og først gått litt bakover igjen. Dermed havnet vi litt for mye vest, og ved bekken som renner ut av Nipevatnet. Her var det urete og vi så et bratt litt skremmende skar oppe i bakken. Heldigvis løste det seg greit opp, når vi kom dit. Vi fulgte bekken først >>>

Map