Archive - Date

Collected lists

Gastgiveren - kommunetoppen i Sarpsborg

Date:
23.01.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
5.0km

Med bil forbi Agnalt, følger skilt til Harahjellhytta, inn på strødd grusvei, gjennom bommen, som synes å være åpen i skisesongen(?). Avgiftsparkering 20 spenn. Følger skiløypa nordover, som går i skogsbilveien, i vegskille, etter ca. 1 km holder jeg slakt høyre, ikke brøytet herfra, men trolig kjørt for skigåing. (Litt lite snø ennå, men i sløyfa ved hytta gikk det flere ivrige mosjonister. Etter ca. 1,7 km fra bilen tok jeg peiling på toppen og gikk 500 meter rett frem. Vel oppe så jeg anleggsveien til masta ved toppen. Den fulgte jeg ned, vel 500 meter lengre, men litt lettere å gå, enn i terrenget. Ca. 5 cm nysnø bare, med is under i dag. Fin tur i ca. -8 grader.

Map    

Lauvhøgda - kommunetoppen i Vestre Toten

Date:
22.01.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
3.0km

Etter utført oppdrag på Raufoss, til Lauvhøgda Parkering. Herfra er det en lett tur opp til Lauvhøgda. I dag var det heldigvis brøytet første del av veien, kun 10 cm nysnø, og fast dekke. Men idet man skal ta av fra den vinterbrøytede veien er det ikke lengre annet enn mengder av snø. Heldigvis hadde det gått noen her, noen dager i forveien. Det lettet de siste 750 meterne betraktelig. Kun 30-40 cm lett snø, samt noe løst under. Vel oppe, bar det opp i utsiktstårnet. Herfra kan man se langt, men ikke i dag. Tåke og snø ødela sikten, men skogen var veldig vakker og trolsk. Herlig tur, med Fredrik og "Pippi" som trivelig følge!

Map    

Mørkreiåsen og VidvanghøgdaS - Kommunetoppene Hole og Bærum

Date:
21.01.2015
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
3:45h
Distance:
24.5km

Fra Skansebakken, inne i Sørkedalen, på raceingski, i nypreppede løype, retning Heggelivannet. Etter ca. 5,5 km, ved Storbekkhytta, til venstre og nordover. Her stiger det på til Dammyra. Herfra litt ned retning Kampesetra. Nå er det kun et skispor å følge. Etter 500 meter rett opp lia til Mørkreiåsen. Ca en km vading i dyp snø, til hofta flere steder. Vel oppe er jeg sliten. Følger sporene ned. Avstikkeren tok en time. Så tilbake til Dammyra, følger nå skisporet over Utsikten og nesten til Sør på Vidvangshøgda. Her må jeg nok en gang vasse i mengder av nysnø. Heldigvis ikke mer enn 150 meter hver vei. Nå er det morsom unnarenning nesten helt til Storbekkhytta, og greie løyper igjen herfra. Fin tur og bra trening ble det.

Map    

Hjertås - kommunetoppen i Sandefjord

Date:
11.01.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
0:30h
Distance:
1.0km

Fra Hjertås p-plass, på stier til topps. Flott utsikt i flere retninger. En veldig finn plass dette, til tross for flystøyen. Idyllisk terreng, med kampestener og svaberg.

Map    

Villingstadåsen - kommunetoppen i Røyken

Date:
10.01.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
6.0km

Parkerte i lite boligfelt, sør for hovedveien, "Jaksland", nær bomvei inn i skogen. Prøvde meg på parkering på en gård, i svingen bortom bommen, men fikk blankt avslag av en særs avmålt dame; "Parkeringen er på videregående skolen!!". Det hadde kommet 10-15 cm nysnø om natta, og under var det til tider is. Meste av turen gikk på fin traktorvei. Siste 400 m på kompasskurs rett mot toppen. Over hogstfelt. Ned over gikk fort, med tre fall på lur is. Finn tur, med flott utsikt over Drammensfjorden, på en time.

Map    

Sørøst for Bjørnkollen - kommunetoppen i Lier

Date:
08.01.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
2:19h
Distance:
24.0km

Fra bommen ved Trolldalen, på sykkel. Strødd de første 300 meterne, men etter det 2-3 km med kamikazesykling på speilblank is, til det omsider ble et lite rimlag,som ga litt feste. Should have had "pigs in my decks" :0) Syklet inn til nordsiden av Vesle Nykjua. ca. 10,5 km, så 900 meter rett linje til toppen. Mengder av elgspor, men ikke en eneste å se. Nesten ikke snø, men litt pigger under skoene gjorde susen, da bakken var frosset. Nydelig vær, lav vannstand i Vesle Nykjua, åpne bekker overalt. Hjemturen gikk kjapt, men de siste meterne igjen med hjerte i halsen, og delvis til fots.

Map