Archive - Date

Collected lists

Kommunetoppen i Eidsvoll - Skreikampen

Date:
24.04.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:18h
Distance:
5.6km

Fra Øverbygda på blåmerket sti helt til topps. Ca 36 minutt opp og halvparten ned. Fortsatt en del snø, men takket være mye besøk var stien tråkket hard og fin å gå. Nydelig utsikt fra toppen i dag, men skarp luft. Trivelig tur meg følge :0)

Map    

Latvia og Estlands høyeste - Gaiziņkalns og Suur Munamägi

Date:
19.04.2016
Characteristic:
Car drive
Duration:
8:00h
Distance:
0.7km

Gaiziņkalns Med Norwegian til Riga for nesten ingen penger. Med litt tid til overs var det bare å leie bil på flyplassen og legge i vei. Prøvde meg på litt kartlesing på egen hånd og havnet raskt innpå meget kummerlige veier. Fikk opp GPSn i bilen, som jeg egentlig ikke hadde bestilt, og kom meg på rett kjøl igjen. Utrolig mye dårlig vei, humpete, grus, hullete og duvende. Etter å ha passert Ergli og Vestiena ble det noe tull, og jeg prøvde meg på noen småveier inn fra sør øst. Her ble jeg omsider omdirigert av en kone, på tysk, og kom meg vest for fjellet. Nå var det bare å være litt frekk og kjøre til topps. Prøvde å spørre en kar om dette var greit, og han vinket meg videre inn på de små driftsveien som benyttes av skianleggseierne. For på toppen av denne åsen >>>

Map    

Kommunetoppene i Åfjord, Værran og Osen - laaaang skitur

Date:
10.04.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
8:02h
Distance:
47.0km

Endelig klaffet vær og stamina slik at jeg kom meg på langtur. Fra parkering ved Måmyrvatnet i Åfjord har det vært kjørt skuterspor til Dåapma. Dette gjøres visstnok hvert år. Det var riktignok en stund siden de hadde kjørt, men det var gode skispor å følge fra tidligere turgåere. P.g.a nattefrosten var jeg usikker på utstyrsvalget: Skulle jeg sykle, skøyte eller gå på fjellski? Etter litt vurdering og hjelp fra en dreven turkar som la ut samtidig, falt valget på skøyteski. Helt galskap vil de fleste si, meg inklusive, men slik ble det. Den første mila fløt jeg avgårde oppå skaresnøen. Noen steder var det litt mer tørr-snø enn godt var, men stort sett gikk det så det suste. På flatene staket jeg i "Nortugstil" i sporene til de som hadde gått dagen før, >>>

Map     2 comments

Kommunetoppen i Farsund + Lyngdal - Lyfjellet og Kaldåsknipa

Date:
07.04.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:54h
Distance:
4.5km

Kjapp tur opp veien til masta ved Kaldåsknipen, ifra Kaldåsknipa p-plass. To avstikkere; bort til Lyfjell og Kaldåsknipa.

Map    

Kommunetoppen i Mandal - Svolheia

Date:
07.04.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:27h
Distance:
2.0km

Parkerte rett etter Norum gård. Fulgte skogsvei først sør-sørvest, etter kryssing av bekken, østover på dårligere skogsdriftsvei. Deretter bars det opp bratta. Fin liten avstikker. Mosegrodde trær og steiner som minner om at våren er i anmarsj.

Map    

Kommunetoppen i Kristiansand - Vehusknausen

Date:
07.04.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:32h
Distance:
1.9km

Parkerte litt øst for Espestøl. Fulgte ryggen opp. Litt krattete. Ned rett søt til vei. Fulgte denne øst tilbake til bilen.

Map    

Kommunetoppen i Lindesnes - Bronehei Østskråning

Date:
07.04.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:43h
Distance:
3.5km

Fulgte Folkestien for det meste, men måtte som vanlig prøve meg på noen snarveier. Bare tull selvsagt! Flott vær, lettgått tur. Faktisk rødmerket, men noe slitt.

Map    

Kommunetoppen i Søgne - Spjotheia

Date:
07.04.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:49h
Distance:
3.9km

Fra bom ved Røyrvannet. Fulgte skogsdriftvei, som var merket fra østenden av vannet. Siden over i merket sti. Lettgått og variert.

Map