Archive - Date

Collected lists

Kobber

Date:
27.01.2021
Distance:
11.0km

Map    

Grefsen

Date:
26.01.2021
Distance:
7.5km

Map    

Alna

Date:
23.01.2021
Characteristic:
Walk
Distance:
6.4km

Veldig fint tilrettelagt langs Alna. Møtte en hønsehauk. Kommer gjerne tilbake på vår og sommer.

Map    

Regn og sludd - en våt fornøyelse

Date:
21.01.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
1:51h
Distance:
17.6km

Map     1 comment

Gatelangs på Grefsen med Edda

Date:
19.01.2021
Duration:
2:00h
Distance:
8.3km

Map    

Ski Nordmarka - god plass i løypene

Date:
18.01.2021
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
14.3km

Med unntak fra akkurat rundt parkeringen på Sognsvann var det godt med plass i skiløypene. Nok snø også, når man kommer litt opp. Gråvær, litt snø/fin fin hagel. Deilig å suse utfor bakkene.

Map    

Hensfjellet m Snowboard

Date:
16.01.2021
Characteristic:
Snowboarding
Distance:
5.9km

Fantastisk flott dag, kaldt, typ - 17 celsius . Fra Hensåsen opp mot Hensfjellet. Mye spor og mange folk på tur. Vanskelig med parkering her, men tok sjansen på å parkere langs veien, der den var litt bredere enn ellers. Skavlete og vanskelige forhold ned, men gøy var det likevel. Best langt nede i skogen. Veldig stor rasfare. Flere naturlig utløste skred kunne sees.

Map    

Vennis fra Hensåsen

Date:
14.01.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.9km

Parkerte nede på Liagardsvegen, i en lomme ved veien og startet bratt opp bjørkeskogen. Puddersnøen fra forrige uke var nå kastet voldsomt om på. Over tregrensa var det til tider svært skavlete og vi så tydelige tegn på ras og tilløp til ras, flakskred, oppsprekking i selv slakke lier antageligvis under 30 grader. Vi gikk trygg rute opp, og valgte ryggen mellom Møsåkerkampen og Mjellknappen. Vi gikk opp fra sør vest, øst for Søre Glupetjernet, og retning nordøstover. Vel oppe på ryggen dreier vi nordover, litt ned og over høyde 1658, før vi dreide rett vest mot Vennisfjellets høyeste punkt på 1776 moh. Sola er her fortsatt klokken 14.30, og lyser varmt inn i Jotunheimen. Vi raster i sola, men blir ikke så lenge. Ned omtrent samme vei. Ikke så gøy med alle skavlene, og >>>

Map    

Svartknippa

Date:
13.01.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
7.4km

Været lettet utover dagen, og plutselig så det trivelig ut å ta en tur. Vinden derimot var undervurdert på yr.no. Det føyk godt langs bakken fra start og oppe på toppen var det nok 20 s/m eller mer. Hadde faktisk problemer med å stå på selve toppunktet. Dette gjorde turopplevelsen mye kaldere enn forventet også. -6 kjentes som -20C 0 . Snøen er nå mye mer pakket og skavlete enn for to dager siden. Shit happens! Men deilig å være på tur er det, og etterpå kjennes det helt topper. To kitere med bra fart steg nesten til topps på kun få minutter. Herlig å se på.

Map    

Mjellknapp - fra Slettefjellvegen bom på Hensåsen

Date:
08.01.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.9km

Passe start, ca. 11.30 fra Hensåsen i -18 celsius, med Morten. Litt tåke og bikkjekaldt. Men sola lurte like over oss, og oppe ved starten på Rysndalen var vi definitivt over tåka. Likevel er sola så lav at vi måtte gå i skyggen enkelt steder opp lia, retning Mjellknapp som ble dagens mål. Rysna var delvis åpen ennå, så vi måtte følge elva et stykke før vi fant et passelig krysningspunkt. Det er drygt opp til foten av fjellet, og her var det få spor å gå i. Når det ble for tungt lot jeg Morten gå først. Omsider var vi ved "innsteget" og sørøstryggen. Vi tok en rast litt oppi bratta, før vi fortsatte delvis på ski og delvis til fots i de tre bratteste hengene. Her satt ikke fellene spesielt godt. Snøen var fortsatt pudder, og lite vindpåvirket. Vel oppe ved >>>

Map     4 comments