Archive - Date

Collected lists

Storvigelen

Date:
28.06.2021
Distance:
38.8km

Map     1 comment

Gisen fra Teltjønna

Date:
19.06.2021
Distance:
9.5km

Grei tur, i litt kjedelig vær. Terrenget var myrete eller på sva. Fine sva å gå på der de var tørre. Enkelte steder var det sleipt, der vannet renner. Mulig det hadde vært finere å gå rett opp på snaufjellet nord for parkeringa. Men vanskelig å se om det er mye opp og ned. Deilig med et avbrekk på kjøreturen fra Mo til Trondheim var det i hvert fall.

Map     2 comments

Ureberget - fra Ure

Date:
16.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.0km

Selv om turen startet i regn og jeg ikke visste hvor det var best å gå for å komme seg opp, ble dette en av de fineste turene i Lofoten denne gang. Spennende å prøve seg opp etter eget godtbefinnende. VAlget falt på første gressrenne, midt i første bildet. Ned valgte jeg den andre renna, den til høyre i bildet. Begge er helt kurante å gå. Under bløte forhold, som nå eller verre, anbefales selvsagt godt fottøy, med litt "bite", ellers kan man gli og "uhæppe" seg. Vel oppe på ryggen er det luftig med fantastisk utsikt mange veier. Også mot Vestfjorden, Stamsund, Breitinden, som jeg nettopp hadde besøkt, og ut til Værøy. Ryggen byr på tre hovedtopper, med ska i mellom. Det er lagt ut noen gamle tau to steder, slik at man lettere kan dra seg opp/senke seg >>>

Map    

Breidtind via Ramntind, fra Einangene og "Dronninggrava"

Date:
16.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.7km

Rask tur mellom bygene. Litt bløtt, men gode såler hjelper på grepet. Nydelig utsikt fra toppen. Vinket farvel til et besøk, avlevert på Leknes flyplass, i det han passerte med flyet til Bodø. Ned prøvde jeg en "snarvei", rundt Ramntind, i lia ovenfor Pettvika, men det anbefales ikke. Det er vel bratt, mye skrågange og ujevnt underlag.

Map    

Vikfjord- og Håtinden

Date:
14.06.2021
Distance:
8.3km

Map    

Smørdalskammen fra Hagskaret

Date:
13.06.2021
Distance:
7.6km

Map    

Reine view

Date:
12.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h
Distance:
6.0km

Mye folk selv utom sesong. Vanskelig å få parkering. Været bra, men med truende skyer og regne. Gikk trappene opp til Reinebringen, så ut på pynten, mot Vestfjorden. Etterpå opp mot Reinekallen (666moh), men pga tåka valgte vi å snu på høyde 615 moh. Lettgått pga alle trappene, men man kjenner det i beina like så. Imponerende steinarbeid og fantastisk utsikt over Reine og mye annet.

Map     2 comments

Mannen

Date:
11.06.2021
Distance:
3.6km

Map    

Smortvarden / Varden i guffent vær

Date:
10.06.2021
Distance:
5.6km

Fin sti så og si hele veien. Men ikke de siste 150 meterne. Tåka ble rimelig kjip etter hvert som jeg nærmet meg toppen. Da jeg endelig nådde varden og en påla med et rør på, trodde jeg det var i boks. Men så i et kort øyeblikk med bedre sikt ser jeg til min forskrekkelse at toppen egentlig er en steinblokk, litt lengre ute. Jaja, sånn går det når planleggingen er for dårlig. Opp skulle jeg uansett! Det ble en svært ubehagelig klyving, i kraftig vind, tåke, på en svært bratt og utsatt steinformasjon. Først kom jeg meg opp på en hylle, krøp under et lite overheng og ålet meg opp en sprekk. Rakk hånden bort på toppbolten. Så samme bevegelser baklengs. Da er det straks litt vanskeligere å se hvor man skal sette bena. Tok tiden til hjelp. På grunn av tåka pustet jeg ikke >>>

Map    

Vardan

Date:
10.06.2021
Distance:
1.6km

Map