Archive - Date

Collected lists

Skørsnøse

Date:
29.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
6.6km

Perfekt liten topptur fra Filefjell. Rett opp og rett ned. Kun tre andre å se i i dag. Jeg og Rusla forventet gråvær utover ettermiddagen, men det holdt godt, og lyset var perfekt. Deilige svinger på rando. Godt føre helt ned.

Map    

Gråhø i solskinn fra Billingen på fjellski

Date:
25.04.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
36.0km

Endelig, etter et et mislykket forsøk for mange år siden, hvor været spilte inn, skal jeg atter prøve meg på Gråhøe. Turen er forholdsvis lang, men ellers ikke noe farlig. Lia opp fra Billingen kan være krevende ned på fjellski, og tung opp. Men - det er været som kan være jokeren. Også denne gangen er værmeldingene noe usikre. I lavlandet meldes om brukbart vær, mens på toppen delvis skyet - 10 celsius og opptil 10 sekundmeter vind. Det kan med andre ord bli en kald opplevelse. Bedre rustet, med blant annet gps og meget erfarent og motivert turfølge, har vi likevel trua. Utendørs overnatting, under åpen himmel, ihvertfall så og si, for enkelhets skyld. Grytidlig start, mens snøen ennå bærer godt er bra. Det er lite vind og skyene ligger andre steder enn hos oss. Sola titter >>>

Map    

Prestkampen og Skeikamprunden på ski

Date:
24.04.2020
Distance:
18.2km

Kjapp skøyteskitur i supre nypreppede skiløyper. Lite folk, men noen hyggelige folk var det. Fikk litt veiledning underveis. Gikk Skeikamprunden motsols, med avstikker opp til Prestkampen. Her var det noen tunge motbakker, som ble gøyale ned. Utenfor løypene bar snøen stort sett, men det ble også et og annet gjennomtramp. Flott turterreng med mye bra løypenett og fine turmål.

Map    

Heimdalshø fra Maurvangen. Egnet randotopp

Date:
21.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:30h
Distance:
12.0km

Godværstur med Garm og mortenh. Start klokken 9.00 fra maurvangen. Rett opp lia, og mer eller mindre rett på for min del hele veien. De andre tok med en "grushaug" litt lengre øst. Deilig å sitte på toppen og slappe av i dag. Ingen andre på tur til Heimdalshø, utrolig nok, siden dette er en perfekte "rando" topp, med sine vel 900 høydemeter ned i oversiktlig terreng. De andre kom etter hvert, og det ble en kort rast med de, før vi kruste ned. Trivelig kjøretur med mange sinker på veien, som nyter godværet og den vakre utsikten. Is på Beitostølen til slutt.

Map    

Rundt sørdelen av Styggehøbrean, fra Heimsanden - randootur

Date:
19.04.2020
Distance:
53.6km

Puhh! Hvor skal man begynne. Tror det blir kortversjonen av en særs lang men fantastisk tur med randoneeski. Start ved Heimsanden, opp Russdalen, over halve Russvatnet, opp lia retning Styggehø, inn på Styggehøbrean. Rundt omkring på 4 topper, samme rute ut igjen. Ingen vanskeligheter, med unntak av lengden på turen. Tungt utstyr er deilig ned, men innmarsjen hadde vært mye lettere med fjellski. Personlig bar jeg skiene på ryggen og gikk i joggesko de første 19 kilometerne. Skaren holdt bemerkelsesverdig bra på vei inn. Ut igjen hadde det selvsagt ikke godt i det flotte været vi hadde. Luftig egg ut til Sørvestre Styggehøbreatinden, men som også ble en av dagens høydepunkt, foruten noen fine svinger ned fjellsidene, og raskere retur enn forventet.Tungt over Russvatnet på retur >>>

Map     3 comments

Gilafjell fra Haugastølen

Date:
18.04.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.6km

Godværstur med Garm til Gilafjells høyeste punkt. Vi gikk fra Haugastølen, noe som er et bra utgangspunkt for rando/telemarkkjøring. Jeg på snowboard ned og skøyteski opp, for anledningen. Skaren bar godt oppover, men dårliger vel nede i gjen. Her gjelder det å være tidlig ute. Tusen takk for turen Garm.

Map    

Blåkampen fra veien ovenfor Atensjøen

Date:
17.04.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
10.4km

Flott vær, men truende skyer og byger i rask anmarsj. Startet ved fylkesveien, før bomveien opp i hyttefeltet, på ski og fast underlag. Det begynner å bli en del bar-rabber nå, men fortsatt mye snø oppover i fjellet. Oppover mot Blåkampen var det til tider bratt og jeg gled litt på fellene. Jeg valgte å ta av meg skia noen få meter mot toppen, og heller sparke meg tak oppover. Vel oppe ved varden kom gråværet og med det - flatt lys. :0( Jeg rante retning Gravskardhøgda, da jeg bråstoppet i en mikroskavl på knappe 10 cm, knall hard og usynlig i det flate lyset. Jeg hadde ikke mye fart, men gikk på trynet og brystkassa så det sang. I brystlommene på jakken lå telefonen og gps'n. Det gjorde sabla vondt i et ribben og redselen for å ødelegge nært forestående turer, alt berammet, >>>

Map    

Trimtur i Bymarka

Date:
13.04.2020
Duration:
1:18h
Distance:
12.9km

Kjapp tur i meget blandet vær. Kuling og stille, blå himmel og sort himmel.

Map    

Muen - kommunetoppen i Ringebu

Date:
04.04.2020
Distance:
2.7km

Toppen besteget til fots/truger. Speidet etter villrein, ingen i sikte. Så kjapp gange fra fylkesveien i nydelig, men kaldt vær. Omtrent rett opp, korteste vei. Hard snø/skare gjorde det mulig å gå på beina ihvertfall ned. Opp valgte jeg truger. Lite tegn til andre folk her i dag, heller ikke langs veien var det mange kjørende. Nesten uvirkelig stille, på slik en flott dag.

Map    

Lachmann og Läderhosen

Date:
02.04.2020
Characteristic:
Walk
Distance:
7.6km

Nesten vinterlig tur. Omtrent første snøen i Oslos lavland i år. Men den legger seg nok ikke. Deilig med litt ruskevær, og godt å komme inn etterpå.

Map