Archive - Date

Collected lists

Kommunetoppen i Sund - Førdesveten

Date:
09.11.2016
Duration:
0:58h
Distance:
4.5km

Litt usikker på beste startsted prøvde jeg meg fra vest, noe som skulle vise seg være suksess. Fant et skilt rett sør om avkjøringen til Tofterøy; Veten 3km , men en hyggelig dame som kom gående foreslo å starte fra Skolen. Så slik ble det. Her var det god plass og skiltet til div steder i fjellet samt Veten 2km . Jeg gikk over verdens største gitar og så på sti helt til topps. Litt lurt var det for kulden de siste dagene hadde frosset så si alt vann. Det var viktig å sette bena trygt på tørre stener, eller i snøen. Kjempeutsikt fra toppen. Ned samme vei.

Map    

Kommunetoppen i Øygarden - Blomøyknuten

Date:
09.11.2016
Duration:
0:09h
Distance:
0.6km

Parkerte 200 meter sør om toppen. Fulgte veistubb til garasje, tok meg så ut i terrenget. Litt buskete og bratt, men det hele var over på 5 minutt. Fantastisk utsikt og vær denne dagen. Sola varmet også ennå. Ned fulgte jeg sti østover og så buskete skråning ned til grenseskille mellom to eiendommer. Ikke helt komfortabel, i forhold til privatlivets fred, men jeg så ingen mennesker, og håpet de var på jobb, eller ute.

Map    

Kommunetoppen i Fjell - Liatårnet

Date:
09.11.2016
Duration:
1:03h
Distance:
4.7km

Fra Liatårnet parkering på vestsiden av toppen. Flere biler og en del folk på tur. Både til festningen, men også til fjells. Nydelig klart vintervær, minusgrader, isete på steinene mange steder, og snø over 100 meters høyde. Fulgte asfaltert vei et stykke, før stien begynte. Godt merket til stistart. Stien var av og til litt vanskelig å se, men det var ellers godt tilrettelagt med plank over myrer og trapper i et par bratte partier. Gikk fort, og kjente godt de ca. 260 høydemeterne fra stistart. Nydelig utsikt fra toppen alle retninger. Ned fulgte jeg samme vei.

Map    

Kommunetoppen i Askøy - "Gråbeinsvarden", med knutsverre

Date:
08.11.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:08h
Distance:
2.9km

Hodelykttur til Kolbeinsvarden med knutsverre Fikk noen timer ledig i Bergen etter jobb, men manglet fremkomstmiddel og turfølge. Men hva har man ikke venner for ?! :0) Supersporty Knut stilt opp umiddelbart etter en rask telefonsamtale. Jeg ønsket en kommunetopp, den første i Hordaland for min del også, og nærmest var Kolbeinsvarden. Så Kolbeinsvarden ble det. Etter en kort men veldig hyggelig kaffestopp hjemme hos Knut og Astrid, som forøvrig var midt oppe i full renovering av kjøkken, reiste jeg og Knut til Askøy. Adkomst fra nord og merket stistart. Parkering for flere biler var det der også, Steinrusta, vest om Erdal. Det går to parallelle stier til topps herfra. Vi valgte begge. En liten flik av månen og nysnø gjorde at vi klarte oss godt uten lykt opp. Ned valgte vi hodelyktene, >>>

Map    

Kommunetoppen i Smøla - Ramndalshaugen

Date:
02.11.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:44h
Distance:
9.2km

Liten øytur, i mellom to ferger, såvidt :0). Kunne sikkert latt bilen stå på Tustna og syklet over. Men for å spare tid... trodde jeg, tok jeg bilen. Det er knapt 4km fra fergeleiet til Sulisteinen, hvor jeg parkerte. Derfra med apostlenes hester over landet, sørvestover. Det er nok den mest tungvinte veien, ihvertfall etter at man har passert den åpne enga i enden av traktorveien. Her klatret jeg under sauegjerdet og busket avgårde. Landskapet er knudrete og fullt av små revner, som man må opp og ned av. Tilbake la jeg ruta om "lavlandet"/sjøsiden på sørsiden. Her var det mye mer lettgått, og man kunne sikkert klart seg godt på sykkel det meste av veien også. Fin tur var det uansett, om noe hastig.

Map    

Kommunetoppen i Aure - Innerbergsalen

Date:
02.11.2016
Duration:
1:53h
Distance:
4.9km

Effektive høydemetre. Fantastisk utsikt, med unntak av de stygge vindmøllene på Smøla. Og været ble helt pang. Startet fra sørsiden av fjellet, etter å ha kjørt til stistart på ganske steinete vei. Bilen min subbet nedi innimellom og og av og til smalt det godt i stein også :0# Parkeringen, med plass til 2-4 biler, er 20 meter før skilt til toppen, og i starten av en litt bratt kneik. Jeg kjørte selvsagt for langt og måtte rygge tilbake. Stien er godt merket, og går rett opp til tider. Bratt men ikke vanskelig, annet enn for lungene som fikk kjørt seg ;0) Vel over tregrensa får man den første smakebiten av flottesen utsikt. Herfra svinger stien seg opp mot 490 moh, for så å forsvinne, og dukke opp, og forsvinne og dukke opp... etc. etc. Men - det gjør ingen ting, for det er >>>

Map