Archive - Date

Collected lists

Fonn- og Mainnfjellet fra Mainn

Date:
28.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
15.6km

Det melder godt vær, men kun halve dagen. Til eftan skaø det bli grått og mye vind.Det har ikke vært bare godvær i Trøndelagen, og dagen må utnyttes. Passelig tidlig avgang fra Trondheim, og på plass ved Mannlibekken p-plass, ca. 10.00. Min compadre har også avtalt å treffe flere, bak min rygg, noe som gjør turen enda bedre og triveligere. Hansi, Richie, Mari og Helgi forenes etterhvert i sporet, oppgått av andre ivrige pudderjegere før oss. Men vi lar oss ikke deppe over andres spor idag, til det er dagen fortsatt alt for fin. Vi trasker avgårde i jevnt sig oppover og oppover, etterhvert med stø kurs mot Fonnfjellet. Fjellet med den eldgamle varden. En liten rast før toppstøtet gjør prikken over i'n. Det er lite snø mot toppen, men flottesen utsikt, til uendelig mange fjell; >>>

Map    

Plose skianlegg med heis

Date:
24.02.2020
Characteristic:
Alpine skiing
Distance:
2.8km

Grunnet sandstorm i Sahara, som igjen drev inn over "Granca" og forstyrret flytrafikken ble det noe ekstra dødtid i Italia. Opp fra Brixen-Bressanone med +20 varmegrader og solstek, for å klarne hodet etter Skiskytter-VM i Anterselva. Flott utsikt og deilig mat. Masse folk i bakkene.

Map    

Smådalsfjellet i styggvær - på ski

Date:
16.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
12.4km

Fra parkeringa greit oppover i skogen. Litt tungt med en del nysnø. Fant etterhvert et scooterspor, som jeg fulgte en stund, før jeg brøt av retning Smådalsfjellet. Dårlig sikt og snøbyger. Over skoggrensa ble det litt bedre sikt en stund. Fikk da orientert meg bedre. Oppover Smådalsfjellet føk det mye snø langs bakken pga den tildels kraftige vinden. Noen hundre meter så jeg ingenting annet enn skituppene. Etter å ha kommet på ryggen ble sikten bedre. Hodet mitt stakk liksom over den verste snøføyka. Litt sol var det også og toppen dukket omsider opp. Kjapt av med feller og kurs nedover retning Grindatjern. Det for å vinne høyde. Her jobbet jeg imot vinden og det gikk smått fremover. Men det var greit, da sikten var svært dårlig. Ved vending nede i dalen ble ting bedre. >>>

Map    

Under Grindadn - på ski

Date:
15.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
10.0km

Fra p-plassen i skiløypa. Flott preppet for anledningen. Så inn i skogen, hvor det var fine forhold, med nysnø på skare. Oppe på snaufjellet ble det hardt og etter hvert lite snø. Vi bestemte oss for å snu før Grindatjern og heller stikke oppom Farli. Flott å kjøre ned mellom trærne i skogen.

Map    

Galden fra Tyinstølen på ski

Date:
14.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
4.8km

Lite snø mange steder i fjellet gjorde at vi prøvde oss vestover til Tyin i dag. Nydelig sol fra morgenen av ga høye forventninger. Dessverre ble det gråere og gråere jo senere på dagen det ble og jo lengre vest vi kom. Vi fikk ikke en tidlig start. Turen til Galden gikk greit, men flatt lys gjorde at vi hverken kunne renne eller se gode rutevalg. Vi valgte å gå trygt i fht. ras. En fin tur i frisk luft ble det iallefall. Dagens tips 1: Når nytt utstyr skal prøves. Sjekk før man er kommet til fjells at alle deler passer. F.eks. sko i binding etc. :0# Dagens tips 2: Meget god service på sportsbutikken på Tyin :0)

Map    

Oppkuven fra Skansebakken på ski og litt til fots

Date:
03.02.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
3:44h
Distance:
32.5km

Fine løyper til ovenom Søndre Heggelievatnet. Så litt dårligere retning Oppkuven, og opp Kjagdalen. Her var det noen hull og bekker i løypa, så man må passe på, når man kommer i stor fart, at man rekker å stoppe. Over Store Oppkuvvatnen på ski, så til fots. Nysnø med kraftig skare under. Både bra og dårlige partier, men det gikk fint fremover. Fantastisk utsikt fra tårnet på toppen, i alle retninger.

Map    

Hvasser - Syd

Date:
02.02.2020
Characteristic:
Hike
Distance:
7.0km

Turdag og masse folk ute. Nydelig vårstemning.

Map